Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir'in Bindiğiniz Bütün Ulaşımı Hakkında Düşünceleriniz Ve Tartışma Yeri | Sayfa 3 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir'in Bindiğiniz Bütün Ulaşımı Hakkında Düşünceleriniz Ve Tartışma Yeri

İzban aslında Güneyden Havutçulu'ya
Kuzeyden şindilik Çaltılıdere'ye,sonra da Çandarlı ve Bergama tarafına uzamalı.
Alsancak ve Hilal durakları var olmamalı,olacaksa da Alsancak-Gaziemir trenleri Alsancak-Selcuk arasında beklemesiz gitmeli,Kuzey tarafı da Alsancak'tan Aliağa'ya da izban olmalı 14-Çiğli-Halkapınar kalkmalı.Umarım olur böyle olur

Bayraklı Toki-Bayraklı İskele teleferik
Ve
I.T.Ü-Hipodrom teleferikleri açılabilir
Yukarıdaki Şehir Hst'den geçer

• Beğen
Tepkiler: Enstanya
İzban aslında Güneyden Havutçulu'ya
Kuzeyden şindilik Çaltılıdere'ye,sonra da Çandarlı ve Bergama tarafına uzamalı.
Alsancak ve Hilal durakları var olmamalı,olacaksa da Alsancak-Gaziemir trenleri Alsancak-Selcuk arasında beklemesiz gitmeli,Kuzey tarafı da Alsancak'tan Aliağa'ya da izban olmalı 14-Çiğli-Halkapınar kalkmalı.Umarım olur böyle olur
Bergama dan sonra Kınıkta bitmeli Alsancak Garı sadece B2 ve b3 hatları kullanmalı gerisine gerek yok

Bence bütün ilçelerden Izban'ı dik kesen(ondan kastım bir durakta İzban'la bağlı olacak,kalanınsa İzban ile bağlantı göstermeyecek) metrolar veya tramvaylar açılsa,ve onlar de körfeze bağlanmaya çalışılsa, alakasız yerlerde son durak da yapabilir
Misal (parantezler izbanı nerede keseceğini belirtir)
Belenbaşı-Karataş.(Şirinyer'de)
Çamlıkent-Doğal Yaşam Parkı(Çiğli'de)
En ama en önemlisi ise
Ayakkabıcılar-Alsancak(Halkapınar ve Alsancak'ta keser)

Ankara'ya baktım, şehir dışından gelen çoğu otobüs hattı Ankara garının arkasındaki Gençlik Parkı'nın etrafındaki farklı alanlarda son durak yapıyor. İzmir'de böyle bir şey yok, neredeyse hiçbir şehir dışı hat şehir merkezine gelmiyor, yolcular İzbana veya metroya aktarma yapmak zorunda bırakılıyor. Ankara'da böyle değil baktığım birkaç hat şehir içine girerek bahsettiğim Gençlik Parkı'na kadar geliyor ve hem metrolara, hem de Başkentray'a aktarma yapılıp hem de gardan başka bir şehre gitmek kolay görünüyor. İzmir'de de Konak böyle planlansaydı çok güzel olurdu ama maalesef şehir dışı Aliağa, Torbalı gibi yerleri geçtim şehir içinde Çiğli'den veya Gaziemir'den bile İzban kullanmak zorunda kalıyoruz. Gördüğüm kadarıyla Ankara'da bu hatlarda Gençlik Parkı'na gelmeyip istersen daha önceki istasyonlarda da Başkentray'a aktarma yapabiliyorsun ama bu İzmir'deki gibi zorunlu değil. Keşke bizde de otobüs hatları bu şekilde uzun olsa.

Ankara'ya baktım, şehir dışından gelen çoğu otobüs hattı Ankara garının arkasındaki Gençlik Parkı'nın etrafındaki farklı alanlarda son durak yapıyor. İzmir'de böyle bir şey yok, neredeyse hiçbir şehir dışı hat şehir merkezine gelmiyor, yolcular İzbana veya metroya aktarma yapmak zorunda bırakılıyor. Ankara'da böyle değil baktığım birkaç hat şehir içine girerek bahsettiğim Gençlik Parkı'na kadar geliyor ve hem metrolara, hem de Başkentray'a aktarma yapılıp hem de gardan başka bir şehre gitmek kolay görünüyor. İzmir'de de Konak böyle planlansaydı çok güzel olurdu ama maalesef şehir dışı Aliağa, Torbalı gibi yerleri geçtim şehir içinde Çiğli'den veya Gaziemir'den bile İzban kullanmak zorunda kalıyoruz. Gördüğüm kadarıyla Ankara'da bu hatlarda Gençlik Parkı'na gelmeyip istersen daha önceki istasyonlarda da Başkentray'a aktarma yapabiliyorsun ama bu İzmir'deki gibi zorunlu değil. Keşke bizde de otobüs hatları bu şekilde uzun olsa.
eskiden çoğu mahalleden konağa veya gümrüğe otobüs vardı mesela ben yamanlarda yaşıyordum 78 ile gümrüğe gidiliyordu eski haliyle daha işlevliydi hatlar

• Beğen
Tepkiler: Bucali ve dragi35

Konu görüntüleyen kullanıcılar