Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çalışmaları ve Duyuruları | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çalışmaları ve Duyuruları

W

wowturkeyNet

Ziyaretçi

Litvanya heyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iklim çalışmalarını inceledi​

Türkiye ve Litvanya arasında iklim değişikliğiyle mücadelede yenilikçi projeler geliştirme amacı taşıyan iş birliği çerçevesinde Litvanya heyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre dostu projelerini inceledi.

Türkiye ve Litvanya arasındaki “İklim Değişikliğiyle Mücadelede Öğrenme ve Ağ Oluşturma Aracı Olarak Türkiye-Litvanya” projesinin ilk adımı atıldı. Avrupa Birliği destekli proje kapsamında İzmir’e gelen Litvanya heyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını yerinde inceledi. Heyet, İzmir’in yeşil dönüşüm ve atık yönetimi projelerini yakından görme fırsatı buldu.

ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER VE GÜNEŞ ENERJİSİ​

Litvanya Belediye Şirketleri Birliği Başkanı Edmundas Mulokas ve Vilnius Teknik Üniversitesi’nden Sürdürülebilirlik ve Döngüsel Ekonomi Uzmanı Aušra Zıgmontıenė’nin de aralarında bulunduğu heyet, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Gediz Atölyesi’nde yer alan Güneş Enerji Santrali (GES) projelerini ziyaret etti. ESHOT yetkilileri, 2017 yılında hayata geçirilen bu projeyle 20 elektrikli otobüsün GES ile şarj edildiğini ve artan enerjinin atölye ihtiyaçları için kullanıldığını belirtti. Bu projeyle bugüne kadar 14 milyondan fazla yolcunun taşındığı ve yaklaşık 11 bin 500 ton karbondioksit salımının önlendiği açıklandı.

GES PROJELERİ VE GELECEK HEDEFLERİ​

İzmir Büyükşehir Belediyesi, elektrikli otobüslerinin enerji ihtiyacının büyük kısmını güneş enerjisinden karşılamaya devam ederken, yeni projelerle bu oranın artırılmasını hedefliyor. Buca ve Karşıyaka’daki otobüs garajlarına kurulacak yeni GES projeleriyle yıllık enerji ihtiyacının yüzde 62’sinin güneşten sağlanması planlanıyor.

ATIKTAN ENERJİ ÜRETİMİ​

Litvanya heyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin atık yönetimi projelerini de inceledi. Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi’nde yapılan sunumda, atıktan enerji üretim süreçleri anlatıldı. Tesisin 32 megavatlık elektrik ürettiği ve bu enerjinin 190 bin evin ısıtma ve aydınlatma ihtiyacına eşdeğer olduğu vurgulandı. Ayrıca, tesisin rehabilitasyon çalışmaları kapsamında bölgeye 30 bin ağaç dikildiği ve çevre dostu projelerle sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlandığı belirtildi.

İKİ ÜLKE ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ​

Litvanya heyeti, İzmir’de yapılan çalışmaların iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir model oluşturduğunu ifade ederken, bu ziyaretin Türkiye ve Litvanya arasında yeni projeler ve iş birlikleri için önemli bir başlangıç olduğunu dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilirlik alanında attığı adımlar, uluslararası arenada da dikkat çekmeye devam ediyor.

Kaynak: Ege Telgraf
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Büyükşehir’den yangın mağduru öğrencilere kırtasiye desteği​

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar Dağı’nda çıkarak yerleşim yerlerini etkileyen yangından mağdur olan 48 öğrenciye 174 bin TL’lik kırtasiye desteğinde bulunacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen ağustos ayında Yamanlar Dağı’nda çıkarak yerleşim yerlerini etkileyen yangının yaralarını sarmaya devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda yangından etkilenen ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören 44 öğrenciye 3 bin 500 TL, üniversite düzeyinde eğitim gören 4 öğrenciye ise 5 bin TL kırtasiye desteği verecek. Böylelikle toplam 48 öğrenci için 174 bin TL kırtasiye desteği sağlanmış olacak.
12 Eylül tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Afet Komisyonu’nun aldığı kararın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından destekten faydalanacak öğrencilere İzmir Şehir Kartı ulaştırılacak. Kartlarını teslim alan öğrenciler, bakiyesi yüklenmiş kartlarıyla anlaşmalı kırtasiyelere giderek alışveriş yapabilecek. Anlaşmalı kırtasiyelere https:// bizvariz izmir.bel.tr/ sitesinden İzmir Şehir Kartı linkine tıklayarak ulaşılabilir.

Özel komisyon kurulmuştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda çıkan yangının yaralarını sarmak için olağanüstü toplantı yaparak mağduriyet yaşayan vatandaşlara nakdi, ayni, lojistik ve beşeri tüm yardımların sağlanması için oy birliği ile komisyon kurulması kararı almıştı. Yangından etkilenen vatandaşlar için özel olarak kurulan komisyon, yangın mağduru öğrenciler için harekete geçmişti.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Alsancak’ta dalgakıran çalışmaları başladı!​

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz taşkınlarını önlemek için Alsancak sahilinde dalgakıran çalışmalarına başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon’da su taşkınlarını önleyecek “Acil Eylem Paketi” kapsamında Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan bin 700 metrelik sahil şeridinde dalgakıran için harekete geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinin ortak görev alacağı proje kapsamında ilk yapım çalışmasını Fen İşleri Dairesi Başkanlığı gerçekleştirirken, ekiplerin Kordon’un Alsancak Limanı başlangıcından Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan bölümde zemin ve fırtına duvarı için imalatlara başladığı görüldü.

img-20240921-wa0021


img-20240921-wa0022


img-20240921-wa0023


Kaynak: MEDYAEGE COM TR / X
 

İzmir’in yeni Deprem Master Planı için yol haritası oluşturuluyor​

İzmir’in afetlere karşı dirençli hale getirilmesi yönünde yapılacak çalışmalara ışık tutacak “İzmir Deprem Master Planı 24” çalıştayı başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, deprem konusunda kentte ortak aklı harekete geçirmenin önemine değinerek “İklim kriziyle mücadele ederken de depremle ilgili hazırlık yaparken de siyaset üzerinden, kurumlar üzerinden ayrışma olmamalı. İş birliği ile çok daha hızlı yol alınabilir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin afetlere karşı dirençliliğini artırmak, doğayla uyumlu ve güvenli yaşam alanları oluşturmak için Deprem Master Plan çalışmalarına başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen “İzmir Deprem Master Planı 24” çalıştayına ev sahipliği yaptı. Çalıştaya bilim insanları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, belediye meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Çalıştaya İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte depremle ilgili yürüttüğü bilimsel çalışmaların anlatıldığı sunumla başlandı.

