Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Mersin - GMK Bulvarı (1.Çevreyolu) | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Mersin - GMK Bulvarı (1.Çevreyolu)

Emir

Moderatör
Moderatör
Mersin şehir içi ulaşımının atardamarı olan GMK bulvarıyla ilgili fotoğraflarınızı ve görüşlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıllarda çektiğim fotoğraflar

Screenshot_20240307_183926_Facebook

FB_IMG_1709832149766

GMK Bulvarında bulunan otobüs durakları adları:
Doğu - Batı yönünde
  • Makine İkmal
  • Eski Otogar
  • Otel Gondol - Otogar 1
  • İmam Hatip
  • Eski Çocuk Esirgeme
  • Esirgeme
  • 23 Evler
  • Diyaliz Merkezi
  • Karayolları
  • Tedaş
  • Eski Otogar Yolu
  • Yurtkur
  • Şoförler Cemiyeti
  • Zeki Ayan - Tepe Yolu
  • Çetinkaya
  • Bilir Taksi
  • Kapalı Spor Salonu
  • Topçular
  • Muğdat
  • Yeniyol
  • Pozcu
  • Forum AVM - Cemcem Durağı
  • Adese
  • Trafik
  • Öğretmen Okulu - Sabancı
  • Kaymakamlık - Göçmen
  • Göçmen - Göçmen Carrefoursa
  • Çiftyol
  • Eğriçam
  • Polis Evi
  • Yenişehir Kampüsü
  • Paris
  • Vipol - Üniversite Yolu
  • Subay Evleri - Merko Sitesi
  • Mezitli Hal - Derya Otomotiv
  • Mezitli İlçe Emniyet
  • Muhtar Durağı
  • Panter Kurtarıcı - Opet
  • Mezitli Merkez Camii
  • Mezitli Zabıta
  • Uysal Durak - Bankalar Durağı
  • Savcılar Durağı
  • Mezitli Otoyol Kavşağı - Eski Rodi
  • Mezitli Shell - Denizhan 1
  • Doğuş Sitesi
  • Soli Camii
  • Barbaros Sitesi
  • Meltem Sitesi - Üçtaş
  • Martı Otel
  • Palma 2
  • Şoray 1
  • Denizkent
  • Meyna
  • Cindoruk
  • Arzu 1
  • Balkaroğlu
  • Vivaldi Sitesi
  • Kurs Yolu
  • Davultepe Belediyesi
  • Ustalar Durağı - Şoray 2
  • Koytur
  • Meskokent
  • Tece Çamlık - İpek Durağı
  • Zafer Sitesi
  • Tece Migros - Söğütlüpınar
  • Tece Merkez
  • Tece Pansiyon
  • Eski Lastikçi
  • Plaj Yolu
  • Beyaz Saray
  • Çekok

GMK bulvarındaki bakımsızlık gün geçtikçe daha göze batıyor. Orta refüj ve kaldırım düzensizlikleri, yol şeritlerinin silikleşmesi, nerede durup kalktıkları belli olmayan minibüsler, hız kurallarına uymayan trafik canavarları...

Bu bulvardaki düzensizlikleri biraz daha detaylandıracak olsam herhalde bir kitap yazmam gerekir. Orta refüj kaldırım taşlarının tarihi bir değeri olduğundan dolayı sanırım anıtlar kurulu kararı ile korunuyor. Yoksa bu zamana kadar çekidüzen verilmemesinin başka bir izahı olamaz.

Benim tahminim metro inşaatında yol kazılacak nasıl olsa diye yenilenmemesi yönünde. Metro inşaatı muallakta kaldıkça burası da böyle köhneleşiyor.

Şehirde en ufak bir etkinlik olduğunda trafik kitleniyor, içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bugün solotürk gösterisinden dönerken şoför telefonda birine Mezitli'ye 2 buçuk saatte geldiğinden bahsedip, ''Aksaray'a gitsem daha çabuk varırdım'' dedi.

Trafik arapsaçına dönmüşken raylı sistem çalışmaları kaplumbağa hızında ilerliyor. GMK Mersin'de trafikte şah damarı vazifesi görüyor. Raylı sistemler yapılırken trafiğin de akıcı hale getirilmesi için çalışmalar yapılmalı.

Geçen gün başkanın canlı yayınını izledim. Kısa kısa bu dönem yapacaklarını özetledi. Metro ile ilgili hazine bakanıyla kendisi bir görüşme gerçekleştirmiş. Kredi izninin verilmesi ile ilgili. Bakan net bi şekilde tasarruf tedbirleri kapsamında metro gibi büyük projelerin finansmanına izin vermeyeceklerini söylemiş. Ancak tramvay projelerinin değerlendirilebileceğini söylemiş. Zaten eski otogar-şehir hastanesi-meşot hattı ve sayapark-üniversite hattı için yatırım programına alınması için başvurulmuştu. Ve bunların kredilerinin de bulunduğunu, onaylanması halinde hemen inşaata başlayabileceklerini söyledi. Benim tahminimce eğer bu iki yıl içerisinde bir erken seçim olursa ki bence yüksek ihtimalle olacak, seçim ayağına bu kredilere son anda izin verilebilir. Nitekim 2019 yılında seçim zamanı metro hattı yatırım programına alınmıştı. Bunda da aynısı olabilir.
Bunlardan ayrı aklımda kalan bir kaç proje daha vardı. 2026 yılında 2. Çevreyolu kuyuluk kavşağına bir katlı kavşak yapılacakmış. Yine Toroslar’da 2. Çevreyolu’nda Mersinli Ahmet bulvarı kavşağına bir katlı kavşak yapılacakmış. 2. Çevreyolu 38. Cadde kesişimine çatı kavşağı gibi tüp geçit yapılacakmış. Bunu tam anlayamadım. Yani 38. Caddeyi güneyde nereye bağlayacaklar onu bilemiyorum. 2025 yılı içerisinde etap etap Adnan Menderes sahil yolu kaldırımlarıyla beraber yenilenecekmiş. Müftü deresi yaşam vadisinin proje ihalesine çıkılmış. Projesi çizildikten sonra yapımı başlayacakmış. 3. Çevreyolu üniversite kapısından batıya yeni yol çalışması var Şuan. İlk etapta Mezitli sanayi caddesi kuzeye 3. Çevreyolu’nda bağlanacakmış. İmar planları tamamlanınca da Kuyuluk’a bağlanacakmış. Bakanlığın aracı olduğu elektrikli otobüsler 17 adet olarak bu yıl sonunda teslim edilecekmiş. Marka model bilgisi vermedi tabi. Ayrıca EBRD hibeli kredi ile yine sayısı 20 küsürdü elektrikli otobüs ve GES projesi de devam ediyormuş. 17’nin üzerine ilave olarak o otobüsler de gelecekmiş. Ama sanırım EBRD ile alınacak olan otobüsleri 2026 da gelecek diye hatırlıyorum. Aklımda kalanlar bunlar şimdilik. Ha bir de 2 buçuk Çevreyolu da yenilenecek dedi ama bu yıl veya 2026 tam hatırlayamadım onu. Programı izleyen varsa kaçırdığım ayrıntıları hatırlayacaktır.

Bence radikal bir karar alıp bu bulvardaki orta refüjü tamamen kaldırmak gerekir. Kaldırımlardan da 1,5 metre traşlanırsa daha geniş bir bulvar elde edilir. Ortaya tel bir bariyer yeterli olur.

• Beğen
Tepkiler: Rafet

Konu görüntüleyen kullanıcılar