Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

M2 Üçyol - Çamlıkule Metro Hattı (Buca Metrosu) | Sayfa 7 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

M2 Üçyol - Çamlıkule Metro Hattı (Buca Metrosu)

hafızam beni yanıltmıyorsa 2018 yazında balçova metrosunda tüm istasyon alanlarında, ama hızlı ama yavaş, çalışmalar aynı anda başlamıştı

Orada da belli bir noktaya gelindikten sonra 2021 2022 arası neredeyse inşaat durma noktasındaydı

O aksama iki yıla mal oldu normalde 4 yılda yapılıp bitirilebilecek, bucaya göre daha basit bir hat iken 7 sene sürdü, hala daha da inşa devam ediyor

• Beğen
Tepkiler: KSakin35
Bugün Çamlıkule istasyon şantiyesinde vinç ile istasyona demir montajı yapılıyor.

Görsel fotoğraf temsili olarak paylaşılmıştır.
1000001581.jpg

• Beğen
Tepkiler: Caracalla
Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Benzer görsellerin Hasanağa bahçesi İstasyonu için olanı da var mı acaba ?
Hasanağa Bahçesi istasyonu
1000001629.jpg

Hasanağa Bahçesi istasyonu, Eski Buca Mezarlığı tarafında planlanmıştı ama yapım çalışmalarında istasyonun konumu Buca Atatürk mahallesi Atatürk muhtarlığı alanına alındı o yüzden Hasanağa Bahçesi istasyonunun güncel halini bilmiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Caracalla
Hasanağa Bahçesi istasyonu
Ekli dosyayı görüntüle 67570
Hasanağa Bahçesi istasyonu, Eski Buca Mezarlığı tarafında planlanmıştı ama yapım çalışmalarında istasyonun konumu Buca Atatürk mahallesi Atatürk muhtarlığı alanına alındı o yüzden Hasanağa Bahçesi istasyonunun güncel halini bilmiyoruz.
Teşekkürler.

İstasyona yakın oturuyorum. Merakım giriş çıkş noktalarının ne tarafa doğru olacağı. Şu anki en üst kot Hasanağa bahçesinden oldukça yukarıda kalıyor. Cadde kotundandan acaba bir giriş söz konusu olur mu ? Yoksa o yokuş insanları bezdirecek.

Hepimizin merak ettiği soru. Hasan Ağa Bahçesi otobüs durağının yakınına bi istasyon girişi yapılabilir belki. Hem otobüsler metroya aktarma verir, hem de insanlar yokuş yürümez.
Kesinlikle hatta ben Hasanağa Bahçesi metro istasyonunu, Üçyol metro otobüs aktarmasına benzetmeye başladım tabi yapılır veya yapılmaz bilmiyorum ama Hasanağa Bahçesi metro İstasyonundan Hasanağa Bahçesi otobüs durağının Üçkuyular Meydan yönüne doğru tek sıra otobüs son durağı yapılabilir diye de düşünüyorum.
1000001631.jpg

Şuan bu bahsettiğim konumda Hasanağa Bahçesi otobüs durağı Üçkuyular Meydan yönü normal araç parkıyla dolu o araçları kaldırıp otobüs son durağı için otobüslere parklama yaptıracaksın mesela 🤔

Son düzenleme:
Kesinlikle hatta ben Hasanağa Bahçesi metro istasyonunu, Üçyol metro otobüs aktarmasına benzetmeye başladım tabi yapılır veya yapılmaz bilmiyorum ama Hasanağa Bahçesi metro İstasyonundan Hasanağa Bahçesi otobüs durağının Üçkuyular Meydan yönüne doğru tek sıra otobüs son durağı yapılabilir diye de düşünüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 67574
Şuan bu bahsettiğim konumda Hasanağa Bahçesi otobüs durağı Üçkuyular Meydan yönü normal araç parkıyla dolu o araçları kaldırıp otobüs son durağı için otobüslere parklama yaptıracaksın mesela 🤔
Durak yakınına bir giriş yapılırsa şayet 866 buca toki hattı hasanağadan ring yapıp tekrar tokiye çıkabilir. 869 hattı da ondan sonra kapanırdı herhalde.

201032632.jpg

Son düzenleme:
Hasanağa Bahçesi Otobüs durağının arkasına kalan iki yokuş sokak fotoraflardaki gibi. Sokaklardan biri iptal edilip giriş yapılabilir bence.

Ekli dosyayı görüntüle 67627

Ekli dosyayı görüntüle 67628
Hasanağa Bahçesi metro istasyonuyla, Hasanağa Bahçesi arası 150 metre mesafe görünüyor. Metro yaya alt geçidi ile Hasanağa Bahçesi içerisinde metro girişi yapılabilir hatta uygun görülürse yürüyen bant da tercih edilebilir🤔
1000001652.jpg

Upi 2030 Ulaşım Ana Planında M2 metrosu için kısa vade sabah 08.00-09.00 saatlerinde tek yönde yolcu indi-bindi hedefleri var Bozyaka istasyonu iptal edildi artık Zafertepe istasyonu var ama yine de sayılar dikkate alınabilir 🤔
1000001727.jpg

1000001715.jpg

Son düzenleme:
M2 Buca Metrosu Hasanağa Bahçesi önerisi.

M2 Metrosu Hasanağa Bahçesi girişi ve Hasanağa Bahçesi otopark alanının otobüsler için son durak olarak kullanılması önerisi
1000001729.jpg

hat açıldıktan sonra hasanağada son durak yeri yapımı kaçınılmaz olacak. o caddelerde kaldırım bile yokken otobüsleri park edecek bir metre bile alan yok

Konu görüntüleyen kullanıcılar