Ne zaman açılacak?
İnşallah maşallah. 2123 yılı diye söylenti var ama 2071 de biter sanki.
İnşallah
Geçit Balat ist. tarafında işim olduğu için istasyonu inceleyim dedim. Eskiden betimlediğim inşattı daha çok inşaat olarak düşünün. Koyularn korkulukların hepsi neredeyse sökülmüş. Daha çok şantiyeye dönmüş. İlerleme gözükmüyor. Helal olsun valla 25 yıl önceki imkansızlıklarla yapılsa daha çabuk bitmiş ve çok daha kaliteli/işlevsel olarak üretilmişti.
Mesajın son yorum kısmı önceki mesajım ile aynı.
Madem makas yapılması gerekliydi neden travers döşediniz? neden şimdi o traversi kırıp makas yapıyorsunuz? kamu malını israf etmek değil de nedir bu?
Emek istasyonuna gelmeden zaten makas mevcuttu, tekrardan emek istasyonunu geçtikten sonra neden makas yapılıyor?
Yani bu sorduğunuz soru mantıklı ama işsizler gibi yok yere iş yapıyorlar ben bunu anlıyorum
Şu metro çalışmalarını görünce, zamanında ilk etabın yapılmasının ne kadar büyük iş olduğunu anlıyorum. Şehir merkezinin yoğunluğunda yer altından metro yaptılar, kalan kısım Ankara Yolu, İzmir Yolu gibi ana yollardaydı. Şimdi çoğunluğu neredeyse boş arazide olan güzergahı senelerdir bitiremediler. Aradan geçen çeyrek asırda gelişen teknolojiye rağmen.
Ve o zamanki imkansızlıklar ile daha düzgün bir proje yapıldı
seçim arefesinde ne olursa olsun hattı yetiştirelim dediler ve şimdide o bölgeye makas yapılmasının sebebi biz kısa sürede hattı bitiremicez bari bunlar balata aktarmasız sefer yapabilsinler diye makas yapıyorlar sanırım. 22 sene önceki yoklukla yapılan hat bugünkü uzatmadan çok daha iyi durumda boş araziye metro yapamayacak kadar beceriksizler.
Büyük ihtimal diğer istasyonlar açılana kadar Emek istasyonunda veya Balat istasyonunda makas değiştirme olabilir Arabayatağı istasyonu misali geldi aklıma ama.