Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir'in Ulaşım Sistemini En Baştan Nasıl Düzenlerdiniz ? | Sayfa 2 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir'in Ulaşım Sistemini En Baştan Nasıl Düzenlerdiniz ?

İZBAN'da Egekent istasyonu yerine biraz daha ilerisine Balatçık istasyonunu açardım. Katip Çelebi Üniversitesi istasyonunu diğer istasyonlar gibi en başta açardım. Demirköprü, Şemikler istasyonlarını yer altında yapardım. Şu saçma Egekent Aktarma merkezini yapmazdım. Onun yerine aktarma hatlarına Katip Çelebi Üniversitesi'nde son durak yaptırırdım. Egekent'e Anadolu Caddesi'nden yürüyerek ulaşım zor hem de sadece aktarma için kullanılan bir yer, hiçbir şey yok, otobüslerin oradan çıkması da uzun sürüyor bu yüzden Balatçık üst geçidinin olduğu yere istasyonu açardım.

• Beğen
Tepkiler: yuSuF ve Enstanya
T3 tramvay hattını yapmazdım veya en sona bırakırdım. Yapsam bile ilk başta sadece Mavişehir'den Çiğli Bölge Hastanesi'ne kadar yapıp işletmeye açardım. Ataşehir Kavşağı durağı da ilk başta olmazdı, Semra Aksu, Eski Havaalanı, Yenimahalle ve Çiğli Bölge Hastanesi istasyonlarını yapardım. Tramvay full Alaybey - Çiğli Bölge Hastanesi arası çalışırdı. Adına da T3 demeye gerek kalmazdı T1'in uzatması olurdu. Neden çünkü çok gerekli bir proje değildi bence tramvay Çiğli'de olmasa da otobüslerle bir şekilde halledilirdi tramvayın gelmesi gereken daha önemli yerler varken. Ataşehir Kavşağı'nda aktarma olayı çok saçma, bir ara ne güzel Alaybey - Katip Çelebi Üniversitesi arası çalışıyordu böyle olsa diğer hat için ayrı aktarma yapılsa daha iyi olurdu. Kısacası kırmızı hat normal çalışsa mavi hatta ayrı aktarma yapılsa daha iyi olurdu çünkü çoğunluk kırmızı hattı kullanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Enstanya ve yuSuF
Metrolarda ise M2 Buca metrosunu daha önce bitirmeye çalışırdım ama ilk etapta Üçyol - Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüs istasyonları arasını inşa edip bu şekilde işletirdim. Geriye iki durak kalıyor Buca Koop ve Çamlıkule ama bunları da çok zaman geçmeden inşa etmeye başlardım. Ama bence öncelik asıl yoğun olan bölgede yani Buca merkez Menderes Caddesi üzerinde olduğu için o kısım öncelikli olmalıydı. Elde yeterli imkan yoksa belki kampüse gelmeden önce Kasaplar Meydanı'na kadar inşa edilip da işletilebilirdi.

• Beğen
M1 Narlıdere uzatması gerekli olsa da Buca ve Karabağlar'a göre düşününce önce sadece Fahrettin Altay'dan DEÜ Hastanesi'ne kadar olan kısım yapılmalıydı yani Balçova, Çağdaş ve DEÜ Hastanesi istasyonları inşa edilip ilk etapta full DEÜ Hastanesi - Evka 3 arası seferler yapılmalıydı. Sonrasında ise duruma göre Narlıdere Kaymakamlık'a kadar uzatma yapılabilirdi. Bornova Merkez istasyonuna daha çok öncelik verilmeliydi. Narlıdere metrosundan bile önce yapılabilirdi zaten bir istasyon ve önemli bir konumda olduğundan yapılması ulaşımı çok rahatlatırdı.

Son düzenleme:
  • Beğen
M3 ise ilk etapta Konak'tan Esbaş'a kadar olan istasyonlar arası işletilse yeterli olurdu diye düşünüyorum. Sonrasında ise sırasıyla Havalimanı ve Menderes uzatması yapılabilirdi. Gönül ister ki tamamını yapalım ama ben şimdiki imkanlar (belediye bütçesi vs.) yetersiz olduğu için bu duruma göre hangi projeler önce yapılmalıydı diye bunları yazdım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Enstanya
M4'te duruma göre önce Soğukkuyu - Halkapınar arası yapılmalıydı ama yeterli olmayabilirdi ve İzban'ın yoğunluğunu alması için Çiğli - Halkapınar istasyonları arası yapılması daha iyi olurdu. Bornova yönü sonraya bırakılabilirdi ama Halkapınar - Çiğli arası kesin yapılmalıydı. Daha ileride imkanlara göre Bornova - Katip Çelebi Üniversitesi arası da yapılmalıydı. Ayrıca Cengizhan veya Alpaslan istasyonlarının birinden Bayraklı İzban'la bağlantılı olacak şekilde şehir hastanesine füniküler hattı yapılmalıydı.

• Beğen
M5 de ilk etapta Halkapınar - Otogar arası yapılıp imkan bulunca hemen Otogar'dan Pınarbaşı'ya uzatılmalıydı. Genel olarak hatların hepsinin bir anda yapılması çok zor olsa da bu şekilde hepsini kısa kısa ama özellikle yoğun bölgelerde projelendirip inşa etmeye başlardım. Çalışmalar daha hızlı olmalıydı ve belki Çiğli tramvayı ve M1'in DEÜ'den sonraki uzatması yapılmayıp bunun yerine şu anda M2 tamamlanmış olup belki de M3'ün inşaatına başlanılmış olabilirdi.

• Beğen
Eğer baştan yapsaydım
M1 Bornova merkez - lojmanlar
M2 Bozyaka - Fuar İzmir
M3 Bayraklı Şehir Hastanesi - Halkapınar
M4 Mavişehir - Pınarbaşı
M5 İnciraltı - Sarnıç
M6 Altındağ - Alsancak Gar
M7 Kaynaklar - Naldöken
M8 Halkapınar - Otogar
M9 Evka 4 - eski İzmir

T1 Tersane - Ataşehir Kavşağı
T2 Katip Çelebi - Ataşehir Kavşağı
T3 Halkapınar - İnciraltı
T4 Sasalı - Çiğli izban
T5 Evka 3 Akt. Merkezi - Evka 3
T6 Cumaovası Akt. Merkezi - Menderes Devlet Hastanesi
T7 Torbalı izban - Tepeköy izban

B1 Kınık - Havutçulu
B2 Alsancak Gar - Tire
B3 Alsancak Gar - Bayındır
B4 Alsancak Gar - Ödemiş
B5 Alsancak Gar - Çambel

MN1 Mavişehir - Bayraklı Şehir Hastanesi
MN2 Eğridere - Bayraklı Şehir Hastanesi

Böyle olurdu

• Beğen
  • 100
Tepkiler: Bucali ve dragi35
Eğer baştan yapsaydım
M1 Bornova merkez - lojmanlar
M2 Bozyaka - Fuar İzmir
M3 Bayraklı Şehir Hastanesi - Halkapınar
M4 Mavişehir - Pınarbaşı
M5 İnciraltı - Sarnıç
M6 Altındağ - Alsancak Gar
M7 Kaynaklar - Naldöken
M8 Halkapınar - Otogar
M9 Evka 4 - eski İzmir

T1 Tersane - Ataşehir Kavşağı
T2 Katip Çelebi - Ataşehir Kavşağı
T3 Halkapınar - İnciraltı
T4 Sasalı - Çiğli izban
T5 Evka 3 Akt. Merkezi - Evka 3
T6 Cumaovası Akt. Merkezi - Menderes Devlet Hastanesi
T7 Torbalı izban - Tepeköy izban

B1 Kınık - Havutçulu
B2 Alsancak Gar - Tire
B3 Alsancak Gar - Bayındır
B4 Alsancak Gar - Ödemiş
B5 Alsancak Gar - Çambel

MN1 Mavişehir - Bayraklı Şehir Hastanesi
MN2 Eğridere - Bayraklı Şehir Hastanesi

Böyle olurdu
ekleme yapayım.

MN3 Çamlıkent-Şemikler İzban
T8- Cansu Sitesi-Günerli(Egekent 2 içini dolaşıp Günerli'ye)

Ayrıca füniküler olarak da

F1 Konak-Kaynak(30 iptal edilir)
F2 Narbel-Sahilevleri
F3 İzmir Tınaztepe Üniversitesi-Buca Belediyesi

Açılabilir

• Beğen
M1 Güzelbahçe - Otogar - Evka 3 Metro
M2 Buca - konak - Güzelbahçe
M3 Menemen Alsancak gar
M4 Alsancak gar - Cumaovası
M5 Cumaovası Ödemiş