Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm | Sayfa 8 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm

Ebrar Sitesi
IMG_20241227_193005.jpg
IMG_20241227_192953.jpg
IMG_20241227_192944.jpg

iHA

• Beğen
Tepkiler: Rafet ve Mona Roza
hatay lı arkadaşım var, ısrarla yerinde dönüşüm ile yıkılan yerlerin yerinde deprem bölgesinde inşaatların olduğunu söylüyor, nehrin çevresi doldu diyor, ne kadar doğru bilemiyorum.

hatay lı arkadaşım var, ısrarla yerinde dönüşüm ile yıkılan yerlerin yerinde deprem bölgesinde inşaatların olduğunu söylüyor, nehrin çevresi doldu diyor, ne kadar doğru bilemiyorum.
Yerinde dönüşüm için yapının depremde hasar almasına bakmıyorlar. Zemin etüdü yapılıyor.
Yapının altından fay hattı geçmiyor ise, fay hattının belli bir mesafesine kadar (100/400 metre) inşa izni verilmiyor.
Antakya şehir merkezinde de fore kazıklar ile inşaat yapılıyor. Yapıların çoğu 3/4/5 katlı. Çok sağlam yapılar yapılıyor bence.

@Meksika hocam sizce 2025 sonuna kadar tüm depremzede evlerini teslim etme hedefi gerçekçi mi, bu hedefe ulaşabilirler mi?
Gerçekçi değil. Siyasal iktidar ile ilgisi de olamaz. Yıkım çok fazla. Yıkılmayı bekleyen çok yapı var. Artı binlerce dava var orta ve ağır hasarlı yapılar ile ilgili. Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman 2027 ortalarını bulur. Antakya hariç..

Gerçekçi değil. Siyasal iktidar ile ilgisi de olamaz. Yıkım çok fazla. Yıkılmayı bekleyen çok yapı var. Artı binlerce dava var orta ve ağır hasarlı yapılar ile ilgili. Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman 2027 ortalarını bulur. Antakya hariç..
yıkılmayı bekleyenler bildiğim kadarıyla fay hatlı bölgede zannedersem toki konutları diğer yerlere yapılıyor, bu durumda yıkılmayı bekleyenler yeni konutların yapımına engel olmamalı diye düşündüm.

Konu görüntüleyen kullanıcılar