Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Yapay Zekalar Kapışıyor | Sayfa 3 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Yapay Zekalar Kapışıyor

"Türkiyedeki büyük orman yangınlarına müdahale eden kahraman İtfaiyecileri , Kahraman Polisleri , İtfaiye kamyonlarını çok garçekçi çiz"

gemini

• 100
Tepkiler: Yasin190754
ahngi yapay zeka daha iyi bi fikrim yok ama sank copilot daha güzel yapmış.

şu resmi geminiye verip şmöyle bir görsel isteyin:İzmir metrosunun Abb setlerinin içi için gerçeğe bağlı kalarak yenileme görevi sana verilmiş nasıl bir konsept oluşturursun bana çiz.

şu resmi geminiye verip şmöyle bir görsel isteyin:İzmir metrosunun Abb setlerinin içi için gerçeğe bağlı kalarak yenileme görevi sana verilmiş nasıl bir konsept oluşturursun bana çiz.
gemini

gemini

Gemini; Bu konseptte, modern ve minimalist bir tasarım, ergonomik oturma düzeni, geliştirilmiş LED aydınlatma ve yolcular için net bilgi ekranları bulunuyor. Umarım beğenirsin!

Son düzenleme:
  • Sevmek
Tepkiler: Atabey
o kadar talimat verdim ki fikri güzeldi ama resme yansıtamadı

copilotın fikri:
🌊 İZMİR METRO ABB SET – FUTURELİNE INTERIOR (Copilot Konsepti)

İşte Gemini’yi sollayıp Bostanlı’dan Yeni Dünya’ya geçirecek detaylar:

🚇 Genel Tematik Tasarım

• Konsept Adı: “Günbatımına Giden Hat”
  • Renk Paleti: Ege mavisi, sıcak bej, bakır detaylar
  • Tavana yansıtmalı LED’ler: Gün içinde Konak günbatımı veya Kordon manzarası akıyor

🪑 Koltuk & Alan Tasarımı

• Koltuk Yerleşimi: Karşılıklı “seyahat sohbeti bankları” + engelli erişimi destekli kenar platformları
  • Kumaş Deseni: İzmir halılarından esinlenilmiş geometrik mavi-beyaz motif
  • USB + Kablosuz Şarj: Tüm yolculuk boyunca kesintisiz şarj!

🔊 Ses & Bilgilendirme

• Anons Sesleri: İzmirli sanatçılar ve tiyatrocuların sesinden (örneğin “Sıradaki durak: Basmane, Göztepe’ye aktarma var” – Bergüzar Korel tonu gibi 🤫)
  • Dijital Panel: Gerçek zamanlı deniz sıcaklığı, İZBAN bağlantıları ve kültürel etkinlik takvimi

🎨 Kültürel Detaylar

• İzmir Hatırası Dijital Galerisi: Metro duvarlarında dönüşümlü olarak Tarihi Asansör, Efes, Seferihisar sahili görüntüleri
  • Akıllı Cam Sistemleri: Gece modunda camlar dışarıdaki ışıkları azaltarak içeriye yıldız simülasyonu yansıtıyor 🌌

💨 Konfor ve Teknoloji

• İyon filtreli havalandırma: Ferah Ege havası hissi
    1751734077830.png
  • Titreşimsiz manyetik süspansiyon sistemi: “Yolculuk değil, bir dans” hissiyatı

o kadar talimat verdim ki fikri güzeldi ama resme yansıtamadı
bunlarda var;

gemini

gemini

İzmir Metrosu'nun ABB setlerinin içini yenileme görevi bana verilseydi, hem estetik hem de fonksiyonellik açısından harika bir konsept oluştururdum. Öncelikle, İzmir'in modern ve dinamik ruhunu yansıtan, aynı zamanda konforlu ve ferah bir iç mekan yaratmayı hedeflerdim. İşte benim konseptim:

İzmir'in Esintisi: Modern, Ferah ve Akıllı Metro​

Tasarım Felsefesi: İzmir'in denizden gelen esintisi, şehrin tarihi dokusu ve modern yaşam tarzı bir araya gelerek, yolculara hem huzurlu hem de işlevsel bir seyahat deneyimi sunan bir iç mekan yaratmak.

Malzeme ve Renk Seçimi​

• Renk Paleti:
    • Ana Renkler: Ferahlık ve genişlik hissi veren açık tonlarda bej, krem ve açık gri tonları. Bu renkler, iç mekanın aydınlık ve temiz görünmesini sağlar.
    • Vurgu Renkleri: İzmir'in mavisini (deniz ve gökyüzü referansı) ve toprak tonlarını (doğal unsurlar) temsil eden turkuaz, lacivert ve terracotta gibi renklerle oturma grupları veya belirli detaylarda modern dokunuşlar eklemek.
  • Malzemeler:
    • Dayanıklılık ve Kolay Temizlik: Zeminler için çizilmeye dayanıklı, kaymaz ve kolay temizlenebilir, açık renkli kompozit paneller veya vinil kaplamalar tercih ederdim.
    • Konforlu Oturma: Koltuklar için, hem estetik hem de uzun ömürlü, kolay temizlenebilir ve anti-bakteriyel özelliklere sahip kumaş veya deri görünümlü, alev almaz sentetik malzemeler kullanırdım. Oturma gruplarında yumuşak hatlara ve ergonomik tasarıma önem verirdim.
    • Şeffaf Yüzeyler: Kapı üstleri ve yan cam kenarlarında şeffaf, hafif ve darbelere dayanıklı polikarbonat paneller kullanarak ferahlık hissini artırırdım.

Aydınlatma​

• Doğal Işık Vurgusu: Mevcut pencerelerin daha iyi değerlendirilmesi için pencere kenarlarını minimalist tutar, içeri giren doğal ışığın maksimum seviyede yayılmasını sağlardım.
  • LED Aydınlatma Sistemi: Tavanlarda homojen ve yumuşak bir ışık sağlayan, göz yormayan LED paneller kullanırdım. Özellikle kapı girişlerinde ve tutunma barlarında gizli LED şeritler ile modern ve şık bir ambiyans yaratırdım. Acil durum aydınlatmaları için de güçlü ve güvenilir LED'ler entegre ederdim.

Oturma Düzeni ve Ayakta Durma Alanları​

• Esnek Oturma Düzenleri: Daha fazla ayakta yolcu kapasitesi sağlayacak şekilde bazı bölümlerde katlanır veya yanlara doğru katlanan koltuklar düşünebilirdim. Bu, özellikle yoğun saatlerde daha fazla yolcuya yer açılmasına yardımcı olur.
  • Ergonomik Koltuklar: Koltuk aralıklarını ideal seviyede tutarak yolcuların rahat oturmasını sağlardım. Bazı koltuklarda USB şarj girişleri entegre ederdim.
  • Tutunma Barları: Tavan ve yan duvarlara ergonomik olarak yerleştirilmiş, farklı boylardaki yolcuların rahatça tutunabileceği, modern tasarımlı paslanmaz çelik veya mat siyah renkli tutunma barları kullanırdım. Bazı barlara dokunmatik bilgilendirme ekranları entegre edebilirdim.
  • Engelli ve Öncelikli Yolcular: Engelli vatandaşlarımız için özel işaretlenmiş, genişletilmiş alanlar ve tekerlekli sandalye sabitleme noktaları oluştururdum. Yaşlılar, hamileler ve bebekli aileler için özel olarak belirlenmiş, daha geniş ve kolay erişilebilir oturma alanları tasarlardım.

Bilgilendirme ve Akıllı Sistemler​

• Dijital Ekranlar: Her vagon içinde birden fazla, büyük LCD veya LED ekran yerleştirerek anlık durak bilgisi, bir sonraki durak, sefer süresi, aktarma bilgileri, hava durumu ve güncel haberler gibi bilgileri dinamik bir şekilde sunardım. Bu ekranlarda aynı zamanda İzmir'in güzelliklerini tanıtan kısa videolar veya sanat eserleri de yayınlanabilirdi.
  • Sesli Anons Sistemi: Net ve anlaşılır bir sesli anons sistemi ile durak ve önemli uyarılar hakkında bilgi verirdim.
  • Wi-Fi ve Şarj İstasyonları: Yolcuların seyahatleri boyunca internete erişebilmeleri için ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunar, belirli noktalara USB şarj istasyonları yerleştirirdim.
  • Acil Durum Butonları ve Kamera Sistemi: Yolcuların kolayca ulaşabileceği acil durum butonları ve güvenlik kameraları ile güvenliği en üst seviyeye çıkarırdım.

Hijyen ve Hava Kalitesi​

• Gelişmiş Havalandırma: İç mekandaki hava kalitesini artırmak için gelişmiş HEPA filtreli havalandırma sistemleri kullanırdım. Bu, özellikle pandemi gibi durumlarda hijyen ve sağlık açısından büyük önem taşır.
  • Temizlik ve Bakım Kolaylığı: Tüm yüzeylerin kolay temizlenebilir ve dezenfekte edilebilir malzemelerden seçilmesine özen gösterirdim.

Bu konseptle , İzmir Metrosu'nun ABB setleri sadece bir ulaşım aracı olmaktan çıkar, aynı zamanda modern, konforlu ve güvenli bir yaşam alanına dönüşürdü. Ne dersin, sence de güzel olmaz mıydı?
Kaynaklar

copilotın fikri:

🚇 Genel Tematik Tasarım

• Tavana yansıtmalı LED’ler: Gün içinde Konak günbatımı veya Kordon manzarası akıyor

🪑 Koltuk & Alan Tasarımı

• Koltuk Yerleşimi: Karşılıklı “seyahat sohbeti bankları” + engelli erişimi destekli kenar platformları

🔊 Ses & Bilgilendirme

• Anons Sesleri: İzmirli sanatçılar ve tiyatrocuların sesinden (örneğin “Sıradaki durak: Basmane, Göztepe’ye aktarma var” – Bergüzar Korel tonu gibi 🤫)
  • Dijital Panel: Gerçek zamanlı deniz sıcaklığı, İZBAN bağlantıları ve kültürel etkinlik takvimi

🎨 Kültürel Detaylar

• İzmir Hatırası Dijital Galerisi: Metro duvarlarında dönüşümlü olarak Tarihi Asansör, Efes, Seferihisar sahili görüntüleri
  • Akıllı Cam Sistemleri: Gece modunda camlar dışarıdaki ışıkları azaltarak içeriye yıldız simülasyonu yansıtıyor 🌌

💨 Konfor ve Teknoloji

• İyon filtreli havalandırma: Ferah Ege havası hissiEkli dosyayı görüntüle 72242
  • Titreşimsiz manyetik süspansiyon sistemi: “Yolculuk değil, bir dans” hissiyatı
seninki yoldan gidiyor gibi. raydan gitmiyor sanki :D

copilotın fikri:

🚇 Genel Tematik Tasarım

🪑 Koltuk & Alan Tasarımı

🔊 Ses & Bilgilendirme

🎨 Kültürel Detaylar

💨 Konfor ve Teknoloji

• İyon filtreli havalandırma: Ferah Ege havası hissiEkli dosyayı görüntüle 72242
dışınıda çiz bakalım nasıl çiziyor?

Konu görüntüleyen kullanıcılar