“Hepimizin depremle ilgili endişesini gösteriyor”
Açılış konuşması yapan Başkan Dr. Cemil Tugay, çalıştaydaki yoğun katılımdan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu, aslında biraz da hepimizin depremlerle ilgili endişesini gösteriyor. Bu, depremin İzmir için ne kadar önemli bir konu olduğunu, yapmamız gereken çok iş bulunduğunu gösteriyor” dedi.
İzmir’in 4 yıl önce yaşadığı depremi hatırlatan Başkan Tugay, “30 Ekim 2020 depremi benim Karşıyaka Belediye Başkanı olduğum dönemde gerçekleşti. İzmir’de depremi yaşayarak gördük. O günden bugüne pek çok çaba gösterildi. Yaklaşık 4 yıl geçmiş durumda. 6 Şubat’ta korkunç bir depremi ülke olarak yaşadık. Sorumuz şu; o günden bugüne depremle ilgili dirençliliğimizi ne kadar artırdık? Olası bir deprem durumunda yaşanacak sorunlara ne kadar hazırlıklıyız? Yapılması gereken mevzuat değişiklikleri yapıldı mı? Almamız gereken kararları aldık mı? Mutlaka bir şeyler yapıldı ama görünen o ki yetersiz” diye konuştu.

“O kapanmış olan kulakları ne zaman açacağız”
Deprem çalışmaları konusunda iş birliğinin önemine değinen Başkan Tugay, “Körfez konusunda da aynı şeyi söyledim. Bu ülke artık siyaset üzerinden, falanca merkezi yönetim filanca yerel yönetim diye kendini ayırma hatasından acilen vazgeçmelidir. Belki burada belediye başkanı olarak vereceğim en önemli mesaj budur. Bu çalışmalar için bu ülkenin kaynakları kullanılıyor. Ülkemizin çok değerli yöneticileri, bilim insanları pek çok çalışma yapıyorlar ama bir şekilde ayrıştırılıyorlar. Farklı iki ülke varmış gibi iki ayrı ülkede iki ayrı çalışma yapılıyor gibi ilerliyor işler. Ancak iklim kriziyle mücadele ederken de depremle ilgili hazırlık yaparken de siyaset üzerinden, kurumlar üzerinden ayrışma olmaz. İş birliği ile çok daha hızlı yol alınabilir. Karşıyaka Belediyesi adına 4 sene önce mevzuatla ilgili yapılması gereken değişiklikleri bakanlığa bildirdik. Ne yapıldı? 4 sene önce ne kadar yanlış ve eksik varsa bugün de aynı yanlış ve eksikler duruyor. Bunları nasıl düzelteceğiz, değiştireceğiz? O kapanmış kulakları ne zaman açacağız?” ifadelerini kullandı.

“Tespitler yapıldı ama vatandaşı ikna edemedik”
Türkiye’deki mevzuat sıkıntısına da değinen Başkan Tugay, “Bir deprem ülkesindeyiz. Bilimsel araştırmalar da kentteki fayların deprem üretme potansiyelini gösteriyor. Ama kat sayısını önce 5’e düşürüp, sonra unutuldu diyerek tekrar 8’e çıkaran anlayışıyla yönetilmeyi hak etmiyor bu insanlar. Mevzuat öyle bir mevzuat ki, bir binanın hangi noktada hangi problemler nedeniyle depreme dayanıksız olduğuna dair tanımlama yetersiz kalıyor. Karşıyaka’da bina incelemesinde şunu gördük ki; betonarme yapısı sağlam olan binaların sakinleri yapı çok sağlam diye düşünüyorlar. Oysa zemin nedeniyle risk taşıyan binalar var. Tespitler yapıldı ama vatandaşı ikna edemedik. Biz sözlü ikna etmeye çalışıyoruz oysa bunun mevzuatta bir karşılığının olması lazım. Nasıl ölçülecek, denetlenecek? Problemin net olarak tanımlanması ve insanlara yardımcı olunması gerekiyor” diye konuştu.

“Emsal artışı verilmesi doğru değildi”
İzmir depremi sonrasında uygulanan emsal artışının yanlış olduğunu aktaran Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü: “2020 depreminden sonra bu şehirde ağır ve orta hasarlı binalara emsal artışı vermek zorunda kaldık. Çünkü başka kimsenin yardım niyeti yoktu. Doğru muydu? Değildi. Bugün de özellikle bozuk zeminli yerlerde binalara emsal artışı verip katları yükseltmek şehrimizin özellikle bazı bölgeleri için vahim bir hatadır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak söylüyorum bunu. Bunun bir hata olduğunu lütfen herkes idrak etsin. O arsanın sahibi, ortağı olabilirsiniz, orada daireniz olabilir, mülkiyet hakkınıza sonuna kadar saygı duyuyorum ama olası bir depremde o bina yıkılır ve altında kalırsanız bu bizim açıklayamayacağımız bir durum olur. Belediyeden ne istediğinizin farkında olun, bilinçli olun. Popülizm, oy avcılığı ve büyük seçim başarıları peşine düşmemek gerek. İzmir’in çok değerli, bilinçli insanlarının, halkının da bu gibi konularda hayır demesini özellikle rica ediyorum. Bundan sonra doğru olduğuna inandığımız şeylerin arkasında duralım. Ben belediye başkanı olarak bunun sözünü veriyorum. Doğru neyse onun arkasında olacağım ve onun yapılması için çaba göstereceğim. Bu dönem bir şeyleri değiştirmenin ve düzeltmenin dönemi olsun. Bu dönem İzmir’in bilinen, takdir edilen bilincinin gün yüzüne çıktığı dönem olsun.”

“İzin vermeyelim”
Deprem Master Plan çalışmasının önemine de değinen Tugay, “Kanun, mevzuat değişikliği bekliyoruz diyerek durmayacağız. Bekliyoruz, doğrusu o. Sadece İzmir değil Türkiye’nin ihtiyacı var ve bekliyor. Ama yapmayanların kendi sorumluluğudur. İnşallah yaşanmaz ama kötü bir olay yaşanırsa onların utancı olmalıdır. İmar aflarında olduğu gibi. Onlar da kapattıkları kulaklarını açsınlar. Hep beraber insanlarımızın yıkılan binalar altında ölmesine, sakat kalmasına izin vermeyelim” dedi.

“Revizyondan öte yeni bir master plan olacak”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde depreme yönelik çalışmaların, İzmir’in Birleşmiş Birleşmiş Milletler tarafından RADIUS Projesi’nin dünyada uygulanacağı 9 kentten biri olarak seçilmesi ile 1 Şubat 1998’de başladığını belirten Tugay, “Bu kapsamda hazırlanan İzmir Deprem Master Planı, 1999 yılının Temmuz ayında tamamlandı. Şimdi bu projedeki çalışmaları güncelleyeceğiz. Bizim deprem master planı çalışmamız bu açıdan revizyon gibi değerlendirilebilir ama bence yeni bir çalışma olacak. Çünkü 1999’da yapılanın bugün için güncelliğini kaybettiğine dair pek çok veri var elimizde. Tamamen yeni bir master plan yapacağız gibi görünüyor. 1999’dan bugüne İzmir çok değişti. Dolayısıyla güncel verilerle revizyonlar yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Diliyorum, umuyorum bu dönemde bunu başarabileceğiz. Hocalarımızdan özellikle ricam; bize, bu ekibe inançlarını korumalarıdır. Biz sıradan bir ekip değiliz. Tüm duyarlılıklarımızla, insanlarımıza duyduğumuz sevgi ve saygıyla bu görevin başındayız. Gücümüzün yettiğini elimizden geldiğince yapacağız. Sizlerin yardımıyla belki kilometrelerce daha ileriye taşınacak. Hepinizin yardımına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

“Soruların cevaplarını beraber bulacağız”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Yıldırım, Başkan Tugay’ın göreve gelir gelmez Deprem Master Planın güncellenmesi ile ilgili çalışmaların başlaması yönünde talimat verdiğini belirtti ve “RADIUS Projesi’ndeki çalışmalar Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında yapılmış çalışmalardan bir tanesiydi. Bu çalıştay ile projenin revize edilmesini ve yol haritası ortaya koymayı amaçlıyoruz. Güzel İzmir’imizin deprem gerçeği var. Buna hazırlıklı olmalıyız. Zararlarımızı minimuma indirmemiz gerekiyor. Bu çalıştayın güzel bir başlangıç olacağına inanıyorum. Soruların cevaplarını beraber bulacağımızı düşünüyorum” dedi.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
 

Büyükşehir’in “tasarruf” atölyesi​

24092024_9920_0


24092024_9932_0


24092024_9932_1


24092024_9932_2


24092024_9932_3


24092024_9932_4


24092024_9932_5


24092024_9932_6



24092024_9932_8


24092024_9932_9


İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Atölyesi, banklardan çöp kutularına, uyarı levhalarından, kreşlerin oyun ve oturma gruplarına kadar pek çok malzemeyi kendisi üretiyor. Hasar gören ekipmanlar ise yeniden dönüştürülerek kamelya, çocuk oyuncağı, can dostlara yuva olarak yeniden kullanılıyor. Atölye, geri dönüşüm hizmetinin yanı sıra piyasanın üçte biri maliyetine ürünler üreterek kamu kaynaklarının verimli şekilde kullanılmasına katkı sağlıyor.

Kentin sosyal donatı alanlarında yenileme çalışmalarını hızla sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, parklarda ihtiyaç duyulan malzemeleri kendi bünyesinde üreterek ve dönüştürerek kamu kaynaklarının korunmasını sağlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü bünyesindeki Fırat Fidanlığı Atölyesi yeni ekipman, araç-gereç ve kalifiye personelle güçlendirildi. Atölyede, kent mobilyalarından çöp kutularına, uyarı levhalarından kedi evlerine kadar pek çok ürün İzmirlinin hizmetine sunuluyor.

Hasar gören malzemeler dönüştürülüyor
Atölyede, öncelikle kent donatılarının, açık alanlardaki spor alanlarının bakım ve tamiratlarının işlemleri gerçekleştiriliyor. Geri dönüşüm kapsamında, yeşil alanlarda kullanabilecek yeni kent donatıları üretimi yapılıyor. Parklarda ve kamusal alanlarda hasar görmüş, kullanılamaz hale gelmiş kent donatıları, ekiplerce alınarak atölyeye getiriliyor. Kullanılabilir hale getirebilecek materyaller, ustalar tarafından tamir bölümünde onarılıyor. Kullanılamaz halde olanlar ise farklı donatılara dönüştürülerek kentin belli noktalarında yeniden kullanıma sunuyor. Kırık bir oyun grubu çocuklar için kamelyaya, zarar görmüş ahşap parçaları farklı oyuncaklara çevriliyor. Böylelikle kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması sağlanırken belediye bütçesinde de önemli bir tasarruf sağlanmış oluyor.

Hem daha kaliteli hem az maliyetli
Atölyenin teknik üretim altyapısını ve teknik kadrosunu geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, piyasa koşullarına göre atölyede daha kaliteli ve uygun maliyetle gerekli ürünleri üretimini sağlıyor. Daha uzun ömürlü kullanım sağlayan ürünler aynı zamanda piyasanın 3’te 1 maliyetine üretiliyor. Atölyenin tasarım ekibi ise kent konforunu artıracak yeni ürünleri tasarlayıp üretime göndermeye hazırlanıyor.

İhtiyaç duyulan her şey üretiliyor
Atölyedeki ustalar marangozhaneden kaynak bölümüne kadar sistemli bir üretim rotası izliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaçları doğrultusunda bank, piknik masası, çöp kovası, tanıtım ve uyarı levhaları, ofis mobilyaları, çocuklar için oyuncaklar, kreşlerdeki çocuklar için oyun ve oturma grupları, İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet alanlarında kullanılmak üzere ofis mobilyaları, uyarı ve tanıtım levhaları, tabelalar gibi çok sayıda ürün ortaya çıkarılıyor.

Can dostların yaşamını kolaylaştıran ekipman
Atölyenin son dönemde özellikle geri dönüşüm malzemeleriyle üretimine hız kattığı ürünlerin başında ise kentin yaşam paydaşı can dostların yaşamını kolaylaştıracak ekipmanlar. Hazırlanan tasarımlar doğrultusunda ekipler, köpek kulübesi, köpek oyun ve eğitim parkuru, kedi evi, kuş beslenme odakları, mama kapları gibi çok sayıda ekipmanın üretimini yapıyor.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
 

Ekli dosyalar

  • 24092024_9932_7.jpg
    24092024_9932_7.jpg
    92.3 KB · Görüntüleme: 64
İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2025-2029 Stratejik Planı genel kurulda oylanarak kabul edildi. Oy çokluğuyla kabul edilen Stratejik Plan’ın başarılı bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tugay, “Hiç kimse bir şey yapmıyor olsa da biz bir şeyler yapacağız. Bu karardan irademizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün stratejik planında “İklim krizinin olumsuz etkisine karşı suyun sürdürülebilirliği” hedefiyle yürütülecek çalışmalar öne çıktı. 169 milyar 500 milyon liralık yeni yatırımın öngörüldüğü planda 5 arıtma tesisi yapımı ve 6 arıtma tesisinin de kapasite artırımı yatırımlarına yer verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2025 – 2029 yılları arasında kent genelinde yapacağı yatırım ve çalışmaları içeren Stratejik Plan İZSU Genel Müdürlüğü’nün Eylül Ayı Olağanüstü Genel Kurulu’nda oylanarak kabul edildi. Genel Kurul İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın idaresinde yapıldı. Meclis grupları adına görüşlerin dile getirilmesinin ardından Stratejik Plan oy çokluğuyla kabul edildi.

“Başarılı bir çalışma”
AK Parti ve MHP meclis üyelerinin Stratejik Planla ilgili eleştirilerine yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, başarılı bir stratejik plan çalışması yapıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Kanunlara göre içme suyu temini görevinin DSİ’ye ait olduğunu hatırlatan Başkan Dr. Tugay, “Kanun ve mevzuat budur. Bize baraj yapmak durumundalar. Görev DSİ’de. Çamlı Barajı’nda ÇED onayı çıktı. Kimden bekliyoruz, DSİ’den bekliyoruz. Kuraklık var. Susuzluğun kıyısındayız. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Kayıp kaçak oranı Türkiye’nin en düşük illerinden biri İzmir. Ciddi bir biçimde kayıp kaçakla mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Bakanlık İzmir’in de bakanlığı”
Körfez ile ilgili bir kafa karışıklığı olduğunun altını çizen Başkan Tugay, “Mikroorganizmalar algların üremesine neden oluyor. Bu lağım kokusu değil geçen yıllarda şikâyet başka bir kokuydu. Bu koku başka bir koku. Bunun giderilmesi için iç körfezde akıntı oluşması gerek. Akıntının kendi kendine olması mümkün değil. Ya derinliği artıracaksınız ya da bir yerden su gelecek. Marmara’daki müsilajı hatırlayın. Körfezdeki bu durumun bir sonraki aşaması. Kendi Bakanlığımızdan sorumluluk almasını istiyoruz. Derelerde olan deşarjlar, Gediz’den gelen kirlilik, sanayiden gelenler. Şunu biliyoruz biz; bize ait problem yok demiyoruz. Bizimle ilgili kısmın en hızlı şekilde çözüleceğini biliyoruz. Bu körfezde sirkülasyon kanalı ve navigasyon kanalı projesine ihtiyaç var. Siyaset üstü görerek bu çalışma yapılacak. İzmir Körfezi hepimizin. Bakanlık İzmir’in de bakanlığı. Bir şey istemek bu kadar kötü görülmemeli. Bakan Bey ile görüştüm, gayet olgun görüşme oldu. Eylül ayı sonuna kadar bize bir görüş verecek. Ben de bize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız dedim. O gün söylenen sözler bana güven verdi. Bize burada siz körfezi kirlettiniz demeyin. Bakanlık T.C.nin Bakanlığı. İzmir’in de bakanlığı. Yıllardır AKP’nin yönettiği şehirler olduğu gibi CHP’nin de yönettiği şehirler var. İzmir Körfezi Türkiye için çok önemli. Herkesin sorunudur bakanlığın bu konuya el atması gayet doğaldır” diye konuştu.

Hiç kimse bir şey yapmıyor olsa da biz bir şeyler yapacağız
Önümüzdeki dönemde yağmur suyu ayrıştırması, eskiyen kanal alt yapısının yenilemesi, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4. fazı gibi pek çok projeyi gerçekleştireceklerini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Biz görevi devraldığımızda Çiğli 4. Faz yüzde 20’lerdeydi. Çalışma durmuştu. Tekrar çalışma başlaması için gerekli ödemeyi yaptık. Şu an inşaat devam ediyor. İlk mecliste suya indirim yaptık. Halen daha da 0-4 metreküp arasındaki kısım daha ucuza veriliyor halkımıza. 4 metreküplük kademeyi ilerleyen günlerde genişleteceğiz. Temel ihtiyaçları olabildiğince en uyguna vermeyi planlıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm bürokrat arkadaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Hiç kimse olmasa da biz olacağız. Hiç kimse bir şey yapmıyor olsa da biz bir şeyler yapacağız. Bu karardan, irademizden hiç bir zaman vazgeçmeyeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. İZSU yönetimine ve tüm çalışanlarına çok güveniyorum. Kendimize inanmaya devam edelim” dedi.

Gevrek Modeli çerçevesinde hazırlandı
6 ayda hazırlanan 2025 - 2029 Stratejik Planı’nın su ve atık su hizmetlerinde büyük başarılara imza atacağı yeni bir yol haritası olduğunu belirten İZSU Genel Müdür Yardımcısı Özgür Akkavak, “Gevrek Modeli çerçevesinde bir stratejik plan ortaya koyduk. İZSU Stratejik Planı’nı daha yalın ve sade bir biçimde ele aldık” diye konuştu ve planın detaylarını meclis üyelerine aktardı.

