Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Istanbul’da İETT Tarafından Kullanılan Biletlendirme Sistemleri | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Istanbul’da İETT Tarafından Kullanılan Biletlendirme Sistemleri

Ersin

Paylaşımcı Üye
IMG_0420

1995 yılında çıkan ve hala çoğu kişinin istanbulkart yerine onun ismini söylediği Akbil
Hangimizin onunla anısı yokki kimisi yetersiz bakiye dedi kimisi anahtarlığında taşıdı kimiside kaybetti

Moderatör tarafında düzenlendi:
IMG_0426

Tabi İstanbul kart yine değişti fakat bu seferki banka kartı gibi markette sinemada heryerde geçen bir kartı

• Beğen
Tepkiler: BERKO92 ve yuSuF
IMG_0427

Ve son yenilik olarak dijital İstanbul kart çıktı telefonla ar okutarak Akbil basabiliyoruz artık fakat değişimi derseniz değmedi herşeyin ayrı bir tadı var tamam şimdi yetersiz bakiye olduğu zamanhemen karta para atmak kolay ama eski Akbil’i anahtarlıkla çıkarırken anahtarları düşürmek milletten Akbil isterken utanmak biletçiden bilet almak şöföre para verip geçmeye çalışmak ayrıdır acaba düşünüyorum Akbil’imi özledim çocukluğumu yoksa direkt bu zamanımı sevmiyorum

İlk istanbulkartımı 2010 yılında almıştım. Okulda duyuru yapıldı. 5 TL ve fotoğrafınızı getirin. İsteyen herkese yeni paso basılacaktır dendi. Tabi o zaman istanbulkartı da geçtim, paso deniyordu.

Bende ilk Akbil çıkarmıştım 2009 da baya güzeldi anahtarlığa filan asıyordum ama baya bir samimi olmuştum hatırlıyorum o zamanlar Akbil getirene İstanbul kart veriyorlardı babam evdeki tüm normal Akbil’leri oraya götürüp İstanbul kartı almış bi benimki kalmış ben en son ana kadar Akbil kullanmıştım ama hala Akbil daha iyi olduğu kanısındayım 40 kuruşa Bostancı’ya gitmenin keyfi başkaydı 16 k ve eski Akia otobüsler

• Beğen
Tramvay şirketinin 1927'de otobüs işletmeye başlamasından 1980'li yıllara kadar İstanbul'da otobüslere arkadan binilirdi. Otobüse arkadan binen; oradaki biletçiye parayı uzatır, biletini alır ve cebine koyardı. İneceği durağa gelince ön kapıya yanaşır, biletini şoförün yanındaki kutuya atar ve inerdi. 1980'lerde biletler, seyyar satıcılar ve büfelerde satılmaya başlandı. Biletinizi önceden bu yerlerden alır, ön kapıdan binip kumbaraya atar ve arkaya geçerdiniz. İnişler ise arka kapıdan olurdu. 1996'da akbilin gelmesiyle de ön kapıdan bin-arka kapıdan in sistemi devam etti; bu yüzden de akbil ile ödeme cihazları otobüslerin önüne konuldu. Ancak, akbil öncesi dönem diyebileceğim 1989-1996 arası dönemde metro ve tramvaylara nasıl biniliyordu, onu bilmiyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Son çıkan ucube kartlar için istenen fahiş fiyata (130) ne demek lazım?

O renk renk akbillerin geri dönmesini isterdim.

• Beğen
Tepkiler: BERKO92

Konu görüntüleyen kullanıcılar