Taklit Ürün Satışı

Emir

Moderatör
Moderatör
Taklit ürün satışı ne yazık ki yıllardır kanayan yaramız. Ünlü markaların amblemleri kalitesiz kıyafetlerin, çantaların, ayakkabıların üzerine işlenerek butik tarzı yerlerde satışlar yapılmakta ve marka itibarlarını da zedelenmekte. Özellikle yazlık bölgelerde taklit ürün büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bazen denetimler yapılsa da şimdiye kadar köklü bir çözüm üretilmiş değil.

İsim yapmış, özellikle yabancı menşeili markaları pek sevmesem de emek ve imaj hırsızlığınını da etik bulmuyorum.
 
Taklit ürün üretme isteğinin hiçbir zaman önüne geçilemez. Bu taklit ürün piyasasında ciddi paralar dönüyor ve kazanç sağlanıyor. Burada en büyük iş tabi ki devlette. Devlet denetim mekanizmasını sağlam yapsa taklit üretimin büyük ölçüde önüne geçilir ama hiçbir zaman sıfır noktasına gelemez.
 
Kadıköy’de Beymen club ürününün taklidini gördüm. İlk bakışta aynısı gerçekten de ancak hem rengi hem de üzerindeki detaylarda farklılıklar açıkça belli oluyor. Dolap ve diğer 2. El satışı yapan yerlerde normal değeri 4000₺ civarı iken 1500₺ ye satıyorlar. Üstelik bir de orjinal diye belirmişler.
 
Taklit ürün için maalesef ceza oranları çok düşük

1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ki hükmün açıklanması tehir edilir ve kişi serbest kalır veya azami olarak 20bin güne kadar adli para cezası

Şartların ve cezaların caydırıcı olmaması taklit ürün piyasasının her geçen gün daha da büyümesine en büyük sebep.
 
Taklit ürün satanlar, kaçak elektrik kullananlar, kazançlarına oranla çok düşük vergi verenler.

Nedense bu hukuksuzluklara karşı yeterince önlem alınmıyor yıllardır. En göze batanlar bunlar. Kul hakkına giriliyor.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular