Neden Asosyal Olmalıyız?

turgutkuzan

Paylaşımcı Üye
Neden asosyal olmalıyız?

Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerinize olsun.

Asosyal kelimesinin sözlük anlamı “sosyal olmayan” dır. Bu tanım toplumla ilişki / iletişim içinde olmayan kişileri tanımlar.
Günümüzde asosyal kelimesi toplumla internet üzerinden ilişki / iletişim kuran kişileri tanımlamak için kullanılmaktadır.
Bu tanım için asosyal yerine e-sosyal (elektronik -destekli- ilişki / iletişim) kelimesini kullanmak daha doğru olur.

Tanımlamadaki bu özellik dikkate alındığında, günümüzde toplumla iletişimin azalmadığı, aksine BİÇİM DEĞİŞTİREREK arttığı gözlemlenebilir.
İnternet ortamında bir forumdaşımın mesajına cevap olarak şu ifadeyi kullanmıştım:

Alıntı
Bilgisayarın sosyal becerilere kapalı bir nesil oluşturduğu bir ÖN YARGIDIR.
Sadece klasik sosyal becerileri ortadan kaldırmakta, KENDİ SOSYAL BECERİ SİSTEMİNİ hayat hakim kılmaktadır.
Yeni nesil, bilgisayar kullanarak YAZAN, ÇİZEN, KONUŞAN bir nesil olacaktır. Siz aksini tercih etseniz de ! 🙂
Bilgisayarı hayatın merkezine alan nesil, kendisinden sonraki (muhtemelen) bilgisayarsız neslin de hazırlayacısı olacaktır.
Toplumlar dinamik yapıdadır, her alanda olduğu gibi ilişki / iletişim kurma alanında da gelişmeler / değişmeler olması kaçınılmazdır.
Gelişime / değişime direnmek zarar getirir.
Gelişmenin devam edebilmesi için mevcut gelişmenin / değişmenin benimsenip, yerini daha iyisinin alması için çaba gösterilmesi gerekir.

Daha iyi bir iletişim / ilişki yönetminin ortaya çıkması için mevcut iletişim / ilişki yönetminin maksimum seviyede kullanılması, İHTİYACI KARŞILAYAMAYACAK seviyeye gelmesi / getirilmesi gerekir.

Yakın zamanda okuduğum bir kitapta şu cümle mevcut :

Alıntı
- İnsanlar konuşmak dışında, herhangi bir şekilde iletişime geçemeyecek kadar İLKEL bir canlı mı? Yani basit bir verici kadar bile olamıyor muyuz? Elbette hayır.
Beynimizin çeşitli dalgalar üretebildiği bilimsel bir gerçek. Bu beyin dalgaları ışık hızından bile hızlı hareket eder. Yani zamandan bağımsızdır.
Zamandan, mekandan bağımsız bir iletişim / ilişki yönetminin ortaya çıkabilmesi için mevcut iletişim / ilişki yönteminin ihtiyacı karşılayamaz duruma gelmesi gerekiyor.

Yaşasın asoysallik (e-sosyallik), kahrolsun sosyallik ! 🙂
 
  • Beğen
Tepkiler: Meksika

Konu görüntüleyen kullanıcılar