Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Kuzey Ankara, Pursaklar ve Çevresi | Sayfa 3 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Kuzey Ankara, Pursaklar ve Çevresi

Hayırlı olsun

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241202_171531.jpg
    Screenshot_20241202_171531.jpg
    91.6 KB · Görüntüleme: 83
  • Screenshot_20241202_171503.jpg
    Screenshot_20241202_171503.jpg
    112.4 KB · Görüntüleme: 81
  • Screenshot_20241202_171640.jpg
    Screenshot_20241202_171640.jpg
    100.7 KB · Görüntüleme: 81
neyse ısaret fısegı atılmıs oldu. bunan sonra projeler arka arkaya gelir. en buyuk avantaj tamamen bos alanların fazlalıgı okulların karsısı baraj caddesı uzerının oncelıklı olarak dolacagını dusunuyorum. her ne kadar hacı bayram velı cad gozde gıbı dursa da bos olmasından dolayı yapılasmanın ve buyuk projelerın baraj caddesıne baslanacagını dusunuyorum. kamu alanlarının fazlalıgıda onemlı tabı bu alnda sıdıka kınacı okulunun etrafı kamu alanları. umarım buraya da menekse kocalar smd gamador gıbı buyukler buyuk projeler yapar. artık tek sıtelık apartmanlar tercıh edılmıyor. en az 5 6 sıtelık yapılar revacta. hem guvenlık hem de kolaylık acısından. onumuzdekı bahar aylarında bolgede anlasmalrın arka arkaya yapılacıgını dusunuyorum

sanırım sazak grubuda baraj mahallesı tarafında protokol yolu uzerıne proje baslayacak. sarı sıtede ılanları mevcut. tam yerını bılen paylasırsa ogrenırız. ama 2025 kuzey ankara için başlangıc yılı olarak gorunuyor

Merhaba arkadaşlar.
Pursaklar Altınova yakınında 30 katlı geniş bir otel yapılıyordu. Araç ile geçerken gördüm. İlerleme yok gibi. O otelin akıbeti nedir ?

• Beğen
Tepkiler: Bedri18
Portaş gn müd. Simdiki keçiören bld bask. Tapu dagıtım torenınde bizlerin telefonunu almış bolgenin canlanması ve arsa sahıplerının mallarının ucuza gıtmemesi için ilk evleri kendilerinin yapacaklarını soylemişlerdi. Şimdi ne arayan var ne soran . Sevgili portaş lıtfen bir bilgilendirme yap
Voleybol takımı ile meşgul şu an

• Haha
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250128_211522.jpg
    Screenshot_20250128_211522.jpg
    232.9 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_20250128_211443.jpg
    Screenshot_20250128_211443.jpg
    229 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_20250128_211457.jpg
    Screenshot_20250128_211457.jpg
    217.9 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_20250128_211538.jpg
    Screenshot_20250128_211538.jpg
    221.8 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_20250128_211406.jpg
    Screenshot_20250128_211406.jpg
    212.8 KB · Görüntüleme: 24
  • 100
Akyurt Fuar Alanı Projesi hikâye oldu.

Ankara’nın ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağlaması beklenen Akyurt Fuar Alanı Projesi, 20 yılı aşkın süredir tamamlanmayı bekliyor. Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, bir gazeteye yaptığı açıklamada, projenin önemini ve gecikmenin yarattığı kayıpları değerlendirdi.

Ankara’nın 20 yılı aşkın süredir sonuçlanamayan Akyurt Fuar Alanı Projesi, kentin turizm ve ekonomi potansiyelini düşündürmeye devam ediyor. Ankara Kent Konseyi’nin “Bir Ankara Hikayesi” programına katılan Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, projenin önemini ve kentin fuar alandaki eksikliklerini ele aldı.

“FUAR TURİZMİ, KLÂSİK TURİZMDEN ÇOK DAHA KÂRLI”
Fuar turizminin bir kente ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağını belirten Bilgin Aygül, fuar alanlarının etkisini şu sözlerle anlattı:

“Fuar turizmi, esnaftan otellere, ulaşımdan hediyelik eşya sektörüne kadar tüm şehir ekonomisini canlandırır. Üstelik bu sektörün geliri, klâsik turizmden üç-dört kat daha fazladır. Fuar sırasında kurulan stantlar, dolup taşan lokantalar ve tam kapasite çalışan işletmeler, şehre milyonlarca lira kazandırır.”

Aygül, Ankara’nın hâlâ bir fuar alanına sahip olmamasının, şehri bu potansiyelden uzaklaştırdığını ifade ederek, “Almanya, fuarcılık sektörünün lider ülkesi. Örneğin, Almanya’daki uluslararası bir turizm fuarı, 500 bin ziyaretçiyi ağırlıyor; bunların 350 binden fazlası yurtdışından geliyor. Bu tür fuarların şehir ekonomisine kazandırdığı katkı büyük. Ankara’nın da bu potansiyeli değerlendirebilmesi için acilen bir fuar alanına ihtiyacı var.” dedi.

“ANKARA, KONGRE MERKEZLERİNİ DAHA ETKİN KULLANMALI”
Aygül, Ankara’da mevcut kongre merkezlerinin yeterince değerlendirilemediğini hatırlatarak, “Ankara Ticaret Odası’nın Congresium’u, Çankaya Belediyesi ve üniversitelerin kongre merkezleri büyük bir potansiyele sahip. STK’lar ve diğer kuruluşlar, kongrelerini Antalya gibi şehirlere taşıyor. Oysa bu kongrelerin yalnızca yüzde 5’i bile Ankara’da yapılsa, şehirdeki otel sayısı ve turizm geliri hızla artar.”

Ankara'nın 'çılgın projesi' daha kaç seçim görecek?

“AKYURT FUAR ALANI BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI”
Akyurt Fuar Alanı’ndaki gecikmenin ciddi kayıplara yol açtığını belirten Aygül, proje için yapılan yanlış yer seçiminin altını çizerek, “Eskiden Şeker Fabrikaları’nın bulunduğu alan, metro bağlantısı ve merkezi konumuyla fuar için idealdi. Ancak bu alan, önceki yönetim tarafından konut projesine dönüştürüldü. Akyurt’ta ise metro bağlantısı yok ve ulaşım zorluğu söz konusu. Bu sorunların çözülmesi ve projenin hızla tamamlanması gerekiyor.” dedi.

Screenshot_20250129_092856.jpg

Son düzenleme:
  • İnanılmaz
altındag belediyesi metruk bınaları yıkıyor. 1407 1 için yine ilana çıkmış. ama plana uygun sekılde yolları acsalar ve alt yapıyı yenıleseler kentsel donusum hızlanmaz mı. sorumluk kımde buyuksehır demı altındagdamı mı? bolge daha ne kadar beklıyecek. 2. etap takı yavaslıgın sebebı nedır? bır taraftan konut eksıklıgı var denırken dıger taraftan protokol yolunun kenarında ankaranın gobegınde bu kadar buyuk alan neden atıl kalıyor?

25 ocak ta mahkemeın plan için yürütmeyi durdurma kararı alındığı soylenıyor emlak sıtesınde detayını bılen var mıdır?

Konu görüntüleyen kullanıcılar