Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir Eshot'dan Haberler Ve Duyurular | Sayfa 10 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir Eshot'dan Haberler Ve Duyurular

Eshot yüksek tabanlı araç alırsa tepe hatlarına yeni araçlar verilir ama ne zaman alırlar bilmiyoruz
Iveco Crossway LE, MAN A78 gibi araçlar alınabilir, Crossway LE yakın zamanda 42 44 46 hatlarının güzergahında denenmiş ve şoförler çok beğenmiş. Tekerlekleri daha büyük olduğu için altı daha az vuruyor. Tabii yolların yapılma ihtimali daha yüksek

12 Nisan Cumartesi gününden itibaren geçerli olacak tarifeye göre tam biniş ücreti 25 TL oldu. Öğretmen tarifesi ve aylık Öğrenci Abonman Kartı’nın ücreti ise değişmedi.

İzmirim Kart ile tam biniş ücreti 25 TL’ye çıkarken, 17,72 TL olan öğretmen biniş ücreti sabit tutuldu. 60 yaş üzeri vatandaşlar için biniş ücreti 20 TL, öğrenci biniş ücreti ise 10 TL oldu. 60 yaş tarifesinde yüzde 12,87, öğrenci tarifesinde yüzde 16,55 oranında artış yapıldı. 65 yaş ve üstü binişler ücretsiz olmaya devam edecek.

B Tarifesi (Çevre İlçeler): Tam 25,88 TL / Öğrenci 10,35 TL, C Tarifesi (Gittiğin Kadar Öde): İlk 10 km tam 23,55 TL, km başına 0,78 TL, D Tarifesi (Uzun Mesafe Hatlar): Tam 55,18 TL / Öğrenci 19,42 TL, E Tarifesi (Kampüs Ring): Tam 25 TL / Öğrenci 2,77 TL, F Tarifesi (Baykuş Hatları): Tam 55,13 TL / Öğrenci 19,79 TL, G Tarifesi (Havalimanı Hatları): Tam 55,13 TL / Öğrenci 39,98 TL olarak güncellendi.

483 İzmir Ekonomi Üniversitesi-Üçkuyular İskele express hattı 21.04.2025 tarihinden itibaren 20 dk ara ile açılacak.
Sanırım kuzey yolcularına kolaylık olması için planlanmış
Ve o yolu giderken Çağdaş Metro'da neden durmazsın anlamıyorum...

Screenshot_2025-04-17-17-27-29-633_com.android.chrome.jpg

Gerçekten deü metroda dursaydı da hastaneye gidenler faydalansaydı hem öğrenciler hem hastalar,
Bu hat ekspres olsa ne olur olmasa ne olur güzergahında trafik ve yolcu yok ki zaten

Son düzenleme:
483 İzmir Ekonomi Üniversitesi-Üçkuyular İskele express hattı 21.04.2025 tarihinden itibaren 20 dk ara ile açılacak.

Ekli dosyayı görüntüle 68153
Ekspres derken? Konaktan, Halkapınardan, Şirinyerden daha fazla yolcu mu var da hem ring hem ekspres hat açıyor bu ESHOT? 1 haftaya kalmaz güzergah üzerindeki ara durakları da eklerler😅

Son düzenleme:
Ekspres derken? Konaktan, Halkapınardan, Şirinyerden daha fazla yolcu mu var da hem ring hem ekspres hat açıyor bu ESHOT? 1 haftaya kalmaz güzergah üzerindeki ara durakları da eklerler😅
537 den daha az yolculu bir hat geliyor🤣
Hayır metro önünden geçiyorsun ve inmek isteyenler öylece istasyona bakıp Üçkuyular İskele'ye doğru gidiyor
Bu sitede önerdiğimiz hatları hizmete soksalar ESHOT kalitesi günbegün artar ciddiyim

sitede önerdiğimiz hatları hizmete soksalar
Gerçekten onbin imza toplasak ayrancılar sarnıç hattını esbaşa uzattıramayız

Kimin aklına uydular ya da kim bu kadar sözü geçer kodaman da tek sözüyle kimsenin aklına gelmeyecek bir güzergahla bir de ekspres hat açtırmayı başarabilmişler valla çok merak ediyorum

Bari izmirdeki tüm kampüslere aynı hassasiyeti gösterseler başta bakırçay olmak üzere

Demokrasi üninin ulucak köyündeki binasına gitmek için öğrenciler çile çekiyor

Son düzenleme:
Gerçekten onbin imza toplasak ayrancılar semt garajı hattını esbaşa uzattıramayız

Kimin aklına uydular ya da kim bu kadar sözü geçer kodaman da tek sözüyle kimsenin aklına gelmeyecek bir güzergahla bir de ekspres hat açtırmayı başarabilmişler valla çok merak ediyorum

Bari izmirdeki tüm kampüslere aynı hassasiyeti gösterseler başta bakırçay olmak üzere

Demokrasi üninin ulucak köyündeki binasına gitmek için öğrenciler çile çekiyor
bu paragrafta bile mis gibi bir hat önerisi var: Demokrasi Üni-Evka3 Metro Ekspres
Bunu açsalar binlerce hayır duası alırlar çünkü bizzat oraya giden bir tanıdığımdan biliyorum,oranın ulaşımı tamamen işkence
Mesela bu 483 neden F.Altay'a uğramıyor?Neden güzergahındaki metrolarda durmuyor?Kim napsın Üçkuyular İskele'yi ki normalde de o kadar yoğun bir aktarma merkezi değil?Bir sürü niçin lerle dolu bir hat...
Ayrıca bu 207 gibi nokta atışı bir hatta neden dönüşlere sefer koyulmuyor? Öğrenciler üniversiteye gitsin de nasıl dönerlerse dönsünler kime ne mi diyorlar?

21 Nisan 2025 pazartesi gününden itibaren 471 nolu Tınaztepe-Konak hattının güzergahı Barbaros Hayrettin Paşa Caddesinden geçecek şekilde düzenlenmiştir.

Böylelikle Eski Garaj otobüs durağından konak'a kadar 465 Tınaztepe-Konak ve 471 Tınaztepe-Konak hatları aynı güzergahta gideceklerdir.
1000002290.jpg

Son düzenleme:

Ekli dosyayı görüntüle 68153
Eshot tarihinde gördüğüm en saçma 3 hat arasına girer sanki trafiği var metro istasyonunda bile durmuyor bir de o sefer sıklığı ne öyle sabah akşam 2-3 sefer atsa tamam diyeceğim nerden tutsan elinde kalıyor

Troleybüs İzmir’e geri dönüyor, rotalar netleşti
1000002299.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, önceki dönemde başlatılan ‘Örnekköy Tramvayı’ projesinin revizyona uğradığını açıkladı. Tugay konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Tramvayı troleybüse çevirdik. Aynı işi görecek. Bu arada yolu da bozmayacağız. Ray da döşenmesi gerekmeyecek. Yeni nesil troleybüsler gerçekten verimli ve keyifli araçlar. Ben İzmirlilerin onu seveceğini düşünüyorum” dedi.

Güzergahlarla ilgili de ilk kez detaylı bilgi veren Tugay, “İlkini Zübeyde Hanım Mahallesinden Yeni Girne’ye daha sonra Girne’ye ve Bostanlı İskele’ye kadar bir hat gelecek. İkinci bir troleybüs hattını da Narlıdere Kaymakamlık’tan Güzelbahçe’ye ve belki oradan da Seferihisar’a kadar götürmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekli dosyayı görüntüle 68177
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, önceki dönemde başlatılan ‘Örnekköy Tramvayı’ projesinin revizyona uğradığını açıkladı. Tugay konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Tramvayı troleybüse çevirdik. Aynı işi görecek. Bu arada yolu da bozmayacağız. Ray da döşenmesi gerekmeyecek. Yeni nesil troleybüsler gerçekten verimli ve keyifli araçlar. Ben İzmirlilerin onu seveceğini düşünüyorum” dedi.

Güzergahlarla ilgili de ilk kez detaylı bilgi veren Tugay, “İlkini Zübeyde Hanım Mahallesinden Yeni Girne’ye daha sonra Girne’ye ve Bostanlı İskele’ye kadar bir hat gelecek. İkinci bir troleybüs hattını da Narlıdere Kaymakamlık’tan Güzelbahçe’ye ve belki oradan da Seferihisar’a kadar götürmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
İyi hoş da,bu bostanlı ısrarı neden?136'nın hali durumu ortada değil mi?Neden Karşıyaka'ya bir ulaşım kolaylığı sağlanmıyor?
Gerçi trafiği tıkayan tramvaydan vazgeçtiler ya buna da şükür...

Örnekköy Tramvayı’ projesinin revizyona uğradığını açıkladı
Lafın etrafından dolaşmaya gerek yok revizyona uğramadı direkt iptal edildi, açıkçası t3 faciasından sonra da isabet oldu

Narlıdere güzelbahçe fikri harika duyuluyor ancak daha batı hatları revizyona gitmedi bile, şehitlik aktarmanın esamesi yok ortada

Seferihisara kadar gidecek derken şehirlerarası yolda verimli olur mu nasıl çalışır emin değilim, her şeyden önce seferihisara körüklü verilsin, urlaya yıllardır körüklü gidiyor

Başta
330 bostanlı iskele evka3
963 alsancak evka3
878 tınaztepe şirinyer
912 egekent alsancak
691 gaziemir lozan
480 üçkuyular balçova

Gibi şehiriçi hatlar dururken seferihisara gerek var mı bilemiyorum

Acaba sistem nasıl olacak, metrobüse mi benzeyecek
Trafikten izole mi olacak, orta refüjden mi kenardan mı gidecek
Kapalı turnikeli duraklı mı olacak
Tüm kapılardan mı biniş iniş olacak
Güzergahındaki tüm otobüsler kaldırılıp diğer semt yolcularına aktarma mı yaptırılacak
20 dkda bir mi çalışacak 3 dkda bir mi
Yoksa sadece elektrik direği dikip geçecekler mi
Bunlar olmazsa elektrikli örnekköy otobüsü diyebiliriz “ulaşımda devrim” gibi reklama gerek var mı

Tramvay mühendisliğine ve tramvay hiyerarşisine sahip hatta (kavşaklarda öncelik, turnikeli sistem, üst geçitli istasyonlar) troleybüsler çalışsa bu tugayın bahsettiği “revizyon” olur, diğer türlü direk dikilip geçilmesi revizyon olmaz tramvay hattı iptali ve elektrikli otobüs getirilmesi olur

Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar