Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Mersin - GMK Bulvarındaki Kaldırım İşgalleri | WowTurkey Bilgi Resim Ulaşım Paylaşım Forum Sitesi

Mersin - GMK Bulvarındaki Kaldırım İşgalleri

Emir

Moderatör
Moderatör
Mersin’de özellikle GMK bulvarında son yıllarda iyiden iyiye kaldırım işgali artmaya başladı. Özellikle Mezitli çevresinde kaldırımlar resmen arabalar, motorlar tarafından işgal edilmiş vaziyette ve bunu denetleyen bir mekanizma yok. Eğer bu mekanizma varsa görevini yapmıyor.

Kaldırım üzerinde park eden arabalar, motorlar yetmezmiş gibi kaldırım üzerinde seyir halinde bir motor, mobilet gibi 2 tekerli araçlar da görmeniz mümkün. Bir yayanın bir kaza sonucu yaralanması an meselesi. Sıradan bir vatandaş olarak bu düzensizlikleri ben görüyorsam herhalde yetkililer de görüyordur diye ümit ediyorum ama bu 3. Dünya ülkelerini çağrıştıran düzensiz, trafik ve yaya güvenliğini riske atan manzaralar karşısında yaptıkları hiçbir şey yok.

Kaldırım işgaline bir yaptırım olmaması bulvar üzerindeki dükkanları da cesaretlendirmiş. Ne de olsa kesilen bir ceza olmamasından olsa gerek kaldırım ortasına koyulan anlamsız tabelalar, ilginç dekorlar, masa ve sandalyeler ile kaldırım, kaldırım olma vasfını yitirmiş. Yayalar zigzag çizerek ilerlemek zorunda kalıyor.

Görevi başındakilerin bu düzensizliklere karşı icraat yapmamalarının nedenini herhalde hiç kaldırımda yayan yürümemelerine bağlayabiliriz. Bu arada GMK çok göz önünde olduğu için örnek olarak verdim. Elbette kentte diğer caddelerde de durum çok farklı değil.

Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar