Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Seferleri Artması Gereken İett Hatları | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Seferleri Artması Gereken İett Hatları

Bu başlığa güzergahı kullanışlı, yolcu dostu olup sefer saatleri çok az olduğu için yeterince kullanılmayan; sefer saatleri arttırılması gereken hatları yazalım.

142E Esenyurt Kiptaş - Aksaray
Sadece pik saatlerde çalışan hat 146T’nin aksine Bahçeşehir ve Birlik Mahallesini es geçerek Esenyurt’tan Aksaray’a hizmet ediyor.

33Y
33TE (güzergahı düzenlenip)
98Y (22.00 sonrası)
146M

Özellikle 33TE çok faydalı bir hat olabilir. 97GE, 146B, 78 gibi Vatan Caddesi'ni kullanması bir avantaj ama seferleri yıllardır ne arttı ne de eksildi. 3 araçla çalışıyor.

Son düzenleme:
Sağ baştan başlıyorum ( genel olarak gördüğüm ve kullandığım hatlar )

36TC => Arnavutköy Devlet Hastanesine giderken 6,7 seferdir denk geliyorum ve inanılmaz kalabalık . Hafta içini bilemem fakat pazar günleri millet beklerken ağaç oluyor .

36L => 18 dakikada birde çalışsa , hala yeterli olduğunu düşünmüyorum .

36V => SADECE 2 SEFER . Ya şu hatla ilgili sadece iki problemim var bir Hafta içi Vezneciler denilen Allah’ın belası yerden 14:00 seferi koymak ( şu saatin öğrenci çıkış saati olduğunu bir türlü anlatamadım , onlar 11.30 ring seferinin , 14:00 da Veznecilerden döndüğünü idda ediyor 🤡🤡🤡 ) . İkincisi Cumartesi günü Vezneciler kalkışlı 20:50 seferinden sonra 21:20 seferi konması. Ya yazıyorum yazıyorum hep aynı cevap . Bu araç dolu olduğu için istenmiyo seferler , çok beklenildiğinden isteniyor . Ben 20:50 seferini iki kez kaçırarak tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum 1 buçuk saat bekledim durakta yazıktır .

48G => Şu hattın çok günahına giriyorlar . Evlatlık gibi diğer 48 ler içinde . Sabahları aşırı kalabalık geçerken görüyorum . İşte eksi yanıda günün geri kalanında boş

500T => Ne kadar zorlarlarsa zorlasınlar bu hatta körüklüler geri gelecek . Sabah akşam 10 farklı hesaptan yazıyorum 500T hakkında ama tık yok , banamısın demiyorlar . İlginç gerçekten

Medipol Üniversitesi yakınından geçen herhangi bir hat => Gelen araç boş geliyor , (500T hariç ) 2 dakika sonra bir bakıyorsunki yere iğne atsan havada atomlarına ayrılır .

36Z => Her ne kadar şuan ki hali iyi gibi gözüksede akşamları 4.Levent durağından ön kapıdan 1 kere bile binemedim !

78C => Sabahları arka arkaya bir körüklü bir de solo araç gelmesine rağmen banamısın demeyen hat . İbrahim Yıldız durağından geçen en kalabalık 2. Hat olabilir .

37T’nin saatleri artmalı. Eskiden Gümüşsuyu kalkışlı 19.10 ve 19.35 seferleri vardı en azından bunların geri gelmesi lazım. 1-2 saatte bir otobüs kalkıyor. A-9 bölgesinde 4 araç çalışıyordu şimdi 2 araca düşürmüşler bu gidişle 37Y gibi 1 araca düşebilir. Herkes Alibeyköye gidip aktarma yapmak zorunda değil bu soğukta otobüs beklemek zorunda değil.

146'nın arttırılmalı. 146-1'in seferleri azaltılmalı. 146 dolu gelirken 146-1 biraz daha boş geliyor.
145T'nin de tek katlıya geçmeli ki 76D seferleri artsın.

Yazın 300G'nin 20dk'da bir olması lazım. Otobüsler her yaz tıklım tıklım oluyor. Hareket edecek alan kalmıyor.
98E'nin, Pazar günleri de çalışması lazım.
144A pik olmamalı.

130Ş
D100 boyunca İstanbul'un en doğusundan en batısına giden başka bir hat trafikte kalmadığından, Gebze Haremin de Küçükyalıda son bulmasından dolayı, bu hatta ekseriyette körüklü otobüslerin çalışması gerekmektedir. Hatta 130Ş-1 olarak Üsküdar'a gitmelidir. Bu hattın İlk açıldığı zaman Metrobüs /Haremdi.

133Ş
Pendik - Şifa Mahallesi minibüs hattının Aydınlı - Tuzla - Şifa Mahallesi olarak dönüşmesinden sonra 133Ş hattına aşırı derecede yük binmiş durumda. Üstelik Kocaelinin Çayırova ilçesinin Çağdaşkent ve Şekerpınar yolcuları da eklenince otobüsler tıkış tıklım gelmektedir. Özellikle Cumartesi günleri sefer takviyeleri şart.

130ŞT
Bu hat şu an oldukça verimsiz ve kullanışsız bir vaziyette bu hat eski Pendik Şifa minibüslerinin var olan güzergahında çalışmalıdır. Pendik Peronları - Pendik YHT - Pendik Köprüsü - Tavşantepe Metro - Kaynarca - İçmeler Köprüsü - Tuzla Belediyesi - Hatboyu Caddesi - Tuzla İstasyonu - Marina - Piyade Okulu - Şifa Mahallesi olacak şekilde güzergahı ayarlanarak daha efektif hale getirilebilir.

133TM
Bu hattın haftasonları seferleri arttırılmalıdır. 133TM-4 koduyla Çayırova Marmaray - Şifa Mahallesi - Aydınlı TOKİ Konutları - Orhanlı - Kurtköy - Sabiha Gökçen Havalimanı olarak depar hattı açılarak depar servisler eklenmelidir.

500T
Hattın içinden Kavacık Köprüsü - Şifa Mahallesi, Mecidiyeköy - 4.Levent - Şifa Mahallesi ve Ekspres Cevizlibağ - Kartal Köprüsü - Şifa Mahallesi olarak üç depar hat çıkacak.

137 Cumhuriyet-Riva-Beykoz
138 Cumhuriyet-Ömerli-Ümraniye
138B Göllü-Ömerli-Ümraniye
139D Darlık-Ümraniye
139S Sofular Köyü-Üsküdar
139T Şile-Tepeüstü
ayrıca 137 hariç diğer hepsi Necip Fazıl'a kısaltılmalı.

36L => 18 dakikada birde çalışsa , hala yeterli olduğunu düşünmüyorum .

36V => SADECE 2 SEFER . Ya şu hatla ilgili sadece iki problemim var bir Hafta içi Vezneciler denilen Allah’ın belası yerden 14:00 seferi koymak ( şu saatin öğrenci çıkış saati olduğunu bir türlü anlatamadım , onlar 11.30 ring seferinin , 14:00 da Veznecilerden döndüğünü idda ediyor 🤡🤡🤡 ) . İkincisi Cumartesi günü Vezneciler kalkışlı 20:50 seferinden sonra 21:20 seferi konması. Ya yazıyorum yazıyorum hep aynı cevap . Bu araç dolu olduğu için istenmiyo seferler , çok beklenildiğinden isteniyor . Ben 20:50 seferini iki kez kaçırarak tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum 1 buçuk saat bekledim durakta yazıktır .

48G => Şu hattın çok günahına giriyorlar . Evlatlık gibi diğer 48 ler içinde . Sabahları aşırı kalabalık geçerken görüyorum . İşte eksi yanıda günün geri kalanında boş
üçüne de katılmakla birlikte ben de bişeyler ekleyim. 36V'nin Cumartesi-Pazar lanet seferleri var daha artırılması lazım dışarı çıkamıyo insanlar haftasonu otobüs az diye. 36L'nin de eski halini geri istiyorum en azından M7 hattı uzayana kadar ondan sonrası umrumda değil naparlarsa yapsınlar. 48G'nin'de Bahçeşehir Üniversitesi kampüsünden geçtiğinden biraz daha artırabilinir bir çok fakülte geçecek sanırım oraya.

137 Cumhuriyet-Riva-Beykoz
138 Cumhuriyet-Ömerli-Ümraniye
138B Göllü-Ömerli-Ümraniye
139D Darlık-Ümraniye
139S Sofular Köyü-Üsküdar
139T Şile-Tepeüstü
ayrıca 137 hariç diğer hepsi Necip Fazıl'a kısaltılmalı.
Tepeüstü olması daha mantıklı, Avrupa yakasından gelen insanlar için bu şekilde olmalı diğer türlü ben de Çekmeköy'den ileriye götürmem bu araçları. Hatta 139 ile 139T'yi birleştirir sadece Tepeüstü yaparım ve 139A'yı da Tepeüstü'nden başlatırım ama bu araçlardan inene M5 ücretsiz entegrasyon olmalı diye düşünüyorum.

Tepeüstü olması daha mantıklı, Avrupa yakasından gelen insanlar için bu şekilde olmalı diğer türlü ben de Çekmeköy'den ileriye götürmem bu araçları. Hatta 139 ile 139T'yi birleştirir sadece Tepeüstü yaparım ve 139A'yı da Tepeüstü'nden başlatırım ama bu araçlardan inene M5 ücretsiz entegrasyon olmalı diye düşünüyorum.
artık Tepeüstü yönünde çok fazla trafik oluyor
Tepeüstü-Çekmeköy Metro arası trafikten dolayı 10 dakikadan 1 saate çıkıyor bu yüzden Necip Fazıl dedim çünkü Çekmeköy Madenler'de araçların bekleyebileceği yer bulunmuyor ama Necip Fazıl'da biraz da olsa yer var. Avrupa'dan gelenler de zaten Metrobüs+metro yapar veya Marmaray+metro.

üçüne de katılmakla birlikte ben de bişeyler ekleyim. 36V'nin Cumartesi-Pazar lanet seferleri var daha artırılması lazım dışarı çıkamıyo insanlar haftasonu otobüs az diye. 36L'nin de eski halini geri istiyorum en azından M7 hattı uzayana kadar ondan sonrası umrumda değil naparlarsa yapsınlar. 48G'nin'de Bahçeşehir Üniversitesi kampüsünden geçtiğinden biraz daha artırabilinir bir çok fakülte geçecek sanırım oraya.
Benle aynı fikirde insanlar olması beni sevindirdi . Yıllardır kullandığım hatlardır 3’ü de yani bu süreçte belli deneyimler kazanıyor insan . 36V de pazar günü seferlerinin artmasını isterdim elbet ama belli saatler dışında otobüs dolmuyor . Cumartesi için çok yazdım fakat hep aynı geri dönüşü aldığım için son 5-6 aydır hiçbir şekilde öneri sunmuyorum.
Belki sözde “Lise” geldiği zaman hatta büyük değişim yaşanır ? Zamanla göreceğiz

36L görüşüne katılıyorum. Şuanda da iyi ama yolcu kapasitesinin bile üstünde çalışıyor bu hat . Her araç tıka basa dolu . En azından geliş yolu için bunu kesinlikle söyleyebilirim .

48G hattıda kanser bi hat . Yolcusu olupta üvey evlat muamelesi gören tek hat bu bölgede bence . Bazen 36V de iken görüyorum yolcularını , sabahın 6 sında o soğukta araç bekliyorlar . Hat açıldığından beri bir kez bile sefer artışı almadı . Bayramlarda bile !
Millet aslında piknik yapmak için bu otobüsün güzergahının üstünde duruyor ekstra olarak Yayla Mezarlığı ziyaretlerinde zaten ordan geçen minibüs bile tıklım tıklım oluyor . İETT bilerek mi bu sorunu görmezden geliyor ?

36V kesinlikle yetmiyor ne zaman iş gidiş çıkış saati görsem full dolu millet duraklarda perişan oluyor yaylada oturanlara üzülüyorum gerçekten ulaşım konusunda defalarca şahit oldum bilemeyen kadınlar yaşlı amcalar allah yardımcıları olsun

Benle aynı fikirde insanlar olması beni sevindirdi . Yıllardır kullandığım hatlardır 3’ü de yani bu süreçte belli deneyimler kazanıyor insan . 36V de pazar günü seferlerinin artmasını isterdim elbet ama belli saatler dışında otobüs dolmuyor . Cumartesi için çok yazdım fakat hep aynı geri dönüşü aldığım için son 5-6 aydır hiçbir şekilde öneri sunmuyorum.
Belki sözde “Lise” geldiği zaman hatta büyük değişim yaşanır ? Zamanla göreceğiz

36L görüşüne katılıyorum. Şuanda da iyi ama yolcu kapasitesinin bile üstünde çalışıyor bu hat . Her araç tıka basa dolu . En azından geliş yolu için bunu kesinlikle söyleyebilirim .

48G hattıda kanser bi hat . Yolcusu olupta üvey evlat muamelesi gören tek hat bu bölgede bence . Bazen 36V de iken görüyorum yolcularını , sabahın 6 sında o soğukta araç bekliyorlar . Hat açıldığından beri bir kez bile sefer artışı almadı . Bayramlarda bile !
Millet aslında piknik yapmak için bu otobüsün güzergahının üstünde duruyor ekstra olarak Yayla Mezarlığı ziyaretlerinde zaten ordan geçen minibüs bile tıklım tıklım oluyor . İETT bilerek mi bu sorunu görmezden geliyor ?
36V kısmı ile ilgili 50AT araçları 50AC YAYLA MAHALLESİ-ALİBEYKÖY yapılacak 36V-1 buraya eklenecek 36V Ayvansaray -fener tepe metrosundan dolayı kapatılıcak
Bunun içinde İETT bir kaç kişi yayla onay vermediğini söylüyor sırf inat olarak bilmiyorum

78K hattında şuan günde 1 A17 bölgesi öho araç çalışıyor.Bence 1 araç daha eklemeleri gerekli.Boş bi hat değil bence kullanışlı.78B ye gelecek olursak pazar günleri de çalışmalı ve seferleri arttırılmalı.Millet illa Başakşehir ve Yenibosna arasında ulaşım yapmak için her gün ana baba günü hatları olan 98 ve 98h yemi binsin.

Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar