Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İett Genel Müdürü Olsaydınız Ne Yapardınız? | Sayfa 2 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İett Genel Müdürü Olsaydınız Ne Yapardınız?

Motorunun markasını bilmem, düz yollarda da yeterince hızlı değiller. Temsalar bunların aksine yokuşlarda bile hızlanabiliyorlar. En son T1066 ile yolculuk ettim, performansı iyiydi.

Kural 1: 500T değiştirilemez
Kural 2: Değiştirilmesi teklif bile edilemez.
O bir efsane...
Sayın admin efsane olmasına elbet bir sözüm yok. Ama her efsane yeniliğede öncü olması gerek. Çunki benim bahsettiğim projenin patronu zaten bu hat. Zaten 500T binevi metrobüs işlevi görüyor. Benim amacim bu hatları aynı metrobüs sistemi benzeri bir sistem oluşturup vatandaşın daha konforlu bir ulaşım sağlanması. Ayrıca bu hatlarda sadece körüklü araçlar çalışacak ve kendi özel durakları olacak. Yani her durakta durmiycak
ÖRN: Cevizlibağdan yolcuyu alıcak ayvansaraya direk gidicek seyrantepe yolu üzerinden direk 4.levente geçicek yani öyle her durağa uğramıycak metrobüs gibi merkezi duraklar olucak. Ve özellikle aktarma olanaklarıda çok olucak. Mesela 4.Levent Durağından Sabiha Gökçen hattınada aktarma yapılabilecek. Ve özellikle metro tramvay marmaraya ulaşım kolaylaşıcak. Ayrıca hat önerileri başlığındaki paylaşımımda bakılırsa hangi hatların olduğu görülüyor. Eski hatlarıda canlandırılmış olucak bu vesileyle

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Beykozlu
Sayın admin efsane olmasına elbet bir sözüm yok. Ama her efsane yeniliğede öncü olması gerek. Çunki benim bahsettiğim projenin patronu zaten bu hat. Zaten 500T binevi metrobüs işlevi görüyor. Benim amacim bu hatları aynı metrobüs sistemi benzeri bir sistem oluşturup vatandaşın daha konforlu bir ulaşım sağlanması. Ayrıca bu hatlarda sadece körüklü araçlar çalışacak ve kendi özel durakları olacak. Yani her durakta durmiycak
ÖRN: Cevizlibağdan yolcuyu alıcak ayvansaraya direk gidicek seyrantepe yolu üzerinden direk 4.levente geçicek yani öyle her durağa uğramıycak metrobüs gibi merkezi duraklar olucak. Ve özellikle aktarma olanaklarıda çok olucak. Mesela 4.Levent Durağından Sabiha Gökçen hattınada aktarma yapılabilecek. Ve özellikle metro tramvay marmaraya ulaşım kolaylaşıcak. Ayrıca hat önerileri başlığındaki paylaşımımda bakılırsa hangi hatların olduğu görülüyor. Eski hatlarıda canlandırılmış olucak bu vesileyle
Kocaeli deki 41K gittiğin kadar öde sisteminden bahsediyor arkadaş, imkansız mı hayır değil ama bunu yapabilmek için sistemin kurulması, hattın tamamen İETT devredilmesi, çıkan solo ÖHO araçlarının diğer hatlara dağıtılması ki bu can suyu olacaktır ulaşımda ve bu sistemi kurabilmek için nerden baksanız en az 20 tane körüklü otobüs koymanız gerekecektir.

• Beğen
Kocaeli deki 41K gittiğin kadar öde sisteminden bahsediyor arkadaş, imkansız mı hayır değil ama bunu yapabilmek için sistemin kurulması, hattın tamamen İETT devredilmesi, çıkan solo ÖHO araçlarının diğer hatlara dağıtılması ki bu can suyu olacaktır ulaşımda ve bu sistemi kurabilmek için nerden baksanız en az 20 tane körüklü otobüs koymanız gerekecektir.
"Gittiğin Kadar Öde Projesi Yani İstanbula 2.METROBÜS projesi.

34HK İSTANBUL HAVALİMANI - KOZYATAĞI METRO

34HT İSTANBUL HAVALİMANI - TAKSİM

34TK TAKSİM - KADIKÖY

34TB TAKSİM - BOSTANCI

34TÜ TAKSİM - ÜSTBOSTANCI

34ÜS TOPKAPI - ÜSKÜDAR

34ET ESENLER - TUZLA

34MT MECİDİYEKÖY - TUZLA

34BY TAKSİM / BEŞİKTAŞ - BEYKOZ

34HL 4.LEVENT - SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI

34ÇM MECİDİYEKÖY - ÇEKMEKÖY

34SB MECİDİYEKÖY - SULTANBEYLİ

34YM MECİDİYEKÖY - YENİDOĞAN

34ÇT ZEYTİNBURNU - TUZLA ŞİFA

34L CEVİZLİBAĞ - 4.LEVENT
bu hatlar sadece gittiğin kadar öde sistemiyle 2.metrobüs güzergahı olacak ve sadece kendi özel durakları olacak bu duraklarda yolcu indikten sonra iade cihazları ile para üstüne alabilecekler.

Bu hatlar hem 1.hemde 2.köprüden gidebilir"

Burdanda görebilirsiniz diğer başlıkta yazmıştım. Bu hatlarda sadece körüklü iett araçları çalışacak conecto, karsan, citaro hatta yenileri bile eklenebilir. Ayrıca bu projede başlangıç duraklarında garaj olucak. Mesela İstanbul Havalimanı İett Garajı veya Tuzla İett Garajı gibi

• Beğen
Topkapıdaki Procity TR'ler sarıgaziye gidip sarıgazideki bazı otokarlar topkapıya giderdi ayrıca sarıgaziyede 5 adet conecto g verirdim anadoludan 5 adette otokar giderdi anadoluya

• Beğen
Körüklü çalışması gereken hatlara körüklü otobüsler verirdim.
KM10, KM12, 133T, 130Ş, 500T

KM11, KM13, 133Ş, 133TM, 130H, 130E, 133AK, 133KT solo otobüslerle seferlerini arttırırdım.

Kendi bütçem dışında yakın zamanda ihalesi yapılacak yeni taksilerin de parasına konup şöyle bir düzen ayarlardım:

1- 100 adet Akia Ultra LF 25 alımı
(Araçlar teslim edildikçe 100 Capacity emekli edilecek)

2- 100 adet Otokar XL alımı
(Araçlar teslim edildikçe 100 Capacity emekli edilecek)

3- 150 adet Mercedes Conecto körüklü alımı
(Araçların tamamı metrobüs hattına gelecek. Öncelikle ilk partilerle 50 Capacity emekli edilerek Capacityler filodan tamamen temizlenmiş olacak, sonrasında 100 adet 2012-15 model eski kasa Conecto’lar İkitelli garajına gidecek. İkitelli de ki 51 körüklü Citaro emekli edilecek)

4- 200 adet Mercedes Conecto Hibrit alımı
( İlk 100 araç geldikçe M2001-M2100 arası 100 adet Citaro emekli edilecek. Diğer 100 araç ise Anadolu yakasında bulunan garajlar arasında ihtiyaca göre paylaşılacak)

5- 50 Adet çift katlı Akia alımı
( Araçların tamamı 500T ye verilecek. 500T de çalışan 30 araç ise Anadolu yakasındaki yoğun hatlara verilecek)

Capacityleri emekli edip hurdaya ayırmak yerine elektrikliye, güneş enerjisine dönüşüm yapmayı tercih ederdim aynı şekilde citaro ve citaro g lerde dahil çunki ikarus döneminden sonra istanbul iz birakan otobüsler bunlar ve sadece istanbula özgün araçlar.

• Beğen
İstanbul'da gördüğüm, yolcusu çok az olan hatlara bile 12 metrelik araç çalışıyor, bu konuda yakıt tasarrufu sağlamak için bu hatları tespit edip yeteri kadar midibüs alımı yapardım. Böylece 12 metrelik otobüsler de diğer hatlara dağıtılabilir.

Körüklü otobüs çok çok yetersiz, sokağa çıktığında İzmir'de gördüğünün onda biri kadar körüklü görmüyorsun. Sağlam bir körüklü alımı gerekiyor. Eser miktarda da elektrikli olabilir.

Elde bulunan nostaljik araçları daha aktif kullanır, bunun haricinde kiralanabilir hale getirirdim. İsteyen kuruluş ya da topluluk aracı geçici bir süreliğine kullanabilir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar