Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Otokar Otobüsleri Bilgi/Fotoğraf/Yorum/Sohbet | Sayfa 2 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Otokar Otobüsleri Bilgi/Fotoğraf/Yorum/Sohbet

Katılıyorum İETT'ye özel üretim olan O1xxx O2xxx ve O3xxx serisi özellikle çok iyi araçlar
Kesinlikle, İETT'deki O40XX'leri de çok beğeniyorum ek olarak. Çok seri araçlar, İZULAŞ'takiler gibi haşat değiller. Medya ne kadar İETT'yi bakım konusunda kötülese de İETT araçları aşırı derecede bakımlı ve kondisyonu iyi. Aynı araçlara farklı illerde bindiğinizde farkı görürsünüz, Kocaeli'deki Karsanlar en iyi örneği.

• Beğen
Tepkiler: emreunel159
Deutz ile olan işbirliği bitmeden önce iyiydi fakat güncel kasalarda malzemeden kısılması,tasarımın aynı kalması ve ford/daf motor kullanılması ile bence eksiye geçti

• Beğen
Kesinlikle, İETT'deki O40XX'leri de çok beğeniyorum ek olarak. Çok seri araçlar, İZULAŞ'takiler gibi haşat değiller. Medya ne kadar İETT'yi bakım konusunda kötülese de İETT araçları aşırı derecede bakımlı ve kondisyonu iyi. Aynı araçlara farklı illerde bindiğinizde farkı görürsünüz, Kocaeli'deki Karsanlar en iyi örneği.
O4xxx serisini avrupa yakasında olduğum için hiç bilmiyorum deneme fırsatım olmadı. Koltuk tasarımı farklıymış sanırım. Otokarı sevdiren bana ön kapıdan girdikten sonra yan duran yan yana olan 3'lü koltuklar. O3xxx serisi bile nadir geliyor bölgeme. O yüzden burada İETT Otokarı nadir benim için

O4xxx serisini avrupa yakasında olduğum için hiç bilmiyorum deneme fırsatım olmadı. Koltuk tasarımı farklıymış sanırım. Otokarı sevdiren bana ön kapıdan girdikten sonra yan duran yan yana olan 3'lü koltuklar. O3xxx serisi bile nadir geliyor bölgeme. O yüzden burada İETT Otokarı nadir benim için
Onlar da iyi sayılır bence.

• Beğen
İETT KARSAN'ları her gün sefere çıkıyor adeta demirbaş araç durumundalar o sebeple bakımlarına fazla özen gösteriyorlardır.

Deutz ile olan işbirliği bitmeden önce iyiydi fakat güncel kasalarda malzemeden kısılması,tasarımın aynı kalması ve ford/daf motor kullanılması ile bence eksiye geçti
Deutz artık marine/tarım/jeneratör motoru odaklı çalışıyor, Euro 6 otobüs motoru üretmiyor Otokar'ın Cummins motora geçmesinin sebebi de bu.

Körüklü otobüste kullanılabilecek motor piyasada sınırlı, Cummins ISLe, DAF MX11 ve Mercedes-Benz OM 470 var. Üç motor da otobüs konusunda pek verimli motorlar değil, seçenek sınırlı.

Ford ise yerliliği artırmak için yapılmış bir girişim, şu an için Avrupa'daki makyajlı körüklü Otokarlarda Ford opsiyonu kaldırılmış. Sololarda zaten Ford opsiyonu yoktu, ESHOT'a test amaçlı ucuza sattılar, şimdi o 4 otobüs İstanbul ÖHO'da sandık Cummins motor ile dolaşıyor.

2024 yılında Ecotorq motoru geliştirmelerden geçmiş, 330 beygirlik versiyonun torku 1300 Nm'den 1400 Nm'ye çıkarılmış, kalkıştaki yavaşlık problemi çözüldüyse Türkiye yollarında geliştirilmiş halini görme ihtimalimiz sololarda var.

Onun dışında Otokar Avrupa'da artık makyajlı kasayla satış yapıyor, Türkiye'de de Ağustos sonundan itibaren makyajlı Kent görebiliriz diye tahmin ediyorum.

O4xxx Otokarlar standart paket araçlar, standart opsiyonlarda sadece ön tekerin önündeki koltuklar tekli ya da ikili olarak değiştirilebiliyordu. İETT'deki diğer Otokarlar özel şartnameyle geldiler, normal opsiyonda olmayan yol bilgisayarı, açık renk tavan panelleri, yangın söndürme sistemi ve krom kaplı tutma borularına sahipler, kaçırdığım başka özellikler de olabilir.

O4xxx Otokarlar standart paket araçlar, standart opsiyonlarda sadece ön tekerin önündeki koltuklar tekli ya da ikili olarak değiştirilebiliyordu. İETT'deki diğer Otokarlar özel şartnameyle geldiler, normal opsiyonda olmayan yol bilgisayarı, açık renk tavan panelleri, yangın söndürme sistemi ve krom kaplı tutma borularına sahipler, kaçırdığım başka özellikler de olabilir.
Yangın söndürme sistemi sonradan eklendi. Orijinalinde yoktu.

Konu görüntüleyen kullanıcılar