Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Sakarya BB Metrobüs Projesi | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Sakarya BB Metrobüs Projesi

Fury

Çaylak
Çaylak
Sakarya BB Metrobüs projesine hazırlanıyor ve 10 adet metrobüs alacakmış.

Umut ederim ki yeni kasa CapaCity, CapaCity L veya olmadı Otokar Kent XL alırlar. Bu konu da kendilerine mail de attım.

18 veya 18,75 metrelik körüklü otobüsü alıp metrobüs hattına vermekle aa bakın biz metrobüs hattı açtık demesin kimse.

Alınacak araçların ön, yan ve arka tabelası da renkli olması konusunda istek & öneri de bulundum.

10 Adet olmasa da belki 15 veya 20 araca ülkemizde yerli olarak üretmeyi kabul edebilir Mercedes-Benz Türk. Çünkü aynı teklifi İETT’ye de yapmıştı ama ekrem bey kabul etmemişti sanki kendi cebinden veriyor gibi. Birde İETT’nin alacağı 160+ metrobüs nere Sakarya’nın alacağı 10 metrobüs nere bu yüzden pekte ümidim yok gibi aslında. Ama görüşmelerinde fayda var. Umarım bir görüşürler. Türkiye’de ilk olur yeni kasa CapaCity alınırsa.

Ama bana öyle geliyor ki hani son alımda Otokar’dan oldu ya bu akıllılar bence Otokarla anlaşıp 18 veya 18,75 metrelik körüklü kentleri alıp aa bakın biz metrobüs hattı açtık derler diye düşünüyorum 😦

Zannederim mail gitmiyor adreslerinde sorun var ne neyse sağlık olsun.

Son düzenleme:
İlk etapta toplamda 5 Kent XL siparişi verildiği söyleniyor yani sanırım 4 tanesi de üretim bandında. Bu müthiş birşey arkadaşlar ya yani müthiş bir duygu düşünsenize Türkiyemizin İstanbul hariç başka bir şehrindede bu harika metrobüsler 21 metrelik körüklü otobüsler boy gösterecek bu herçekten müthiş bir duygu. Keşke Mansur başkanda Ankara için Akia metrobüs sevdasından vazgeçse ve Otokar alsa 😦 Ayrıca çift taraflı kapılı olarak sipariş edecekleri içinde şekilsiz duruyordu, neyse konu dağılmasın.

Bu arada şoför koltuğuna oturan arkadaşta şanslı 😃

Daha doğrusu başkan konuşmasında şöyle dedi metrobüslerimizi de Otokar yapıyor şimdi burdanda ilk etapta 5 taneyi sipariş veriyoruz. 1 Tane metrobüsü de hediye aldık şimdi dedi Otokar yetkilisinin yüzüne karşı yani daha doğrusu 1 metrobüs hediye sözü aldı. Yetkili de peki dedi.

Benim anlamadığım bu teslim edilen aracı mı fiyat ödemeden alacaklar yoksa teslim edilen bu aracın üstüne 5 tanesi daha birde 1 tane de hediye toplamda 7 tane mi olacak ilk etapta Kent XL onu anlayamadım. Belki 5-6 kere yani defalarca dinledim başkanın konuşmasını ama kafam karıştı yani cümlede anlam bozukluğu var gibi.

Bakalım Sakarya’da bu araçları normal yollarda veya hatlarda da görebilecek miyiz… CapaCity’leri normal hatlara verneyen İETT’nin kulakları çınlasın dermişim 😃

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sakarya B.B. 100 Milyonluk Yatırımla 5 Yeni Metrobüs Alıyor​

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda alacağı 100 milyon TL'lik kaynak yetkisiyle yeni metrobüsleri şehrin ulaşımına kazandıracak. Son teknoloji, doğa dostu metrobüsler, belirlenen güzergahta inşa edilecek yeni ulaşım aksı tamamlandığında hizmete başlayacak. Alemdar, “Çok şükür ulaşımda yeni bir hamlemiz için süreci başlatıyoruz. Meclis üyelerimizden yetkiyi alacak, 100 milyonluk yatırımla 5 yeni metrobüsü şehrimize kazandıracağız. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, hayatın her alanında olduğu gibi ulaşımda da yepyeni bir stratejiyle altyapıya güç kazandırıyor.

Süreç resmen başlayacak

Bir süre önce raylı sistemde yaşanan gelişmeyi açıklayan, 23 yeni otobüsü ulaşım filosuna dahil eden Alemdar, araç filosuna yeni metrobüslerin dahil ederek, ulaşım altyapısına güç katacaklarını açıkladı. Alemdar, mecliste alacağı yetkiyle 100 milyonluk yatırımla 5 metrobüsü ulaşıma kazandıracak.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı, metrobüsler için güzergahları belirledi. Metrobüslerin ulaşım sağlayacağı bölünmüş yolun projeleri hazırlanıyor. Bu aks tamamlandığında da metrobüsler vatandaşların hizmetine sunulmuş olacak.

Yaşanan son güzel gelişmeyi paylaşan Başkan Alemdar, meclis toplantısının ardından metrobüslerle ulaşım için, resmi sürecin resmen başlamış olacağını kaydetti.

Ulaşıma 5 yeni metrobüs

Sakarya ulaşımı için gereken adımları kararlılıkla attıklarını açıklayan Alemdar, “Ulaşımda indirimi başlattık, 23 otobüsü filomuza dahil ettik. Hamdolsun raylı sistemde güzel gelişmeleri hemşehrilerimizle paylaştık. Şimdi de metrobüslerin alımı için süreci resmen başlatıyoruz. Ulaşım ekibimiz gerekli fizibilite çalışmasını yaptı, güzergah belirlendi. Projelerini hazırlıyoruz, bölünmüş yolları da tamamladıktan sonra metrobüslerimiz bu hatlarda çalışacak. Meclisimizden alacağımız 100 milyon TL'lik yetkiyle 5 adet metrobüsümüzü alıp inşallah hızla bünyemize kazandıracağız. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Uygulama esas projeleri hazır olan metrobüsler, Sakarya'da toplu taşımadaki yükü büyük ölçüde azaltacak ve yolculara rahat, konforlu ulaşım imkânı sunacak.

2024-10-11v4WZxM4TUh.jpg

Kaynak: Yatırımlar Dergisi / Linkedin

1 milyar TL’lik tarihi projede ilk kazma vuruldu: Yenikent’e cazibe katacak metrobüsler yakında yollarda

Başkan Yusuf Alemdar’ın müjdesini verdiği metrobüs hattı için ilk kazma vuruldu. Yenikent’ten şehrin merkezine 17 kilometrelik aks ve 11 istasyonla trafiksiz ve güvenli yolcu taşıyacak. Metrobüsler günde 35-50 bin arası yolcu kapasitesi için hazırlanıyor. Çalışmaları inceleyen Başkan Alemdar, “1 milyar TL’lik yatırımla vatandaşımıza konforlu, güvenli seyahat imkânı sunmak istiyoruz” dedi. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ise, “Adapazarı’mız için çok kıymetli bir yatırım” diye konuştu.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın müjdesini verdiği metrobüs hattıyla ilgili ilk adım atıldı, ilk kazma vuruldu.

Tarihi proje
Yenikent bölgesiyle (Karaman, Camili, Korucuk) şehir merkezi arasında çok güçlü bir köprü niteliği taşıyan Millet Bahçesi – Yenikent Metrobüs Hattı için Büyükşehir’in projesi tamamlanmış ve ulaşım aksı tüm detaylarıyla hazırlanmıştı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri proje için ilk kazmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın gözetiminde vurdu ve tarihi proje için çalışmalar başladı.

Yoğun mesai başladı
Sebahattin Zaim Bulvarı paralelinde yer alan yol için genişletme, menfez duvar, köprülerin yola göre inşası ve çevresine betonarme yapıların yapılması, kazı-dolgu işlemleri için yoğun mesai başladı.

1 milyar TL’lik yatırım
Başkan Alemdar’ın Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ile birlikte takip ettiği çalışmalar kapsamında 6 ile 8 metre aralığında yol yapılacak ve toplamda 17 kilometrelik metrobüs güzergahı inşa edilecek. Bununla birlikte doğalgaz, enerji deplaseleri hazırlanacak, mevcut kavşaklarda ise revizyon çalışması gerçekleştirilecek. Maliyetin ise 1 milyar TL’yi bulacağı ifade ediliyor.

Yenikent ve Adapazarı arası 11 istasyon
Yatırımın güzergahları ve bölünmüş yol projeleri tamamlandı. Şehir Hastanesi, Cevat Ayhan Fen Lisesi, Camili, (Valilik) Karaman, (Evrenköy) Karakamış, Okullar Bölgesi,Yazlık-Şeker Mahallesi, Şeker Camii, Millet Bahçesi olmak üzere 11 istasyon planlandı.

“Yenikent’in cazibesini artıracağız”
Alemdar, “Hemşerilerimizin daha konforlu ve güvenli seyahat edebilmeleri için ulaşıma yönelik hamlelerimizi bir-bir hayata geçiriyoruz. Bugün Yenikent bölgemizden şehir merkezine daha sağlıklı ve güvenli ulaşım sağlayabilmek için metrobüs hattımızın yapımına başlamış olduk. İnşallah en yakın zamanda metrobüslerimiz yollarda olacak. Yeni yapılacak Şehir Hastanemizin tam içinden kalkacak şekilde Adapazarı merkezine vatandaşlarımızı metrobüsle taşımış olacağız. Çalışmalar tamamlandığında Yenikent bölgesinin hem cazibesi artacak hem de ulaşım konusundaki rahatlıkla beraber yolcu sayısının artacağına inanıyorum. Rahat, konforlu ve güvenli seyahat özgürlüğünü vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Şehrimize hayırlı olsun
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ise, “Bugün Adapazarı'mız için çok kıymetli bir yatırımın başlangıcındayız. Öncelikle Yusuf Başkanıma bu yatırım için şükranlarımızı sunuyorum. Yenikent bölgemiz için gerçekten özlenen, beklenen bir yatırımdı. Şehir hastanemiz de tamamlandığında neredeyse 100 binlik bir nüfusa hizmet edecek. Yenikent bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

35-50 bin arası yolcu
Günlük 35-50 bin arası yolcu taşıması planlanan metrobüsler 21 ve 19 metre uzunluğunda 200 yolcu kapasiteli olacak. Kavşak noktalarına geldiğinde ise sinyalizasyon önceliği metrobüslerde olacak.

Olası trafik kazalarını minimize etmek için metrobüs yolları trafik akışının gerçekleştiği yönde planlandı.

Alemdar’dan teşekkür
Başkan Yusuf Alemdar, destekleri için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’a, TBMM KEFEK Başkanı Çiğdem Erdoğan’a, Milletvekilleri Lütfi Bayraktar, Ertuğrul Kocacık, Ali İnci ve Murat Kaya’ya, İl Başkanı Yunus Tever’e ve Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ile mesai harcayan tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Kaynak: Sakarya Büyükşehir Belediyesi

sakarya_metrobus_1.jpg

sakarya_metrobus_2.jpg

sakarya_metrobus_3.jpg

sakarya_metrobus_4.jpg

sakarya_metrobus_5.jpg

sakarya_metrobus_6.jpg

2 KİLOMETRESİ TAMAMLANDI​

Sakarya'da hayata geçirilecek 17 kilometrelik 11 istasyondan oluşan metrobüs projesinde çalışmalar devam ediyor.​

Ekli dosyalar

• p2S87_1736493029_2069.jpg
    p2S87_1736493029_2069.jpg
    115.5 KB · Görüntüleme: 21
  • QAdof_1736492942_1448.jpg
    QAdof_1736492942_1448.jpg
    207.3 KB · Görüntüleme: 21

Konu görüntüleyen kullanıcılar