Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

M2 Üçyol - Çamlıkule Metro Hattı (Buca Metrosu) | Sayfa 9 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

M2 Üçyol - Çamlıkule Metro Hattı (Buca Metrosu)

şirinyer metro istasyona tbmin ulaşmasına 300 metre kaldı.
Eşrefpaşa yönünden gelen tbmlerin şirinyer pazaryerine ulaşmasına son 300 metre kaldı.( Günde yaklaşık 15 metre gidiyorlarmış) tbmler buradan çıkınca çalışanlarının ifadesine göre bir başka yere gidecek dediler o başka yer büyük ihtimal Buca koop-çamlıkule arası.. Hasanağa tarafından giden tbmlerin son durumu nedir henüz bilgi alamadım.

Eşrefpaşa yönünden gelen tbmlerin şirinyer pazaryerine ulaşmasına son 300 metre kaldı.( Günde yaklaşık 15 metre gidiyorlarmış) tbmler buradan çıkınca çalışanlarının ifadesine göre bir başka yere gidecek dediler o başka yer büyük ihtimal Buca koop-çamlıkule arası.. Hasanağa tarafından giden tbmlerin son durumu nedir henüz bilgi alamadım.
Tamamlanan durak var mı?

O zaman hasanağa bahçesinden kazan tbmler şirinyere kadar gidecek.

Tamamlanan durak var mı?
Tamamlanan durak yok.. yaghaneler girişi ve üçyol istasyonlarının daha deplase çalışmaları devam ediyor. ( kurumların hatlarının yerlerinin değiştirilmesi planlamalarına bağlı ) Diğer taraflarda tbm lerin işi bitmeden hiç bir istasyon başlamaz. 2026 dan önce dişe dokunur istasyon çalışması olmaz . tbm lerin işi bitince en iyimser tahminle 2 sene sonra oda 2028 ..

Tamamlanan durak yok.. yaghaneler girişi ve üçyol istasyonlarının daha deplase çalışmaları devam ediyor. ( kurumların hatlarının yerlerinin değiştirilmesi planlamalarına bağlı ) Diğer taraflarda tbm lerin işi bitmeden hiç bir istasyon başlamaz. 2026 dan önce dişe dokunur istasyon çalışması olmaz . tbm lerin işi bitince en iyimser tahminle 2 sene sonra oda 2028 ..
Daha araçlar gelecek onların test sürüşü falan da olur

Çamlıkule istasyonu inşaatı.

IMG_20250519_162904.jpg

75 metre kaldı tahminimce

• Beğen
Tepkiler: Ertan AKYILDIZ
BUCA METROSU'NDA "KESKİN KIVRIMLAR" İÇİN FLAŞ DEĞİŞİKLİK

1000003558.png

Başkan Cemil Tugay, proje değişikliği ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Buca Metrosu'nda proje yapılırken ben başkan değildim. Proje yapılırken neden dikkate alınmadı bilmiyorum ama arkadaşlarımız Özmen Caddesi’nden Kasaplar Meydanı’na ve oradan belediyeye doğru dönerken keskin bir köşeli iki tane kırılma noktası ile hattın ilerletildiğini gördü. Bunun metronun hızını azaltacak, hatta 10 kilometre gibi hızlara düşmesine neden olacak iki kıvrım olduğunu belirttiler. Metronun hızını azaltacak kıvrım olduğunu söylediler. İşletme açısından sorunlu bir durum bu. Bunu düzeltmek için hattın kıvrılmadan giden bir şekilde ilerlemesinin sağlıklı olduğunu söylediler. Birçok nedenden dolayı buna hak verdim.”

DURAK SAYISI AZALMAYACAK

“Nihayetinde de Üniversiteye de belediyede de Kasaplar Meydanı'na da çıkışları olacak metro istasyonlarından” diyen Tugay, şöyle konuştu: ”Caddeden diğer taraflarından meydandan cezaevi ve belediyenin oradan geçişlerle metroya ulaşılabilecek Tam durak yerini size yanlış bir şey söylememek için şu an belirtemeyeceğim ama biraz sonra size net bilgi vereyim. Oradaki insanların erişimini sağlayacak duraklar olacak. Durak sayısını azaltmıyoruz ama yerlerini değiştiriyoruz sadece."

Youtube: İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran 2025 Meclis Toplantısı 2. Birleşimi

Önemli yerler: Dakika 37:45 MHP Grup Başkan Vekili Bahadır Altınkeser'in Buca Metrosu hakkında sorusu.

1 saat 7'nci dakikada Başkan Cemil Tugay, Buca Metrosu hakkında sorulan soruyu yanıtlıyor.

Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar