SunExpress

  • #21

SunExpress’ten kış sezonunda iç hatlarda 11 yeni rota​

SunExpress, kış sezonu için sunduğu yeni bağlantılar ve frekans artışlarıyla Türkiye’nin dört bir yanını birbirine bağlıyor. Hava yolu, önümüzdeki kış için iç hatlarda 11 yeni rota açıkladı.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2024/2025 kış sezonunda iç hatlarda tarihinin en büyük genişlemesini gerçekleştiriyor. Kış programı kapsamında uçuş ağına 11 yeni rota ekleyen SunExpress, iç hatlarda toplamda 32 noktaya uçuş düzenliyor.

Hava yolu ana merkezi olan Antalya’dan Bursa, Erzurum ve Şanlıurfa’ya, İzmir’den Elazığ, Nevşehir, Sivas ve Şanlıurfa’ya Kasım ayı itibarıyla direkt uçuşlara başlıyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleşen Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan Bursa, Samsun, Trabzon ve Van’a başlayan yeni uçuşlar hem aile ziyaretleri hem de iş ve tatil amaçlı seyahatlerde yolculara daha fazla esneklik sunuyor.

İç hatlarda en geniş uçuş ağı

2024/2025 kış sezonunda iç hatlarda uçuş ağını rekor seviyede genişleten hava yolu, Türkiye’nin önemli ticaret, kültür ve turizm merkezleri arasında güçlü bir köprü kurarak hem iç turizme hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Kaynak: Airport Haber
 
  • #22

SunExpress, Trabzon-Maskat uçuşlarına başlayacak​

SunExpress, Umman’ın başkenti Maskat ile Türkiye’nin Karadeniz kıyısındaki önemli turizm merkezi Trabzon arasında yeni bir direkt uçuş hattı açıyor. Kasım 2024 itibarıyla başlayacak olan seferler, çarşamba ve cumartesi günleri olmak üzere haftada iki kez gerçekleştirilecek.

Skytrax tarafından “Avrupa’nın En İyi Tatil Hava Yolu” seçilen SunExpress, bu yeni hat ile Ummanlı yolculara Türkiye’nin doğa ve kültür turizmi açısından zengin olan Trabzon’a kolay ulaşım imkanı sunmayı hedefliyor. Şirketin Satış Müdürü Tobias Bracht, yeni seferler hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Umman ve Türkiye arasında direkt uçuşlarımızı başlatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yolcularımıza uygun fiyatlarla yüksek kaliteli seyahat imkanı sunmaya devam edeceğiz.”

SunExpress’in Umman’daki temsilciliğini yürüten Zahara Group’un Ülke Müdürü Prem Colaco, yeni rota ile ilgili olarak, “Bu yeni hattın Omani yolcular arasında büyük ilgi göreceğine inanıyoruz ve Türkiye ile Umman arasındaki turizmin gelişmesine katkı sağlayacak bu girişimin başarısından eminiz,” dedi.

Kaynak: Airport Haber
 
  • #23

SunExpress’ten Boeing’e Teslimat Tepkisi. 2025’te 800 Yeni Personel Alacak. Kış Sezonunda 15 Yeni Hat Açılacak​


SunExpress CEO’su Max Kownatzki, Antalya’daki genel merkezlerinde düzenlenen basın toplantısında, şirketin 2024 yaz performansını ve 2025 yılına yönelik hedeflerini paylaştı. Kownatzki, SunExpress’in yılbaşından bu yana %87 doluluk oranıyla 12 milyon yolcu taşıdığını ve yıl sonuna kadar 15 milyon yolcu hedefine ulaşmayı planladıklarını belirtti.

Boeing ile Teslimat Sorunları

Toplantıda, dünyanın en büyük uçak üreticilerinden biri olan Boeing’de yaşanan iş bırakma eylemlerinin uçak teslimatlarını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Kownatzki, “Boeing ile yeni uçak teslimatlarında sorun yaşıyoruz. Teslimat problemini çözmelerini ve anlaşmaya uygun şekilde uçakları teslim etmelerini bekliyoruz” açıklamasında bulundu. Kownatzki, bu gecikmelerin operasyonları aksatabileceğini vurguladı.

Vize Sorunları Çözülürse Mutlu Oluruz

Avrupa’ya yapılan seyahatlerde yaşanan vize sorunlarıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Kownatzki, “Türk vatandaşlarının vize alımı konusundaki zorluklarına çözüm bulmak için bazı diplomatik görüşmelere katıldık. Almanya’daki vize başvuruları büyük bir artış gösterdi ve bu durum Almanya Başbakan Yardımcısı’nın gündeminde. Sorunun çözülmesi bizi çok mutlu eder” dedi.

Kış Sezonunda 15 Yeni Rota

SunExpress, yaz sezonundaki başarısını kış sezonunda da sürdürmeyi hedefliyor. Kownatzki, kış turizmini canlandırmak için 15 yeni rotayı uçuş ağına eklediklerini belirtti. Kış sezonunda sunulacak yeni uluslararası rotalar arasında Kayseri-Prag, İzmir-Rovaniemi, İzmir-Şarm El Şeyh ve Trabzon-Maskat yer alıyor. Ayrıca, iç hatlarda Antalya’dan Bursa, Erzurum, Şanlıurfa, İzmir’den Elazığ, Nevşehir, Sivas, Şanlıurfa ve Çukurova Havalimanı’ndan Bursa, Samsun, Trabzon, Van gibi yeni destinasyonlar eklendi. Antalya-Rize uçuşları ise Kasım ortasında başlayacak ve haftada iki kez gerçekleştirilecek.

2025 Yazı İçin Erken Rezervasyonlar Başladı

Kownatzki, 2025 yaz sezonu için erken rezervasyonların şimdiden %17 oranında arttığını ve bu talebi karşılamak için filoyu büyüteceklerini söyledi. SunExpress, 2025 yılına kadar filosundaki uçak sayısını 85’e çıkarmayı planlıyor. Almanca konuşulan ülkelerden Türkiye’ye en fazla direkt uçuşu sunan havayolu olmaya devam edeceklerini belirten Kownatzki, Birleşik Krallık’tan da güçlü talep aldıklarını ve ağlarını genişleteceklerini açıkladı.

800 Yeni Personel Alımı

SunExpress, 2025 yılı için planladığı filo büyümesine paralel olarak yaklaşık 800 yeni personel alımı yapacak. Bu alımlar 170 pilot ve 400 kabin ekibini kapsayacak. Şirket, operasyonlarını desteklemek amacıyla yer hizmetleri için de ek personel almayı planlıyor.

Kaynak: Airline Haber
 
  • #24

SunExpress Beyrut ve Erbil seferlerini 17 Aralık'a kadar iptal etti​

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının devam etmesi nedeniyle SunExpress, Beyrut ve Erbil seferlerini 17 Aralık'a kadar durdurma kararı aldı.​

16.10.2024-İstanbul

Edinilen bilgiye göre, daha önce Tel Aviv seferlerini durduran SunExpress, 17 Aralık'a kadar Beyrut ve Erbil seferlerini de iptal etti.
İsrail'in başta Gazze olmak üzere Lübnan'a yaptığı saldırılar ve güvenlik gerekçesiyle yerli ve yabancı birçok hava yolu şirketi Lübnan, Ürdün ve Irak seferlerini iptal etmişti.

Anadolu Ajansı
 
  • #25

SunExpress Güney Afrika Havayolları’na 4 uçak kiraladı​


Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress ve South African Airways (SAA), önümüzdeki kış sezonunda iş birliklerini büyütme kararı aldı. Başarılı geçen ilk yılın ardından SunExpress, iş birliğini güçlendirerek SAA’ya kiraladığı uçak sayısı dörde yükseldi.

Bu kapsamda hava yolu, kokpit ve teknik ekibiyle birlikte altı ay süreyle 4 adet Boeing 737-800 uçağını SAA’ya tahsis ediyor. İş birliğinin yeni döneminde kiralanan uçaklar, 16 premium ve 159 ekonomi koltuğu ile yeni bir kabin konfigürasyonuna sahip olacak. İlk uçak, Kasım ayı başında operasyona başlıyor.

Artan kapasite, SunExpress’in Güney Afrika’nın bayrak taşıyıcısını üç rotada haftalık 134 uçuşla desteklemesini sağlarken, daha geniş uçuş ağı bağlantısı ve daha fazla seyahat seçeneği sunmasına olanak tanıyacak.

Özel eğitim​

Anlaşmanın ikinci yılına girerken, iki hava yolu iş birliğini genişleterek özel bir eğitim programı kapsamında da birlikte çalıştı. Geçtiğimiz Eylül ayında, SAA kabin ekibi için SunExpress’in Antalya’daki genel müdürlüğünde özel bir eğitim programı hayata geçirildi.

SunExpress CEO’su Max Kownatzki, “South African Airways ile iş birliğimizi genişletmekten ve birlikte geçirdiğimiz ilk yılın başarılarının üzerine yenilerini eklemekten heyecan duyuyoruz. SAA’ya kiraladığımız uçak sayısını iki katına çıkarmak, filomuzu büyütürken sezonsallığın etkilerini iyi yönetmek için önemli bir adım. SAA’ya sağladığımız özel eğitim de operasyonel mükemmellik konusunda ortak vizyonumuzun bir göstergesi ve daha fazla fırsatı birlikte değerlendirme isteğimizi yansıtıyor” dedi.

SAA CEO’su Prof. John Lamola konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “SunExpress, geçen yılki anlaşmamızın başlangıcından bu yana olağanüstü bir güvenilirlik sergiledi. İş birliğimizin yoğun sezonumuzda ilave iki uçağı kapsayacak şekilde genişletildiğini duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ek uçaklar, artan müşteri talebiyle paralel olarak büyümemizi destekleyecek ve küresel çapta yaşanan uçak bulma zorluğunu yönetmemizi kolaylaştıracak. Ayrıca kabin ekibi üyelerimizin, müşterilerimize sunduğumuz yüksek hizmet ve emniyet seviyesini daha da ileri taşıyacak olan özel bir eğitim programına dahil olma fırsatına sahip olmalarından dolayı da mutluyuz.”

Kaynak: Tolga Özbek . com
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar