Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Kayıp Şehirlerin İzinde: Çocukluğumuzun Sokağı Nerede Kaldı? | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Kayıp Şehirlerin İzinde: Çocukluğumuzun Sokağı Nerede Kaldı?

Emir

Moderatör
Moderatör
Zaman geçtikçe şehirler değişiyor ama hafızamızda kalan görüntüler hep aynı kalıyor. O toprak sahalarda oynanan maçlar, mahalle bakkalından alınan 5 kuruşluk şekerler, akşam ezanıyla eve çağrılmak…

🚲 Sizin çocukluğunuzun geçtiği sokak nasıldı?
🎞️ Şimdi gitseniz aynı kokuyu, aynı duyguyu bulabilir misiniz?
🏚️ Yerine rezidans dikilen eski eviniz, artık olmayan sahaf, kapanan o sinema...
🌳 Ağacına salıncak kurduğunuz boş arsa hâlâ duruyor mu?

Bu başlık altında herkes kendi şehrinin unutulmaya yüz tutmuş detaylarını paylaşabilir. Birlikte eski günleri hatırlayalım, kaybolan sokaklarımızı yazıyla yaşatalım...

📸 Elinizde eski fotoğraflar varsa paylaşabilirsiniz.
📝 Hatırladığınız eski sokak isimleri, dükkânlar, anılar burada yeniden hayat bulsun.

Zaman geçtikçe şehirler değişiyor ama hafızamızda kalan görüntüler hep aynı kalıyor. O toprak sahalarda oynanan maçlar, mahalle bakkalından alınan 5 kuruşluk şekerler, akşam ezanıyla eve çağrılmak…

🚲 Sizin çocukluğunuzun geçtiği sokak nasıldı?
🎞️ Şimdi gitseniz aynı kokuyu, aynı duyguyu bulabilir misiniz?
🏚️ Yerine rezidans dikilen eski eviniz, artık olmayan sahaf, kapanan o sinema...
🌳 Ağacına salıncak kurduğunuz boş arsa hâlâ duruyor mu?

Bu başlık altında herkes kendi şehrinin unutulmaya yüz tutmuş detaylarını paylaşabilir. Birlikte eski günleri hatırlayalım, kaybolan sokaklarımızı yazıyla yaşatalım...

📸 Elinizde eski fotoğraflar varsa paylaşabilirsiniz.
📝 Hatırladığınız eski sokak isimleri, dükkânlar, anılar burada yeniden hayat bulsun.
çok da değil,2012 yılları falan, Eşrefpaşa semti o kadar kirli işlerle alengirli değildi,güzel,güleryüzlü kişilikli sokağımız, her zaman maç yapmaya kalksak ilk önce aramızda kim kaptan olacak diye tasolarla atış yapardık,birinin tasosu yoksa aldım verdime çevrilirdi oyun
Devre aramız 45 dakika sonra değildi, ara sokaktan teyze ne zaman çıkarsa o zamandı, çünkü elinde 1 liralarla gelirdi,dondurma almaya yollardı bizi,

Evler de ona benzerdi,binbir türlü duygu vardı,banyoya geçmek ve duş almak için bahçeden geçilirdi, üst kattaki odamıza varırkenki basamağın çatırtısı ürperti verirdi,

Dün geçtiğimde bakıyorum,o çocuklarda o ruh kalmamış, eski evimiz 3 katlı "rezidans" olmuş

Ben 2017'de oradan taşındığımda arkamda bıraktığım anılara gitme dedim,söz dinlemediler....

• Beğen
Tepkiler: Emir ve dragi35

Konu görüntüleyen kullanıcılar