Alıntı: pixabay
Midye Nedir?
- Midye, omurgasız canlılar arasında yer alan bir deniz ürünüdür. Siyah sert bir kabuğa sahiptir.
- Tatlı sularda ve denizlerde yaşayabilen bu canlılar, mevsiminde tüketildiğinde sağlık için faydalı olmaktadır.
- Yumurtlama yoluyla üreyen midyeler, karaya çok yakın yerlerde kayalıkların altında yaşar.
- Ayak ve baş bölgesi olmayan midye, kabuklu bir canlıdır. Eşeyli üreme sistemine sahip olan midyenin dişi ve erkek cinsi olduğu da bazı araştırmalar sonucunda ifade edilmektedir.
- Midyeler ağır metal biriktirebilen bir canlı türüdür. Bu nedenle sık tüketimde vücuda zararları olabilir.
- Midye tüketimi için kabukların ve solungaçların ayrılması önerilmektedir. Kabuklardan ve solungaçtan ayrılan midyenin daha sağlıklı olduğu kabul edilir.
- Özetlemek gerekirse midye; sokak lezzetleri arasında bulabileceğiniz ve bir tane ile yetinmeyeceğiniz lezzetli bir deniz yiyeceğidir. Sahil illerinde gezerken her köşe başında bolca görebilirsiniz.
Midyeler güzelce temizlendikten sonra özel bir iç pilav hazırlanır.İç pilavın olmazsa olmaz baharatları arasında yenibahar vardır; tabii siz kendi damak zevkinize göre baharatları ayarlayabilirsiniz.Temizlenen midyelerin içine iç pilav azar azar eklendikten sonra kabuklar kapatılır.İçi doldurulan midyeler, az miktarda su ve yağın içinde haşlanır ve tüketim için hazır hale gelir.
Kaynak:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ülkemizde midye seven de çok sevmeyen de çok. Ben açıkçası ayda yılda bir yerim. Midye yerken mekan konusunda seçici olmak gerekir. Hijyen kurallarını gözeten yerler tercih edilmeli. Yani bana göre her köşebaşından alınacak bir gıda değil.
Ayrıca midyeyi çok kaçırmamak lazım. Bakır, kurşun, nikel gibi maddelerden az da olsa yapısında bulunduran midye oldukça ölçülü tüketilmelidir.