Yurt Geneli Hava Durumu Tahminleri

162303
 

Kara kış bu yıl erken geliyor. İlk kar tarihi verildi. İstanbul, Ankara, Bursa ve diğer iller için kar yağışı geliyor. İşte kar lapa lapa kar tarihi…​

kara-kis-erken-geliyor-tarih-verildi-kisliklari-cikarin-1


Yaz aylarının sıcak geçmesi kadar bu yıl Kış ayları da Çetin geçecek. Birçok il için kar yağışı uyarıları şimdiden başladı. Hatta yüksek kesimlerde ilk kar yağışı düştü bile. Eylül ayının son günlerine doğru hava sıcaklıklarında da hissedilir derecede düşüşler olacak. Hatta hava form tarafından yapılan açıklamada hafta sonunda İstanbul’da sonbaharım provası olacağı belirtildi. Peki kar yağışı ne zaman başlayacak? Uzmanlar ilk kar tarihi içinde açıklama yaptı. Kışlıkları çıkarın, sıcaklıklar hızla düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan peş peşe uyarıların ardından Van’ın yüksek kesimlerinde yılın ilk kar yağışı başladı. Sadece Van değil aynı zamanda başka illerde de yüksek kesimlerden kar yağışı haberleri gelmeye devam ediyor. Özellikle El Nino döneminin sona ermesi ile birlikte La Nina döneminin başlayacağını belirten Uzmanlar, bu yıl kışın son derece çetin geçeceğini duyurdu.
 

Yurdun doğu ve güneyindeki bazı şehirler için sağanak uyarısı​

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, doğu ve güneydeki bazı iller için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.​

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, sağanağın bugün öğle saatlerinden itibaren Mersin, öğleden sonra Adana, Osmaniye ve Gaziantep çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güney ve batı kesimleri, Hatay’ın kuzey ve kıyı kesimlerinde aralıklı ve yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Adıyaman, Bingöl, Muş, Bitlis, Gaziantep, Diyarbakır ve Batman çevreleri ile Malatya’nın ve Elazığ’ın güneyi, Şanlıurfa’nın ve Siirt’in kuzeyinde yerel kuvvetli sağanak öngörülüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular