Yaz mevsimi yalnızca deniz, kum ve güneşten ibaret değil… Aynı zamanda kalbin en savunmasız olduğu, duyguların kabardığı, göz göze gelmelerin tesadüf değil kader olduğu bir dönem.
İşte tam da bu yüzden yaz aşkları, diğer aşklardan hep bir adım önde başlar ama çoğu zaman bir adım geride biter…
Yaz Aşkı Nedir, Neden Farklıdır?
Yaz aşkı; sıcak havaların, tatil huzurunun, özgürlüğün ve "anı yaşama" dürtüsünün etkisiyle filizlenen, hızlı başlayan ve çoğu zaman sonbahara ulaşamadan tükenen ilişkilerdir.
Ama bu aşklar, kısa ömürlü olmalarına rağmen hafızada silinmez izler bırakır. Çünkü yaz aşkı; mantığın değil, kalbin işidir.
Yaz Aşklarının Ortak Özellikleri
Zaman kısıtlıdır: Tatil ne zaman bitse, aşk da bavullara sığdırılıp geri bırakılır.
İsimler çabuk unutulur ama anılar unutulmaz.
Daha cesur olunur: Tanımadığın biriyle sahilde yürümek, spontane bir yaz konserinde tanışmak, normalde yapamayacağın şeyleri kolayca yapmak...
Romantizm doruktadır: Gündoğumu, günbatımı, deniz kenarında fısıldanan cümleler ve gözlerdeki o klasik “tatil ışığı”...
Gerçek Aşka Dönüşebilir mi?
Elbette! Her ne kadar yaz aşkları “geçici” olarak etiketlense de, tanıştığı yazdan yıllar sonra evlenen çiftlerin sayısı az değil.
Ancak şunu kabul edelim:
Çoğu yaz aşkı, “hayatımın en güzel ama en kısa aşkıydı” cümlesine ilham verir.
Senin Yaz Aşkın Nasıldı?
Tatil köyünde göz göze gelip gece boyunca yürüyenlerden misin?
Yoksa yaz okulu macerasında kalbini kaptıranlardan mı?
Plajda başlayan ama dönüş yolunda biten bir hikâyen mi var?
İşte tam da bu yüzden yaz aşkları, diğer aşklardan hep bir adım önde başlar ama çoğu zaman bir adım geride biter…

Yaz aşkı; sıcak havaların, tatil huzurunun, özgürlüğün ve "anı yaşama" dürtüsünün etkisiyle filizlenen, hızlı başlayan ve çoğu zaman sonbahara ulaşamadan tükenen ilişkilerdir.
Ama bu aşklar, kısa ömürlü olmalarına rağmen hafızada silinmez izler bırakır. Çünkü yaz aşkı; mantığın değil, kalbin işidir.

Zaman kısıtlıdır: Tatil ne zaman bitse, aşk da bavullara sığdırılıp geri bırakılır.
İsimler çabuk unutulur ama anılar unutulmaz.
Daha cesur olunur: Tanımadığın biriyle sahilde yürümek, spontane bir yaz konserinde tanışmak, normalde yapamayacağın şeyleri kolayca yapmak...
Romantizm doruktadır: Gündoğumu, günbatımı, deniz kenarında fısıldanan cümleler ve gözlerdeki o klasik “tatil ışığı”...

Elbette! Her ne kadar yaz aşkları “geçici” olarak etiketlense de, tanıştığı yazdan yıllar sonra evlenen çiftlerin sayısı az değil.
Ancak şunu kabul edelim:
Çoğu yaz aşkı, “hayatımın en güzel ama en kısa aşkıydı” cümlesine ilham verir.
Senin Yaz Aşkın Nasıldı?
Tatil köyünde göz göze gelip gece boyunca yürüyenlerden misin?
Yoksa yaz okulu macerasında kalbini kaptıranlardan mı?
Plajda başlayan ama dönüş yolunda biten bir hikâyen mi var?