Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İstanbul - Barış Manço Vapuru | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İstanbul - Barış Manço Vapuru

Emir

Moderatör
Moderatör
Barış Manço Vapuru , 1973 yılında inşa edilmiş ve 1999 yılında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Barış Manço’nun adını taşıyan, İstanbul’un sembol haline gelmiş bir Şehir Hatları vapurudur. Eski adıyla İnciburnu olarak bilinen bu vapur, İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde Eminönü-Kadıköy arasında seferler düzenlemektedir.

image

Barış Manço’nun müziği ve dünya görüşü, İstanbul’un kozmopolit yapısıyla oldukça uyumlu olduğundan, onun adının bu vapura verilmesi büyük bir anlamlılık taşımaktadır. Manço’nun şarkıları, hala birçok insan tarafından sevilerek dinlenmekte ve vapur, onun mirasını yaşatmaktadır.

Her yıl şubat ayının ilk pazar günü de bu vapur, Manço ailesine tahsis ediliyor (2004'ten beri). Kadıköy ve Beşiktaş'tan ücretsiz yolcular alan vapur, Manço ailesi ve halkla birlikte Barış Manço şarkıları eşliğinde Kanlıca'ya gidiyor. Kanlıca'da vapurdan inenler, Kanlıca Mezarlığı'na çıkıp Barış Manço'nun mezarını ziyaret edip dualar okuduktan sonra yine vapura dönüyor, şarkılar eşliğinde Beşiktaş'a ve Kadıköy'e dönüyor. İsteyenler, Kadıköy varışından sonra da yürüyerek ya da tramvayla Moda'ya inip Barış Manço Müzesi'ni gezebiliyorlar.

Son düzenleme:
Barış Manço vapuru ile en çok zaman geçiren çalışanlarından sonra biri olduğumu söyleye bilirim. :) Yapı Kredi Yayınları sponsorluğunda, bundan 20 sene kadar önce, Kadıköy Moda üzerinden kalkıp ortalama 10 kadar iskeleden yolcu alarak Anadolu Kavağı'na gelirdi. Orada 2 saat kadar mola verirdi. Geziye katılanlar yemek yer, alkol alanlar alkol alırdı. Mola bittikten sonra tekrar yolcularını aldığı iskelelere bırakırdı ve Moda'da son bulurdu. Bir de vapurda gidiş-dönüş olmak üzere Türk musikisi olurdu; fasıllar eşliğinde güzeldi. Benim orada olmama vesile olan arkadaşım, Yapı Kredi Yayınları'nın kitap standını açardı; vapurda ben de onunla takılırdım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar