Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Mudanya Metrobüs Projesi | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Mudanya Metrobüs Projesi

Aspilsan

Paylaşımcı Üye
Bu başlıkta Mudanyaya yapılması planlanan metrobüs projesi hakkında konuşabilirsiniz.
Ben en başta metrobüse karşıyım. Metrobüs için alınacak otobüsler yerine 5çok daha fazla araç alınıp 5 dakika da bir sefer atılabilir (1 akia metrobüs 5 - 6 solo otobüs parası)

• Beğen
Tepkiler: BERKO92
Araçların ön siparişi verilmiş sanırım. İnternette okumuştum.

Son düzenleme:
  • Beğen
O seçimden önceydi.
Şuan ne hat var ne ihalesi var ne başka bir şey. Bari körüklü otobüs alsalarda bir şey yapılırsa kullansınlar. Bence Mercedes ile anlaşıp 400bg motorlu ve orta akstan hibrit motor destekli körüklü otobüs alırsalar rampalarda araçlar daha rahat çıkar. Üstüne bütün körüklü otobüs hattı güzergahlarının asfaltını yenilerseler arabalarda ölmez.

• Beğen
Bursa da fabrika varken başka markadan metrobüs alacaklarını sanmam. Zaten pahalı araçlar kamuda tasarruf tedbirlerine takılır yüksek ihtimal.

Son düzenleme:
  • Beğen
Mercedes benz Türk körüklü hibrit otobüs yapıyor mu onu bilmiyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Şuanlık sadece Solo hibrit var. Ama istenirse ve sipariş sayısı yüksek ise üretim yapabilirler.
Bursa’da üretilen Solo kobra dışında araç alınması taraftarı değilim. Bak öho esnafı ne karsan (jest mecburiyetten) ne de akia alıyor.
Mevcut körüklü 360 bg dizel.
Bursa yolları yokuşlu olduğu için 400 bg versiyonu iyi olur üstüne orta aks boş aks olmak yerine hibrit olsa ne Mudanya yolunda zorlanır ne Uludağ eteklerinde zorlanır.
Akia körüklü yok
Güleryüz körüklüsü yok
İsuzı kullanan yok
Karsan artık yok
Temsa artık yok.
BMC var ama tövbe.
Otokar hantal deniyor.
Man Mercedes kaldı. Bu yüzden Mercedes alınmalı. Bakarsanız siyasi sebepler dışında alınan BMC ler dışında körüklü otobüs piyasasının hakimi Mercedes.

• Beğen
İşte yetmeyen yolu daha da daraltıp sadede özel yolunda kullanılacak araç almakta da standart körüklü araba alsınlar diyorum bende.
İstanbul metrobüs hattı değil ki tam dolu akia gitsin. Ve kapasite sorunumuz yok. Orda araç sayısını azaltıp kapasite arttırarak hattı daha verimli hatta çevirmeye çalışıyorlar. 18 metrede 150 kişi yerine 25 metrede 300 kişi taşımak daha verimli oluyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: BERKO92 ve Autobus
Zaten bahsi geçen araçlar metrobüs araçları dolayısıyla standart otobüslerden farklı olmalı. Akia LF25 ler İstanbul metrobüs hattında kendisini kanıtlamış araçlar dolayısıyla diğer metrobüs projelerine de alınmasında bir sakınca yoktur diye düşünüyorum.CapaCity veya kent XL de tercih edilebilir fakat idarenin vardır bir bildiği.

Son düzenleme:
Zaten bahsi geçen araçlar metrobüs araçları dolayısıyla standart otobüslerden farklı olmalı. Akia LF25 ler İstanbul metrobüs hattında kendisini kanıtlamış araçlar dolayısıyla diğer metrobüs projelerine de alınmasında bir sakınca yoktur diye düşünüyorum.CapaCity veya kent XL de tercih edilebilir fakat idarenin vardır
Metro projesine 2025 yatırım programında bütçe ayırılmış fakat bu bütçe çok komik bir bütçe tahminimce etüd ve planlama işlemleri için ayrılmış bir bütçe fakat ben bu konuda @Aspilsan'a katılıyorum sistem hibrit bir şekilde de işletilebilir yani hem Akia 25 lf hem de körüklü olacak şekilde ya da sadece körüklü şeklinde bence körüklü olacaksada Mercedesten başka olmamalı

Metro projesine 2025 yatırım programında bütçe ayırılmış fakat bu bütçe çok komik bir bütçe tahminimce etüd ve planlama işlemleri için ayrılmış bir bütçe fakat ben bu konuda @Aspilsan'a katılıyorum sistem hibrit bir şekilde de işletilebilir yani hem Akia 25 lf hem de körüklü olacak şekilde ya da sadece körüklü şeklinde bence körüklü olacaksada Mercedesten başka olmamalı
Türkiye'de üretilmediği sürece mercedes capacity alınmaz bence.

Akia 25 lf modellerini sadece Metrobüs hattında kullanabilirsiniz kent içi ulaşımda misal 93 hattı gibi hatlarda kullanamazsınız ve 1 adet Akia 25 lf modeli fiyatına 3-4 adet körüklü araç alabilirsiniz yani 10 metrobüs aracı almak yerine 30-40 adet körüklü araç alarak filodaki tüm körüklüleri yenilersiniz

Fakat tabi projede şöyle bir husus var eğer ek bir şerit ilavesi yapılmadan mevcut yolun bir kısmı bu proje için kullanılırsa bu projenin yapılmasının hiç bir anlamı kalmaz mevcut yol 3 şerit olarak kullanılıyor ve bu yolun trafiği yazın 3 şeridi bile kaldırmıyor eğer siz bu yoldan 1 şeridi metrobüs için ayırırsanız bu trafik zaten kötü bir durumdayken misal yoğumdaki bir hasta iken siz onu iyileştirmek yerine direkt fişini çekmiş gibi olursunuz

Doğduğum günden beri Mudanya da yaşayan biri olarak, metrobüs hattı için yol düzenlemesi nasıl yapılacak çok merak ediyorum ortadaki refüj kaldırılsa bile araçların genişliği için yetmeyeceğini düşünüyorum ayrıca araçlar nasıl ve nereden dönecek hatta kaç araç kullanılması planlanıyor bunların hiç biri henüz kamuoyuna açıklanmadı sadece böyle bir proje var ve 2025 yılı performans programında bu proje için bir bütçe ayrılmış ve bu bütçe bu proje için sakız parası bile kadar sayılamayacak bir bütçe

Böyle bir proje yapılmayacak zaten asla ihtimal vermiyorum önce şehiriçi metro hatlarını yapsınlar ilçelere daha zaman var
Metro hattı yapmak yani LRT Bursaraydan bahsetmiyoruz tamamen yer altı tbm lerin çalıştığı çok maliyetli bir proje bunun bütçesini belediye şu anki mali tabloda yapamaz onun yerine daha hızlı ve bir sonraki seçim dönemine kadar yapabilecekleri projelere öncelik verdiklerini düşünüyorum şahsi fikrimce

Daha önceki başlıkların birinde Burgaz ile Mudanya arasında bir tramvay hattı görünüyor fakat konudan bağımsız olarak aslında olması gereken ilk etapta Emek-Mudanya Üniversitesi-Mudanya veya direkt Emek-Mudanya veya Balat İstasyonu-Mudanya arasında aslında yol ve güzergah şartları elverirse alından BMC Procity 18M ler 93 hattı gibi yolun müsaitlik duruma göre ring şeklinde direkt bir hat oluşturulsa veya denemeler yapılsa aslında trafik, güzergah ve yol durumu olumlu olarak geçse test yapılarak denenebilir. Ek olarak Mudanya Devlet Hastanesi de güzergaha eklenenbilir ve güzergah direkt Emek İstasyonu-Mudanya Devlet Hastanesi-Mudanya olarak yapılabilir. Ek olarak güzergahı ekledim.
1738151492780.png

Daha önceki başlıkların birinde Burgaz ile Mudanya arasında bir tramvay hattı görünüyor fakat konudan bağımsız olarak aslında olması gereken ilk etapta Emek-Mudanya Üniversitesi-Mudanya veya direkt Emek-Mudanya veya Balat İstasyonu-Mudanya arasında aslında yol ve güzergah şartları elverirse alından BMC Procity 18M ler 93 hattı gibi yolun müsaitlik duruma göre ring şeklinde direkt bir hat oluşturulsa veya denemeler yapılsa aslında trafik, güzergah ve yol durumu olumlu olarak geçse test yapılarak denenebilir. Ek olarak Mudanya Devlet Hastanesi de güzergaha eklenenbilir ve güzergah direkt Emek İstasyonu-Mudanya Devlet Hastanesi-Mudanya olarak yapılabilir. Ek olarak güzergahı ekledim.Ekli dosyayı görüntüle 64555
18 Metre körüklüler Mudanyaya giremez maksimum olarak güzelyalının oradaki kavşağa kadar sefer yapabilirler daha sonrası dönüş çapı açısından dönme imkanları yok ben de bu yüzden bu metrobüs projesi nasıl olacak çok merak ediyorum aynı şekilde Mudanya devlet hastanesinin oradan da dönecek kadar geniş alan yok o yüzden Mudanyaya bence yapılması gereken 12 metre solo otobüslerle devam etmek ve sefer sıklıklarını işe gidiş ve dönüş saatlerinde 8 dakikada bir olarak revize etmek sonrasında eğer bütçe oluşursa bakanlık veya belediye olarak metro hattı yapmak bu metro hattı ahmet yesevi istasyonundan çağrışan köyüne kadar hrs olarak uzatılıp sonrasında metro olarak yapılabilir

Şuan öncelikli olan görükle hattı ve çalı Gürsu ağır metro projesi olması gerekiyor Mudanyayı otobüsle idare edebilirsin ki zaten güzergah hrs için çok zorlu belediyenin parayı mantıklı ve halkın yararına kullanması gerekiyor bakalım ne olacak ileriki zamanlarda.

Şuan öncelikli olan görükle hattı ve çalı Gürsu ağır metro projesi olması gerekiyor Mudanyayı otobüsle idare edebilirsin ki zaten güzergah hrs için çok zorlu belediyenin parayı mantıklı ve halkın yararına kullanması gerekiyor bakalım ne olacak ileriki zamanlarda.
Görükle uzatma hattı bakanlıkta Gürsü ağır metro projesini belediye kredi bulmadan hayatta yapamaz bana göre öncelik yeni hrs araç alımı olmalı bakanlığın alacağı 20 adet araç 5 set yapar bu yetersiz kalacak 68 adet hrs araç alımı planlanıyor ve bunun biran önce yapılması gerek

Konu görüntüleyen kullanıcılar