2025-2029 döneminde neler yapılacak?
4 sektörde planlanan proje ve hedeflere ulaşmak için 169 milyar 486 milyon 900 bin liralık bütçe öngörüldü. Planlanan harcamaların sektöre göre dağılımında “Sürdürülebilir İçme Suyu Yönetimi” birinci sırayı, “İklim değişikliğine uyum ve dirençli altyapı” ikinci sırayı, “Çevreye Duyarlı Atıksu Yönetimi” üçüncü sırayı, “Kurumsal kapasite” ise dördüncü sırayı aldı.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
 

Büyükşehir ilçelerde dört koldan sahada​


28092024_101256_0.png
28092024_101332_0.jpg
28092024_101332_1.jpg
28092024_101332_2.jpg
28092024_101332_3.jpg
28092024_101332_4.jpg


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde başlattığı yatırım seferberliği sürüyor, Son olarak Urla’nın Özbek, Nohutalan, Yağcılar ve Demircili mahallelerinde devam eden altyapı ve park yenileme çalışmaları tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçelerde dört koldan çalışmaya devam ediyor. Yaz sezonunda asfalt, yol, parke yenileme çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir ekipleri, Urla’nın 4 mahallesindeki çalışmalarını tamamladı. Urla’nın Yağcılar ve Demircili mahallelerindeki anayol güzergahlarında önce İZSU altyapı çalışmalarını bitirdi. Ardından sıra asfaltlama çalışmalarına geldi. Asfaltlama ile birlikte bir bölümü de genişletilen yollar, kış mevsimine hazır hale getirildi.

Çocuklar Sevindi
Özbek Mahallesi’nde hem yıpranan hem de köy halkının yerini uygun bulmadığı park, talepler doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yerine taşındı, gerekli yenilemeler yapıldı. Nohutalan’da ise baştan başa yenilerek kullanıma sunulan park, çocukları sevindirdi. Altyapısı ve tüm oyuncak setleri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan parkların, çocukların zarar görmemesi için tercih edilen kauçuk zeminleri ise Urla Belediyesi tarafından yapıldı.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
 
İzmir'imizin dört bir yanında hizmet veren Anaokullarımızın sayısını 18'e yükselttik.✅

Açtığımız 4 yeni anaokulu ile 18-72 ay arasındaki 1168 çocuğumuza okul öncesi eğitim imkânı sunuyoruz.

Çocuklarımız İzelman anaokullarımızda İngilizce, robotik kodlama, görsel sanatlar ve jimnastik gibi birçok alanda eğitim alıyor; bilişsel, duygusal ve motor becerilerini geliştiriyor.

093116.jpg


Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi / X
 
Üniversiteli öğrencilerimiz için ücretsiz çamaşırhane ve nakliye hizmeti veriyoruz. Bornova ve Çiğli’de faaliyet gösteren çamaşırhanelerimizin sayısını, Buca’da açacağımız yeni hizmet ile üçe çıkarıyoruz.


Randevu sistemiyle çalışan çamaşırhanelerimizde deterjan ve su giderlerini de biz karşılıyoruz.


Nakliye desteği içinse öğrenci belgeleriyle başvuru yapan öğrencilerimiz, İzmir sınırları içerisinde olan taşınmalarda araç desteği alabiliyor.


Her iki hizmet için
bizvariz.izmir.bel.tr/randevuHizmetl… adresi üzerinden randevu oluşturulabilirsiniz.

093552.jpg
093553.jpg
093554.jpg
093555.jpg


Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi / X
 
  • #11

Aliağa’daki Limanlar İçin Ulaşım Master Planı Hazırlanıyor​


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ege Bölgesi’nin istihdam, üretim ve ticaret merkezi konumunda bulunan Aliağa’da bölge limanları ve gemi söküm tesislerini inceledi. Başkan Tugay, liman bölgesindeki ulaşım sorununun çözümü için master plan hazırladıklarını belirterek, “Aliağa’mızda üretimin önündeki engellerin kaldırılması için çalışacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ekonomik ve jeostratejik potansiyeli ile Ege Bölgesi için büyük önem taşıyan Aliağa limanlar bölgesinde incelemelerde bulundu. Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 8,5’inin gerçekleştiği Aliağa’da Başkan Tugay’a Nemport Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Cem Heris, Nemport Liman İşletmeleri Genel Müdürü Hakan Turunç ve yönetim kurullarının üyeleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Güç de eşlik etti.

Denize açıldı​


Başkan Tugay, beraberindeki heyetle liman bölgesini denizden inceleyerek, bölgedeki faaliyetler hakkında bilgi aldı. Nemport, Petkim, TC Ege, İDÇ, Nemrut, Batı, Ege Çelik, Akçansa limanlarının yanı sıra 22 tesisin bulunduğu Aliağa Gemi Söküm Tesisi’ni, SOCAR ve Tüpraş’ı inceledi. Nemport Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Cem Heris ve Nemport Liman İşletmeleri Genel Müdürü Hakan Turunç, Başkan Tugay’a işletmeler hakkında bilgi verdi.

Limanların ekonomiye katkısı​

İncelemelerin ardından Aliağa bölge limanları ile ilgili sunum yapıldı. Sunumda Aliağa Limanlar bölgesinin ülke ekonomisi için önemine değinilerek, Türkiye’nin en büyük 10 sanayi kuruluşu arasında 2, Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında 6, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 9 Aliağa firmasının bulunduğu belirtildi. Aliağa limanlarından gerçekleşen ihracat ve ithalat istatistiklerinin de paylaşıldığı sunumda 2023 yılında 21 milyar 831 milyon 403 bin dolar, yani Türkiye’deki toplam ihracatın yüzde 8,5’inin Aliağa limanlarından gerçekleştiği vurgulanırken, 14 milyar 270 milyon 420 bin dolar ithalat rakamı ile Türkiye’deki toplam ithalatın yüzde 3,9’unun Aliağa limanlarından gerçekleştiği bilgisi aktarıldı. Aliağa limanlarının toplam dış ticaret hacminin 36 milyar 100 milyon dolara ulaştığı, Aliağa olarak 7 yıldır dış ticaret fazlası verildiği, 2023 yılında, Aliağa’nın yaratmış olduğu dış ticaret fazlasının 7 milyar 559 milyon dolar, bölgede ihracatın ithalatı karşılama oranının ise yüzde 152,9 olduğu belirtildi.

Ulaşım master planı hazırlanıyor​

Sunumun ardından konuşan Başkan Tugay, “Liman bölgesindeki ulaşım sorununun çözümü için ulaşım master planını hazırlıyoruz. Limanlar için lojistik merkezi ile geri stok sahası ve TIR parkına ihtiyaç duyuluyor. Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 8,5’ini gerçekleştiren Aliağa’mızda üretimin önündeki engellerin kaldırılması için çalışacağız” dedi.

Kaynak: Ray Haber
 
  • #12

İzmir’in parklarında akıllı sulama dönemi​


08102024_8257_0.jpg
08102024_8257_1.jpg
08102024_8257_5.jpg
08102024_8257_6.jpg
08102024_8257_8.jpg


Su tasarrufu için radikal adımlar atmayı sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki parklarda akıllı sulama sistemine geçiyor. Su tüketimini en az yüzde 30 oranında azaltacak sistem tüm parklarda uygulandığında yılda 1 buçuk milyon metreküp yani Ürkmez Barajı hacminde su tasarrufu sağlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir bir gelecek için kentin su kaynaklarının verimli kullanılması hedefi doğrultusunda bir adım daha attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi parklarda akıllı sulama sistemi uygulamasını devreye aldı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje sayesinde, kentin yeşil alanlarında otomatik ve elle sulama yöntemleri yerine yağışlarda sulamayı durduran, sıcaklık verileriyle bitkinin ihtiyacı olan suyu belirleyerek gerektiği kadar sulama yapan, su tüketimine dair tüm verileri bildiren akıllı sulama sistemine geçiliyor. İlk olarak Gaziemir’deki Esra ve Çiğli Işılay Saygın parklarında başarıyla hayata geçen proje kent genelinde uygulanacak. Su tüketimini yarı yarıya indirecek sistemin tüm parklarda devreye girmesi ile birlikte yılda 1 buçuk milyon metreküp yani Ürkmez Barajı’ndaki su miktarına denk gelecek kadar su tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

“Uygulanan parklarda yüzde 50’ye varan su tasarrufu”
Proje hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Müge Deniz Bal, “Başkanımız Cemil Tugay’ın Akıllı Şehirler vizyonu doğrultusunda biz de İzmir’imizin yeşil alanlarını akıllı sulama sistemleriyle sulamak için bir çalışma başlattık. Farklı bitki dokusuna ve yüzeylere sahip Gaziemir Esra ve Çiğli Işılay Saygın parklarında başlattığımız çalışmalarımızın sonuçlarının oldukça başarılı olduğunu gördük. Yüzde 50’ye varan bir tasarruf söz konusu. İklim krizinin yoğun yaşandığı günümüzde su kaynaklarımızın sürdürülebilir bir şekilde kullanılabilmesi büyük önem arz ediyor. Biz de bu kapsamda ileride çocuklarımıza daha güzel, sürdürülebilir, yaşanabilir kentler bırakabilmek adına bu çalışmaları İzmir geneline yaymayı planlıyoruz” diye konuştu.

“İşgücünden tasarruf ediyoruz”
Sistemin bir yazılım tarafından yönetildiğini dile getiren Bal, “Meteorolojiden aldığımız bilgilerle desteklenen sistem sayesinde bitki türlerinin ihtiyaçlarına göre sulama yapılarak su israfının önüne geçiyoruz. Öncelikle gece sulamalarını tercih ediyoruz. İşgücü tasarrufu sağlıyor, personelimizi farklı alanlarda görevlendiriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kent genelinde 20 milyon metrekarenin üzerinde park ve yeşil alanın bakımından sorumluyuz. 3-4 yıllık bir süre içinde akıllı sulama sistemini tüm parklarımızda hayata geçirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Parklardan veri alıp parklara veri göndermemizi sağlayan bir sistem”
Projenin teknik yönü hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Makine Mühendisi Murat Abanoz, “Bu sistem, parklardan veri alıp parklara veri göndermemizi sağlayan bir sistem. Biz, bulut teknolojisiyle birlikte parklara komutlar gönderebiliyoruz. Parklardaki olası senaryoları da kendi sistemimizde görebiliyoruz. Dolayısıyla bu sistem sayesinde tam bir denetim sağlıyoruz. Sulama planlarımızı anlık olarak kontrol edebiliyoruz. Optimize araçlar sayesinde meteorolojiden alınan sıcaklık verileri doğrultusunda da yağmur yağdığında sulama duruyor. Her bitki türünün su ihtiyacı farklı. Bu sistem uzaktan akıllı araçlarla yönetilebildiği, meteorolojik verileri kullanabildiği için parkın ve bitkinin ihtiyaç duyduğu su miktarını kendisi belirleyebiliyor. Böylelikle fazla sulama yapmamış oluyoruz bu da tasarruf sağlıyor. Daha önce manuel diye tabir ettiğimiz, personele ihtiyaç duyulan bir sistem vardı. Vanaların personelle açılıp kapanması gerekiyordu. Geniş alanlarda parkları yönettiğimiz için bize ciddi anlamda iş gücü sıkıntısı yaratıyordu. Bu sistem sayesinde otomasyon sağlanarak hem personele ihtiyacı en aza indiriyor hem de anlık olarak sulama miktarlarını merkezden değiştirerek optimum bir sulama imkanı sağlıyoruz” dedi.

Su kaçakları ve arızaların önüne geçilecek
Murat Abanoz, “Parklardan çevrimiçi aldığımız bilgiler, yetkilendirdiğimiz personele kısa mesaj yoluyla düşüyor. Örneğin izinsiz, plan dahilinde olmayan bir tüketim olduğunda bize bilgi geliyor. Parkların su tüketim eğrilerini izliyoruz. Orada herhangi bir değişiklik, arıza olduğu zaman bize direk bilgi geliyor. Böylece biz de o arızaya hızla müdahale etme imkanı buluyoruz. Bu sistem hızlı reaksiyon almamızı sağlayacak” diye konuştu.

Hedef 1 buçuk milyon ton su tasarrufu
Projenin İzmir genelinde uygulanması ile birlikte büyük bir su tasarrufu sağlanacağını ifade eden Abanoz, “2023 yılı verilerine göre, parklarımızda 5 milyon metreküplük bir su tüketimimiz var. Hedefimiz en az yüzde 30 verimlilik sağlamak. Yani İzmir genelindeki parklarımızın tamamını bu sisteme geçirdiğimizde hedefimiz 1 buçuk milyon tonluk su tasarrufu sağlamak” dedi.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
 
  • #13
Acil Eylem Planımız ile Kordon'da su taşkınlarına karşı önlem alıyoruz.

Özellikle iklim krizi sebebiyle artan su taşkınlarını engellemek için Alsancak Limanı'ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan güzergâhta geçici koruma alanları inşa ediyor, asfalt zemini ise yeşil alanlara dönüştürüyoruz.

Afetlere ve iklim değişikliğine dirençli bir İzmir için çalışmaya devam edeceğiz.

180820.jpg
180825.jpg
180828.jpg
180834.jpg


Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi / X
 
  • #14
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle beslenme sorunu yaşayan üniversiteli gençlere hafta içi her gün 6 noktada ücretsiz sıcak yemek hizmeti veriyor. 17.00 ile 19.00 saatleri arasında üniversite kampüslerinin çevresinde özledikleri ev yemeklerini ücret ödemeden yeme fırsatı bulan gençler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti sayesinde ceplerinde kalan parayla öğrenim masraflarını karşıladıklarını dile getiriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda üniversite öğrencilerine verdiği sıcak yemek desteği bu yıl da devam ediyor. Ege Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi, Demokrasi Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampüslerinde ve yakınında oluşturulan yemek dağıtım noktaları sayesinde öğrenciler ücretsiz olarak günlük sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

“Gençlerimiz yalnız değil”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gençlerin kendilerini yalnız hissetmemesi gerektiğini belirterek “Gençlerimiz ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında birçok problemle boğuşuyor. Üniversiteyi kazanan pırıl pırıl gençlerimize her türlü desteği vermek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Yaklaşık 4 bin kişilik yemek hizmeti sunuyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aşevleri Şube Müdürü Ebru Asal, İzmir’de bulunan devlet üniversitelerine yakın noktalarda her gün farklı bir menü sunduklarını belirtti. Asal, “Yaklaşık ortalama günlük 4 bin kişilik ücretsiz yemek hizmeti sunuyoruz. Zorlu ekonomik koşullarda üniversitede okuyan öğrencilerimize yemek desteği ile katkıda bulunmak istiyoruz. 17.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Mutfağımızda gıda yönetim sistemimiz ile sağlıklı, güvenilir koşullarda yemek üretiyoruz” şeklinde konuştu.

“Umarım gelecek senelerde de devam eder”
Ege Üniversitesi yakınında kurulan sıcak yemek noktası önünde ilk gün uzun kuyruklar oluştu. Öğrenciler uygulamadan mutlu. Onlardan biri olan İrem Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinin öğrenciler için çok önemli olduğunu belirterek “Bu tür projelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrenciler ekonomik olarak gıdaya erişmekte zorluk çekebiliyor. Maddi olarak ders çıkışında bir şey alamayacak olsa bile burada sıcak bir çorba içebiliyor. Yemeklerin sağlıklı ve hijyenik olması da önemli. Umarım gelecek senelerde de devam eder” dedi.

“Yemek ve barınma öğrencinin en büyük sorunu”
Mehmet Berk Güneş de ekonomik sebeplerden ötürü en çok sıkıntı yaşanan durumlardan birinin barınma ve yemek olduğunu söyledi. Güneş, “Bu proje beni sevindiriyor açıkçası. Yemek ve barınma öğrencinin en büyük sorunu çünkü. Şu an 20 bin lira kira veriyorum ve açıkçası beni zorluyor. Dışarıdaki yemeklere gelince çok sağlıklı değil. Hijyenik olmadığı kadar pahalı da. İçinde yüz gram et bile olmayan dürüm kaç yüz liraya satılıyor. Bu öğrenciyi yoruyor. İnsanlar evde yemek yapmaya çalışıyor ama okuldan ve sosyal aktiviteden dolayı yapamıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yemek hizmetini olumlu karşılıyorum” dedi.

“Yarına param kalıyor diye düşünüyor”
İlker Alkan ise, “Ekonomi ortada. En azından öğrenciler burada yemek yediği zaman yarına param kalıyor diye düşünüyor. Mutlu hissediyorum. Açıkçası öğrencilere destek olunması gerektiğini de düşünüyorum, teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“Kırtasiye masraflarımı karşılayabilirim”
Yasemin Barış da İzmirli olduğu için aile evinde kaldığını ama aynı durumun arkadaşları için geçerli olmadığını belirterek “Şehir dışından gelen arkadaşlarımız var burada. Ondan çok iyi bir hizmet olduğunu düşünüyorum. En azından yemek parası cepte kalıyor. Bu şekilde geriye kalan para örneğin kırtasiye masraflarını karşılayabilir. Bir de arkadaşlarımızla daha ucuz bir yere gitmek istesek, sağlıklı olmayınca insanın tadı kaçıyor açıkçası. Burada ise İzmir Büyükşehir Belediyesi söz konusu olduğu için, gönül rahatlığıyla yiyoruz” dedi.

248 bin kişilik yemek dağıtıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aşevleri Şube Müdürlüğü, 2024 yılı Ocak-Haziran ayları arasında üniversite öğrencilerine toplamda 248 bin kişilik akşam yemeği dağıttı. Bu hizmet, özellikle şehir dışından gelerek yurtlarda kalan ve ailelerinden uzak şekilde eğitim hayatlarını sürdüren üniversite öğrencilerine büyük kolaylık sağlıyor. Öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılayarak ailelerinin eksikliğini hissetmemelerini amaçlayan Aşevleri Şube Müdürlüğü, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiliyor.

Kaynak:İzmir Büyükşehir Belediyesi
 
  • #15

Yapay zekâ destekli matematik dersleri başlıyor​


95913_0.png


İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol dışındaki ilçelerde öğrenim gören ihtiyaç sahibi 8. ve 12. sınıf öğrencileri için yapay zekâ destekli matematik dersi hizmeti verecek. 19 ilçede eğitim gören öğrenciler, bizvarız.izmir.bel.tr adresinden başvuru yapabiliyor.

İzmirli öğrenciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projelerden yararlanmaya devam ediyor. "Yapay Zeka Destekli Matematik Öğretimi" projesi kapsamında 2024-2025 eğitim öğretim yılında 8. ve 12. sınıfta okuyan öğrenciler, yapay zekâ destekli matematik programına katılabilecek Proje, sosyal incelemesi yapılarak ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ve metropol dışındaki 19 ilçede öğrenim gören öğrencileri kapsıyor. Başvurular bizvarız.izmir.bel.tr adresi üzerinden alınıyor.

Kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyor
Proje Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla ilçelerinde eğitim gören öğrencilere uygulanacak. Proje kapsamındaki öğrencilere, evrak kontrolü sonrasında SMS ile giriş kodu ve site giriş linki paylaşılacak. "Yapay Zeka Destekli Matematik Öğretimi" projesi, matematik eğitiminde bireysel eksiklikleri gidermeyi ve öğrencilere kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin matematikteki bireysel ihtiyaçlarına yönelik etkili çözümler sunarak eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
 
  • #16

Minikler için kent kültürü ve tarihi eğitimleri​


83123_0.jpg


Çocukların, yaşadıkları kentin tarihini ve kültürünü daha iyi tanıması ve kentle bağ kurması amacıyla çalışmalar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz Kent Kültürü ve Tarihi Eğitimleri düzenleyecek. 5 Kasım’da başlayıp 2025 yılı mayıs ayı sonuna kadar devam edecek eğitimlerle yaklaşık 2 bin 500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü, çocukların İzmir'i daha yakından tanımaları için önemli bir proje yürütüyor. Bu kapsamda Kent Kültürü ve Tarihi Eğitimleri, 5 Kasım’da 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik başlatılacak. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde (APİKAM) ücretsiz gerçekleştirilecek eğitimlere katılan çocuklar, İzmir konulu öyküler üzerinden hem eğlenerek yeni bilgiler öğrenecek hem de yaratıcılıklarını geliştirecek. Eğitimlerde görsel öykü sunumlarının yanı sıra atölyeler ve sergi ziyaretleri yapılacak.

Başvurular başladı
Eğitimler, “Kemeraltı: Gizli Hazine” ve “Kordon’daki Beyaz Ev” öyküleri üzerinden salı ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün sabah ve öğleden sonra iki oturumla düzenlenecek. Kurum bünyesindeki eğitmenler aracılığıyla verilecek eğitimlerden sonra öğrencilere kitap da hediye edilecek. Eğitimler kapsamında APİKAM sergi salonundaki Yanık Yurt- Kurtuluş Savaşı’nda İzmir ve Batı Anadolu Yangınları sergisi de rehber eşliğinde gezdirilecek. Hem kültürel miras bilincini hem de Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını destekleyici bir nitelik taşıyan eğitimlere katılım için sınıf öğretmenleri 293 15 88 ve 293 39 10 numaralı telefonlardan başvuru yapabilir.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
 
  • #17

Hem üreticiye hem dar gelirliye destek​


82310_0.png
82322_0.jpg
82322_1.jpg
82322_2.jpg
82322_3.jpg
82322_4.jpg


Zor günler geçiren üzüm üreticisinin imdadına İzmir Büyükşehir Belediyesi yetişiyor. Ürününü satmakta zorlanan üreticiye destek olmak için kooperatif üzerinden 10 ton coğrafi işaretli Kavacık üzümü satın alan Büyükşehir Belediyesi, 3 bin 300 ihtiyaç sahibi hanenin kapısını çalarak üzüm dağıtmaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi zor günler geçiren üreticiye de, geçim sıkıntısı yaşan vatandaşlara da destek oluyor. Büyükşehir Belediyesi, bir firmanın alım anlaşması yaptıktan sonra vazgeçmesi üzerine mağduriyet yaşayan Kavacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nden 10 ton yaş üzüm satın aldı. Coğrafi işaretli dünyaca ünlü Kavacık üzümü ihtiyaç sahibi 3 bin 300 haneye dağıtılmaya başlandı.

“Büyükşehir Belediye’miz yaramıza merhem sürdü”
Kavacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Özkan, “Çalıştığımız firma için hazırlığımızı yaptık. Üzüme ‘bismillah’ derken almayacaklarını belirttiler. Üzümle baş başa kaldık. Saklanacak bir meyve değil. Kurutma tesisimiz yok. Üretici mağdur. Kooperatif olarak biz de mağduruz. Büyükşehir Belediye’mizden istekte bulunduk. Ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için 10 ton satın aldı. Çok büyük bir fayda oldu. Üreticinin yüzü güldü. Büyükşehir Belediye’mize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Yerel tarımı ve çiftçilerimizi destekliyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde ambar şefi olarak görev yapan Seydullah Güner ise “Yerel tarımı ve çiftçilerimizi destekliyoruz. Başkanımız Dr. Cemil Tugay önderliğinde yürütmüş olduğumuz bir yardım politikamız var. 10 ton yaş üzüm aldık. Sosyal yardım listemizde olan ihtiyaç sahibi 3 bin 300 vatandaşımıza dağıtılacak. Günlük 1 ton gelecek ve hemen dağıtacağız. 10 günde dağıtımı tamamlarız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
 
  • #18

İzmir'de emeklilere müjde: 4 metreküp su bedava!​


İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan emekli vatandaşlara 0-4 metreküp suyu ücretsiz vermek ve 4 metreküp üzerinde kullanımlarda da fatura tutarında yüzde 50 indirim yapma kararı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer alan emekli olan ve sosyal yardım alan vatandaşlara su indirimi önerisi meclisten onay aldı.

Kentte yaşayan ve sosyal yardım alan emeklilere su desteği sağlamayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 0-4 metreküp suyu şartlara uyan vatandaşlar için ücretsiz verilmesine karar verdi.

0-4 metreküp suyun üstünde kullanan vatandaşların da faturalarında indirimi amaçlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 4 metreküp miktarını aşan ve belirli şartlara uyan emekli vatandaşların da su faturaları üzerinden yüzde 50 indirim yapılmasına karar verdi. İlgili önerge Ekim ayı olağan meclisinin 3'üncü oturumunda mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: Egedesonsöz / X
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular