geçen yıl cimere stadın kapasitesinin arttırılmasını istediğimiz bir türkiye yüzyılı hayali yazmıştım, o zamanlar hala imkanları vardı fakat şimdi imkansız geliyor bana, burunlarının dikine gidiyorlar, Ankaralıyım bu stada havalimanından metro gelecek metro inşatına başlandı, zaten stad tarihi ulus semtinde. hemen metrelerce yakınında yüksek hızlı tren hattı ve yeni istanbul ankara arası süper hızlı tren hattı garı var. çok güzel bir mevkide stad yeri ama cimere felan da yazdık ama bir türlü kapasitesini arttırılmasını sağlayamadık, bazıları ankaragücünün ambiyansını bozacağından diyor neyse artık.
cimere şöyle yazmıştım:
Merhaba,
Bilindiği gibi hem başkentimizin idari yapısı içerisinde çok kıymetli bir mevkide bulunan, hem de başkentimizin tarihi gelişimi içerisinde çeşitli medeniyetlerin birçok kıymetli eser vücuda getirdiği erken cumhuriyetimizin de merkezi olan tarihi Ulus semtinde şu günlerde yeni yeni 19 Mayıs Stadyumu temellerinin yükseldiğini Ankara Halkı görmektedir. Fakat ne yazık ki Ankaralı futbol severler olarak biz ve hatta Ankara’mızın Cumhuriyetin başkenti olmasının gururunu taşıyan tüm milletimiz bu tarihi semtimize yapılacak yeni 19 Mayıs Stadyumu projesinin sadece 45 bin kişilik olarak planlandığını öğrenmiş bulunmaktadır. Biz bilmekteyiz ki 45 bin kişilik bir stat kapasitesi uluslararası bir şampiyona finaline ev sahipliği yapmaktan çok uzaktır. Bir tarihi cazibe alanı olan bu Ulus semtimizin; Hacı bayram Veli Cami, Hacı Bayram Veli Türbesi, Roma Hamamı, Julien Sütunu, Augustus tapınağı, Roma yolu, Ankara Kalesi, Antik Roma Tiyatrosu ve birçok tarihi Selçuklu ve Osmanlı Camisini barındırdığını göz önünde bulundurarak ve Cumhuriyetimizin başkentinde insan cazibe merkezi olan bu semtin tarihine, Türkiye Yüzyılı Hayaline yakışır bir stadın yükselmesinin biz Türk Milleti ve Cumhurbaşkanımızın da hayalinde olduğunu bilincinde olarak stadın kapasitesinin Uluslararası bir şampiyona finaline ev sahipliği yapacak bir kapasiteye yükseltilerek inşa edilmesini siz değerli Türkiye Yüzyılı siyasetçileri ve bürokratlarından talep ediyoruz.
Arz ederim.