Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Okuduğunuz En Son Kitap Nedir? | WowTurkey Bilgi Resim Ulaşım Paylaşım Forum Sitesi

Okuduğunuz En Son Kitap Nedir?

Babil’in En Zengin Adamı- George Samuel Clason

image


Bir zamanlar Babil’de dünyanın en zengin adamı yaşardı; adı Arkad. Zenginliğinin ünü bütün dünyaya yayılmıştı. Aynı zamanda eli açıklığıyla da ünlüydü. Yardımlarında cömertti. Ailesine karşı cömertti. Kendi harcamalarında cömertti. Gene de serveti her geçen yıl harcadığından
daha hızlı bir biçimde artardı.

Konusu

Tutumlu olmanın ve gereksiz şeylere para harcamamanın ne kadar önemli olduğuna değinen eserde birikim, yatırım yapma gibi konular oldukça sade ve anlaşılır bir şekilde anlatılıyor. Eser; Babil’in en zengin adamı Arkad kralın isteğiyle ve kralın seçtiği kişilere anlattığı zengin olma sırlarını içeriyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: engincl
Afrikalı Leo gerçek bir yaşam öyküsünden çıkarılmış düşsel bir yaşam öyküsü. “Bir berberin sünnet ettiğü, bir papanın vaftiz ettiği” Hasan İbn Muhammed el-Vezzan ez-Zeyyati" diğer adıyla Givoanni Leone de Medici’nin öz yaşam öyküsü. (Yazmış olsaydı yazacağı gibi.)
Amin Maalouf’un tüm kitapları gibi güzel sürükleyici bir roman.

Ben, Hasan, tartıcıbaşı Muhammet’in oğlu, ben, Giovanni Leonede Medid; bir berberin sünnet ettiği, bir papanın vaftiz ettiği ben. Şimdi Afrikalı diye anılıyorum ama Afrikalı değilim. Avrupalı da, Arabistanlı da değilim. Bana Granadalı, Faslı, Zeyyatlı da derler, ama ben hiçbir ülkeden, kentten ya da boydan değilim. Ben yolların oğluyum. Ülkem kervan, yaşamımsa yolculukların en beklenmedik olanları. Bileklerim ipeğin okşayışlarını duyumsadı, kaba yünden incindi, prenslere özgü bilezikleri ve ayrıca kölelik zincirlerini taşıdı. Parmaklarım bin tane peçe araladı, dudaklarım bin tane el değmemiş kızın kızarmasına neden oldu; gözlerim kentlerin yok olduğunu, imparatorlukların silindiğini gördü. Benim Arapça, Türkçe, Kastilya dili, Berberi dili, İbranice, Latince, sokak İtalyancası konuştuğumu duyacaksınız; çünkü bütün diller ve bütün dualar benim dillerim ve dualarım. Fakat ben hiçbirine ait değilim. Ben yalnızca Tanrı’ya ve dünyaya aidim; ve yakında bir gün yine onlara döneceğim.
 

Ekli dosyalar

  • Afrikalı Leo.png
    Afrikalı Leo.png
    302.4 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Komedi Komedi Komedi Dram-Bob Odenkirk

IMG_4967


Kafa dergisinin Twitter üzerinden yapmış olduğu kör randevu yarışmasında “ Hayatın kendi zalimliği, zamanın içinde bilinmezlik ile geçip giderken kahkahalar satırlar ile buluşsun diye , yarenlere çare arıyorum.” sözüyle kazandığım kitaptır. Bob Odenkirk deyince ilk başta kimsenin tanımadığına eminim.
Breaking Bad dizisinde Saul Goodman avukat olarak görmüştük. Kendisinin bir kitabı olduğunu ve komediye nasıl başladığını gerçekten tam bir komedi ama bir o kadar da dram olan hikayesini gerçekten beğendim. Okurken o replikleri gözümün önünde sesi kulağındaydı. Meraklılarına tavsiye edilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Meksika ve engincl
20240206_140430


Floransalı yazar Niccolo Machiavelli’nin 1513 yılında
kaleme aldığı Hükümdar, yazarın ancak ölümünden sonra yayımlanabilmiş, o zamandan günümüze kadar Rönesans ruhu içinde hükümdarlara verdiği tavsiyelerle sarsıcı bir etki yaratmıştır.
Machiavelli Hükümdarda; modern siyaset, yönetim tarzı,
çeşitli devlet tipleri, bu devletlerin kuruluş şekilleri ve devletleri koruma yollarını inceler. Machiavelli, hükümdarların saltanatını nasıl ayakta tutacağını, hükümdarın nasıl güçleneceğini ve bu gücü nasıl elinde tutacağını bütün ayrıntılarıyla anlatarak hem politika hem gündelik yaşamlarımız hakkında etkisi yüzyıllarca
sürecek dersler vermiştir
"insanın nasıl yaşadığı ile nasıl yaşaması gerektiği arasında O kadar büyük bir fark vardır ki olması gereken uğruna yapılması gerekeni bırakan kişi var oluşuna değil, yok oluşuna zemin hazırlar.
 
Son düzenleme:

İflah Olmaz Bir İyimserin Maceraları​

Geleceğe Dönüş serisinden birçoğumuzun tanıdığı Michael J. Fox’un kitabı. Gayet akıcı bir kitap.

image


20200114_161802
 
  • Beğen
Tepkiler: engincl ve Meksika
Latin Amerika’nın Kesik Damarları - Eduardo Galeano
Güney Amerika’nın ruhunu bir uçtan diğerine anlatmakta mahir Eduardo Galeano, “Latin Amerika’nın Kesik Damarları” kitabında şöyle yazar: “Sömürgeci Latin Amerikan ekonomisi o güne kadar görülmüş en yoğun işgücüne sahipti. Bu işgücü dünya tarihinin en zengin uygarlığını yaratıyordu. Bu doyumsuzluk, korku ve cesaret anıtı, bu topraklardaki yerlilerin soykırımı pahasına dikildi"

Kitap, Kristof Kolomb’un kıtayı keşfinden ilk işgalcilerin getirdiği hastalıkların yarattığı kırıma, madenlerde ölesiye çalıştırılan yerli halkın soykırımından 20. yüzyılda kıtayı kan gölüne çeviren ABD destekli askeri darbelere kadar bütün Güney’in sömürge tarihini anlatır. Bu tarih öylesine şiddet yüklüdür, öylesine kanla yazılmıştır ki, bugün romanlara filmlere konu olan aşırı şiddetin köklerini burada aramak gerektiğini yazar kimi bilim insanları…
 

Ekli dosyalar

  • Eduardo Galeano.png
    Eduardo Galeano.png
    222.2 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Emir ve Meksika
  • #10
Bütün okullarda bütün öğrencilere hatta ülkece mutlaka okunması gereken bir kitap. Anlayarak okunmalı ki faydası olsun…
 
  • Beğen
Tepkiler: Ragnar
  • #12
Aynalı Baba ve Racinin hikâyesi. Bilinmeyen âleme yolculuk…
 
  • Beğen
Tepkiler: Rafet

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular