Mustafa_Yıldırım
Paylaşımcı Üye
Nevşehir Göreme Aydınkırağı Mevkii (Aşıklar Tepesi) Seyir Tepesi
Aydın Kırağı Tepesi Göreme şehir merkezine sadece 750 metre mesafededir. Bu mesafeyi dilerseniz özel aracınız ile yada yürüyerek gidebilirsiniz. Aydın Kırağı Tepesi ziyaret ücreti makul seviyededir. Bu bölgeden balonları görmek seyir zevki için en iyi yerler arasında sayılıyor.
Göreme yakınlarındaki yüksek bir tepe olan Aşıklar Tepesi, Kapadokya’da güneşin doğuşunu izlemek için en iyi yerlerden biridir. Göreme Camii’nin yanından geçen patika yolu takip ederek Göreme’nin merkezinden Aşıklar Tepesi’ne ulaşabilirsiniz. Ve bu milli parkın güzel manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca burası Lover’s Hill olarak da bilinir. Bu meşhur ve özel yerde sabahın erken saatlerinde sıcak hava balonlarını hayranlıkla izleyebilirsiniz. Bu tepeden Aşıklar vadisi adı konulan tabiat harikasını seyir edebilirsiniz. Diğer adı ile Bağlıdere Vadisi olarak da bilinir.
Aracınız ile tepeye kadar dar sokaklardan çıkmak ve park sorunu yaşamak istemiyorsanız aracınızı şehir merkezinde park etmenizi tavsiye ederim.
Balonların en iyi izlenebileceği nokta olan Aşıklar Tepesidir (Aydın Kırağı diye de geçiyor). Kapadokya’da balon turuna katılanlar sabahın ilk ışıklarıyla havalanıp güneşi gökyüzünde karşılıyorlar. Göreme Aşıklar Tepesi’nde de gün doğumu ve bu balonlar çok net bir şekilde seyir edilebiliyor. Hava aydınlanırken balonlar gitgide yükseliyor . Hayatımızda daha etkileyici çok az manzara görmüşüzdür.
Aşıklar Tepesi’ne arabayla çıkarsanız sonrasında aceleniz olmaması gerekiyor, çünkü herkes arabasını birbirinin önüne park ediyor, yani araçların park etmesi ve sonra boşalması biraz zaman alıyor. Alternatif olarak tepenin biraz daha aşağısına park edip yürüyerek de tepeye çıkabilirsiniz.
Bu tepeden manzarayı ,gün doğumunu ve balonları seyir etmek çok güzel bir hadisedir. Yalnız bu güzel manzaraları ve hadiseleri seyir etmek istiyorsanız , uykunuzdan fedakârlık edeceksiniz. Çünkü en güzel seyir etme vakti sabahın erken saatleridir.Ben sabah namazını oradaki camide kıldım. ona rağmen balonların hazırlanmasını tam göremedim. Balonlar hazırlanırken herhalde gaz veriliyor çıkan ateşi ve sesi de tepeye çıkarken görüyorsunuz ve duyuyorsunuz.İnsan üst üste iki üç defa daha gidip seyretmek istiyor. Balonların uçuşa hazırlanmasını seyir etmek insanı çok mutlu ediyor. Kapadokya’nın tam bu noktasında, gün doğarken, kendinizi bir masal diyarında hissedebilirsiniz.
2022 06 20 Tarihinde çektim
2022 06 20 Tarihinde çektim.
. Kapadokya’da balon turuna katılanlar sabahın ilk ışıklarıyla havalanıp güneşi gökyüzünde karşılıyorlar. Göreme Aşıklar Tepesi’nde de gün doğumu ve bu balonlar çok net bir şekilde seyir edilebiliyor. Hava aydınlanırken balonlar gitgide yükseliyor . Hayatımızda daha etkileyici çok az manzara görmüşüzdür.
Aşıklar Tepesi’ne arabayla çıkarsanız sonrasında aceleniz olmaması gerekiyor, çünkü herkes arabasını birbirinin önüne park ediyor, yani araçların park etmesi ve sonra boşalması biraz zaman alıyor. Alternatif olarak tepenin biraz daha aşağısına park edip yürüyerek de tepeye çıkabilirsiniz.
Bu tepeden manzarayı ,gün doğumunu ve balonları seyir etmek çok güzel bir hadisedir. Yalnız bu güzel manzaraları ve hadiseleri seyir etmek istiyorsanız , uykunuzdan fedakârlık edeceksiniz. Çünkü en güzel seyir etme vakti sabahın erken saatleridir.Ben sabah namazını oradaki camide kıldım. ona rağmen balonların hazırlanmasını tam göremedim. Balonlar hazırlanırken herhalde gaz veriliyor çıkan ateşi ve sesi de tepeye çıkarken görüyorsunuz ve duyuyorsunuz.İnsan üst üste iki üç defa daha gidip seyretmek istiyor. Balonların uçuşa hazırlanmasını seyir etmek insanı çok mutlu ediyor. Kapadokya’nın tam bu noktasında, gün doğarken, kendinizi bir masal diyarında hissedebilirsiniz.
2022 06 20 Tarihinde çektim.
![214|690x460](upload://ic9ZtWAT4UIhYeITkxpdtWMWyyw.jpeg
Ekli dosyalar