Aydın'a Geçici Stadyum Projesi

Aydın’a geçici stadyum yapılacak



EkNXeDGGUCKVaCpjZcpDUdAJotxWDvVzfmelGYIYRzKFmZLhgRuDfpEYVNepEqeK

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Aydın Adnan Menderes Stadyumu’nun yerine geçici bir stadyum yapılacağı açıklandı.

Efeler ilçesinde bulunan ve güvenlik endişeleri nedeniyle yıkımı gerçekleştirilen Adnan Menderes Stadyumu’nun yerine, Çeştepe mevkiinde Şehirler Arası Otobüs Terminali arkasındaki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait alanda 20- 25 bin seyirci kapasiteli yeni bir betonarme stadyum projesi yapılana kadar, mevcut alana geçici olarak 6 bin seyirci kapasiteli bir çelik konstrüksiyon stadyum inşa edilecek. Bu kapasitenin, gerekli durumlarda 10 bin seyirciye çıkarılabileceği belirtildi.

Yeni stadyum, Süper Lig dahil olmak üzere tüm liglerin akreditasyon gereksinimlerini karşılayacak donanımda olacak. Stadyumda tribün altı antrenman salonları, seyir locaları, protokol tribünü, toplantı salonları, fuaye alanı, soyunma odaları, doping odası, ilk yardım odası, engelli WC ve uluslararası standartlarda bir atletizm pisti bulunacak. Proje çalışmalarında son aşamaya gelindiği ifade edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Aydın’da yapılan ve yapılması planlanan gençlik ve spor yatırımları kapsamında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Aydın Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş, Ömer Özmen ve AK Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer’e teşekkür edildi.

Kaynak: Aydın Denge Haber

7 Beğeni

Yeni stadyum aynı yerine yapılırsa güzel olur. Elazığ stadı gibi kompak stadyum yakışır.

5 Beğeni