Armageddon / Hermeciddun / Melhame-i Kübra

Armageddon / Hermeciddun / Melhame-i Kübra

Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerimize olsun.

İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze saldırısı ve sonrasında Lübnan, Suriye, İran gibi ülkelere yaptığı saldırılarla “Armageddon” savaşını başlatmaya çalıştığı yorumları çokça yapılmaya başlandı.

Hadislerde ve bir çok kültürün kaynaklarında bu hususta bilgiler mevcuttur.

İnancımız gereği, Kur’an-ı Kerim’de veya hadislerde AÇIKÇA belirtilmemiş hususlardaki bilgileri GÜVENİLİR kabul edemeyiz.

Aynı olaya işaret ettiği VARSAYILAN ve Armageddon / Hermeciddun / Melhame-i Kübra gibi isimler verilen olay hakkında Kur’an-ı Kerim’de AÇIK bir bilgi mevcut değildir.
Hadislerde bu olaya ait işaretler bulunsa da, MÜTEŞABİH (kapalı anlatımlar) nedeniyle bu konudaki hadisleri yanlış anlıyor olmak ihtimali vardır.

Bu hususlara dikkat çektikten sonra şu KİŞİSEL tesbitlerimi paylaşmayı uygun görüyorum.

  1. İsrail’in nüfus özelliği sebebiyle Armageddon savaşını başlatması ihtimali yoktur.

  2. Amerika / İngiliz vs. HALKLARI bu tür bir savaşa destek vermez. Halk desteği olmayan savaşların etkisi geniş alanda hissedilmez.

  3. Toplum bilimi dikkate alındığında, Amerika ve Avrupa ülkelerinin son dönemlerini yaşadığının işaretleri görülmektedir.

  4. Rusya ve Çin KÖKLERİNE sahip çıkmadıkları için, Dünya siyasetinde ve ekonomisinde kalıcı olamayacaklardır.

  5. Asya’da İran ve Türkiye, Afrika’da Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri yeni oluşan Dünya’da söz sahibi ülkeler olacaklardır.

1 Beğeni