Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir'de Kağıt Bilet Dönemi | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir'de Kağıt Bilet Dönemi

Emir

Moderatör
Moderatör
İzmir’de toplu ulaşımda kağıt bilet dönemi 2004 yılı itibariyle sona erdi ama kağıt bilet kullanılan yıllar sanki dün gibi hatırımda. Büfelerden kağıt bilet alıp otobüslerde oy sandığından hallice bir kutuya atar ve boş bir koltuğa otururduk. Bu kutu şoför koltuğu yakınında bulunurdu. Yani bugün kart okutulan yerde diyebiliriz.

Kart okutma sistemi 20 yıldır hayatımızda. Belki kart okutma sistemi de ilerleyen yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte mazide kalabilir.

Kağıt bilet döneminden hatıralarınızı, eğer elinizde o dönemlerden kalma biletiniz varsa bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

image

Lise yıllarımda bir ara kâğıt belediye otobüsü bilet koleksiyonu yapmıştım. (92 -93 yılları) Bursa’da beraber okuduğumuz değişik şehirlerden gelmiş arkadaşlarım vardı. Onlardan yaz tatilinden dönerken memleketlerinden belediye otobüs bileti getirmelerini rica etmiştim. Şimdi koleksiyonumdan İzmir otobüs biletini fotoğrafladım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar