turgutkuzan
Paylaşımcı Üye
Sonunda Online Düşünce Okuma da Gerçekleştirildi
Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerimize olsun.
31 Ocak 2010 tarihinde genellikle öğretmenlerin aktif olduğu bir forum sitesinde "ODTÜ mezunu gençler tembelliğin zirvesine ulaşabildiler mi?" başlığıyla açtığım konu da şu ifadeleri paylaşmıştım.
Yakın zamanda bir konu hakkında araştırma yaparken, Çinli üniversite öğrencilerinin "Online Düşünce Okuma" TEST ÇALIŞMALARINI başlattıkları bilgisine ulaştım.
Web sitede verilen bilgiye göre başarı oranı %25 seviyesine ulaşmış.
Bununla birlikte "Zihni rahatlama sağlayan görsellere" (Örneğin güzel bir manzara veya arka planda kuş sesi olan kuş videoları) odaklanıldığında başarı seviyesi %90 lara kadar çıkabilmekteymiş.
Yakın zamanda Yapay zeka kullanılarak üretilen "Zihni rahatlama sağlayan görsellerin" artması beni endişelendirmeye başladı.
Özellikle bilgisayar başındayken arkadaşlarımla telefon görüşmesi yapmamaya özen gösteriyorum.
Arkadaşımla konuştuğum ÖZEL bir hususun internet ortamında yer alması korkunç bir şey olur.
Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerimize olsun.
31 Ocak 2010 tarihinde genellikle öğretmenlerin aktif olduğu bir forum sitesinde "ODTÜ mezunu gençler tembelliğin zirvesine ulaşabildiler mi?" başlığıyla açtığım konu da şu ifadeleri paylaşmıştım.
4) Bir kaç gün önce eniştemle yeğeni ziyaretimize gelmişti.
Eniştemin yeğeni ODTÜ bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olduğu için sohbet arasında sözü Göz Dokunuşu İle Bilgisayar Kullanımı ile ilgili habere getirdim.
Amacım, Anadolu Üniversitesi araştırma görevlilerinin çalışmalarını bahane edip, tembelliklerini yüzüne vurmaktı.
Akrabamızın cevabı beni oldukça şaşırttı:
- Göz Dokunuşu İle Bilgisayar Kullanımı teknolojisi artık eskidi. Biz "BEYİN DALGALARI ve yüz ifadeleriyle bilgisayar yönetimi" üzerine çalışmalar yapıyoruz.
Bu konuda geliştirdiğimiz projemizle, genç girişimcileri teknolojik inovatif ürünler geliştirme konusunda destekleyen Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) yarışmasına katıldık.
5. kez düzenlenen YFYİ (2009)'de, "Garajsoft" ekibi olarak projemiz birinci oldu.
"Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü"ne layık görülen ekibimiz, 75 BİN TL ödülün yanında, ODTÜ Teknokent'te 3 yıl boyunca hiçbir ücret ödemeksizin çalışabileceği bir ofisle ödüllendirildi.
5) Birileri bu bilgisayarcıları TEMBELLİK hastalığından kurtarmazsa, bilgisayarı kontrol etmek için BEYİN DALGALARI ÜRETMEK (DÜŞÜNMEK) ZAHMETİNDEN kurtulmanın yolunu da bulacaklardır.
Belki hislerimizle bilgisayarı kontrol etme yöntemi geliştireceklerdir.
Duygularımızla kontrol edilen bir bilgisayar düşünebiliyor musunuz?
Öfkelendiğimiz zaman bilgisayarın hangi işlemi yapacağını tahayyül edebiliyor musunuz?
Yakın zamanda bir konu hakkında araştırma yaparken, Çinli üniversite öğrencilerinin "Online Düşünce Okuma" TEST ÇALIŞMALARINI başlattıkları bilgisine ulaştım.
Web sitede verilen bilgiye göre başarı oranı %25 seviyesine ulaşmış.
Bununla birlikte "Zihni rahatlama sağlayan görsellere" (Örneğin güzel bir manzara veya arka planda kuş sesi olan kuş videoları) odaklanıldığında başarı seviyesi %90 lara kadar çıkabilmekteymiş.
Yakın zamanda Yapay zeka kullanılarak üretilen "Zihni rahatlama sağlayan görsellerin" artması beni endişelendirmeye başladı.
Özellikle bilgisayar başındayken arkadaşlarımla telefon görüşmesi yapmamaya özen gösteriyorum.
Arkadaşımla konuştuğum ÖZEL bir hususun internet ortamında yer alması korkunç bir şey olur.