Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Yurdışında Konut Almak Mantıklı Mı? | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Yurdışında Konut Almak Mantıklı Mı?

Mehmet1980

Paylaşımcı Üye
Az önce bir haber izledim.

Son dönemde Türklerin yurtdışında aldığı konut sayısı yabancıların ülkemize yaptığı emlak yatırımını geçmiş.

Büyük şehirlerde yeni daireler 8 10 milyondan başlıyor. Bu da 200 250 bin euro ediyor. Bu konut en fazla 40 50 bin lira yani bin euro kira getiriyor. Aynı paraya Avrupa'da ev alırsanız aynı kirayı elde edebiliyorsunuz. Ayrıca 20 30 yıl taksit yaptırıyorsunuz. Türkiye'de krediler durma noktasında ve çok pahalı...

Haberdeki emlak uzmanı Türklerin 7 milyar euroluk konut aldığı, buna karşı yabancıların ülkemize yaptığı yatırımın çok daha az olduğunu söyledi.

Artık zenginlerin Londranın lüks semtlerinde Viyana da bir çok konut aldığı, hatta orta sınıfın bile kendi oturacağı konut dışında kira veya yazlık için ev alacaksa yurtdışını düşündüğünü söylüyor.

Siz bu yorumlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Not: kiracıyım. Ev alacak param yok. Ne Türkiye de ne Baska yerde ev almayacağım ama seyrettiğim haberi paylaşmak istedim.

Varsa 10-20 milyon doların yurtdışında almak mantıklı en azından dürüst insanlarla yaşarsın.

• 100
Tepkiler: dragi35 ve Rime
Az önce bir haber izledim.

Son dönemde Türklerin yurtdışında aldığı konut sayısı yabancıların ülkemize yaptığı emlak yatırımını geçmiş.

Büyük şehirlerde yeni daireler 8 10 milyondan başlıyor. Bu da 200 250 bin euro ediyor. Bu konut en fazla 40 50 bin lira yani bin euro kira getiriyor. Aynı paraya Avrupa'da ev alırsanız aynı kirayı elde edebiliyorsunuz. Ayrıca 20 30 yıl taksit yaptırıyorsunuz. Türkiye'de krediler durma noktasında ve çok pahalı...

Haberdeki emlak uzmanı Türklerin 7 milyar euroluk konut aldığı, buna karşı yabancıların ülkemize yaptığı yatırımın çok daha az olduğunu söyledi.

Artık zenginlerin Londranın lüks semtlerinde Viyana da bir çok konut aldığı, hatta orta sınıfın bile kendi oturacağı konut dışında kira veya yazlık için ev alacaksa yurtdışını düşündüğünü söylüyor.

Siz bu yorumlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Not: kiracıyım. Ev alacak param yok. Ne Türkiye de ne Baska yerde ev almayacağım ama seyrettiğim haberi paylaşmak istedim.
İyi Düzeyde Bir İngilizce bilsen. Birikimin olsa. Avrupadada çalışma izni ve vize alırsan orda yaşayabilirsin. ve pasaport.

Varsa 10-20 milyon doların yurtdışında almak mantıklı en azından dürüst insanlarla yaşarsın.
O kadar paraya gerek yok. 300 bin euroya Viyana da müstakil evler varmış. Bu bizim paramızla 13 milyon falan yapıyor. İzmirde orta halinin bir tık üstünde sıfır daire alınır o paraya. Zaten peşin olarak o miktarı çıkaracak adam Avrupa'da 20 yıllık mortgage çeker üstüne koyup daha iyisini alır...

Az önce seuldeki daire fiyatlarına baktım İzmir le neredeyse aynı. Ama onlarda kredi faizi çok düşük.

Konu görüntüleyen kullanıcılar