Çanakkale Gestaş Deniz Ulaşım

image

Gestaş Deniz Ulaşım, 2006 yılı Ağustos ayında Çanakkale bölgesindeki iskeleler ve deniz ulaşımının özelleştirme kararıyla Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nden (TDİ) Çanakkale İl Özel İdaresi’ne devriyle faaliyetlerine başlamıştır.

Şirketimiz, %99.87 hissesine sahip Çanakkale İl Özel İdaresi şirketidir. 7 hatta, 16 iskelede, 17 sayıda gemiyle, Çanakkale Boğazı, Gökçeada, Bozcaada ve Güney Marmara hattında, kaliteli hizmet anlayışı ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımımızla araç ve yolcu taşımacılığını yürütmekteyiz.

Web Adresi: https://www.gdu.com.tr/

5 Beğeni

BOĞAZ HATLARI

  • GELİBOLU - LAPSEKİ HATTI

  • ÇANAKKALE- ECEABAT HATTI

  • ÇANAKKALE - KİLİTBAHİR HATTI

- Çanakkale - Eceabat hattında ağır vasıta (Kamyon ve Tır) geçişi sadece saat 23.00 ila
07
.00 arasında yapılabilmektedir. Diğer saatlerde Boğaz hattını kullanacak olan ağır vasıtaların Lapseki-Gelibolu hattını kullanmaları önemle rica olunur.

- Çanakkale - Kilitbahir Hattı’nda ağır vasıta (Kamyon ve Tır) geçişi yasaktır. Boğaz Hattı’nı kullanacak olan ağır vasıtaların Lapseki-Gelibolu hattını kullanmaları önemle rica olunur.

- Saatli çalışan tarifeli otobüsler, Boğaz hattı geçişlerinde öncelik hakkına sahiptir.

- Arı yüklü araçlı yolcularımız, Lapseki-Gelibolu hattında saat 21.00 ila 06.00 saatleri arasında öncelikli geçiş hakkına sahiptir.

- İskelelerimizdeki araç yoğunluk durumuna göre, belirtilen sefer saatlerine uymaksızın saatsiz olarak sefer yapılabilmektedir.

3 Beğeni

ÇANAKKALE ADALAR HATTI

  • KABATEPE - GÖKÇEADA HATTI

image

  • GEYİKLİ - BOZCAADA HATTI

3 Beğeni

GÜNEY MARMARA ADALAR HATTI

  • ERDEK - AVŞA - MARMARA - PAŞALİMANI (BALIKLI) - EKİNLİK HATTI

  • NARLI- MARMARA - PAŞALİMANI (BALIKLI) - AVŞA HATTI

3 Beğeni

ÜCRET TARİFELERİ








  • Günübirlik kampanyası, Gestaş’ın boğaz hattı geçişlerinde aynı gün içerisinde geri dönüşlerde yolcularına sunduğu indirimli geçiş uygulamasıdır. Boğaz hatlarında Otomobil ve Motorsiklet araç tipleri için geçerlidir. Günübirlik kampanyası aynı gün içerisinde saat 23:59’a kadar yapılan geri dönüşlerde geçerlidir. Gidiş ve dönüş seferlerinde Çanakkale-Kilitbahir Hattı kullanıldığında günübirlik gidiş dönüş geçiş ücreti otomobiller için toplamda 465.00 TL’dir. Çanakkale Boğazı’ndaki diğer hatlar kullanıldığında günübirlik gidiş dönüş geçiş ücreti otomobiller için toplamda 485.00 TL’dir.
  • Low-Bed tipi araçların ve standart dışına çıkan tüm araç cinslerinin (Karavan, romörk vb.) geçiş yapacakları iskeledeki gişelerimizde ölçülerine göre fiyatlandırılması yapılmaktadır.
  • Boğaz hatlarında standart ölçünün üzerinde (yükseklik, genişlik, ve tonajın fazla olması durumunda) geçiş yapacak araçların, iskeledeki gişelerimizde ölçülerine göre fiyatlandırması yapılmaktadır.

  • Elektrikli bisiklet kategorisindeki araçlara küçük motor, ATV tipi motorlu araçlara büyük motor kategorisinde fiyat tarifesi uygulanır.

  • Geyikli-Bozcaada Hattı’nda tüm biletler gidiş-dönüş olarak kesilmektedir.

  • Geyikli-Bozcaada Hattı’ndaki tüm araç tiplerinde, şoför hariç her yolcu ücrete tabidir.

  • Geyikli-Bozcaada Hattı’nda kredi kartı geçerlidir. Geyikli gişemizde kredi kartıyla bilet satın alabilirsiniz.

  • Geyikli-Bozcaada hattımızda öğrenci ve 65 yaş üzeri yolcularımız sadece Gestcard ile indirimli geçiş hakkına sahiptir. Öğrenci ve 65 yaş üzeri yolcularımız için gişeden indirimli nakit bilet satışı yapılmamaktadır.

  • Güney Marmara Adalar Hattı’ndaki araç içi yolcular ücrete tabidir.

  • Güney Marmara Adalar Hattı’nda öğrenci ve 65 yaş üzeri yolcularımız sadece Gestcard ile indirimli geçiş hakkına sahiptir. Öğrenci ve 65 yaş üzeri yolcularımız için gişeden indirimli nakit bilet satışı yapılmamaktadır.

  • Narlı-Adalar Hattı’ndaki araç içi yolcular ücrete tabidir.

  • Narlı-Adalar Hattı’nda öğrenci ve 65 yaş üzeri yolcularımız sadece Gestcard ile indirimli geçiş hakkına sahiptir. Öğrenci ve 65 yaş üzeri yolcularımız için gişeden indirimli nakit bilet satışı yapılmamaktadır.

  • Narlı-Adalar Hattı’nda kredi kartı geçerlidir. Narlı İskelesi gişemizde kredi kartıyla bilet satın alabilirsiniz.

  • Kabatepe - Gökçeada hattında, tüm yaya ve araç içi yolcu biletleri gidiş / dönüş kesilecektir. Ücretlendirme Kabatepe İskelesi’nden yapılacak olup, Gökçeada İskelesi’nden dönüşler ücretsiz olacaktır.

  • Kabatepe-Gökçeada Hattı’ndaki araç içi yolcular ücrete tabidir.

  • Kabatepe-Gökçeada hattımızda öğrenci ve 65 yaş üzeri yolcularımız sadece Gestcard ile indirimli geçiş hakkına sahiptir. Öğrenci ve 65 yaş üzeri yolcularımız için, gişelerden indirimli nakit bilet satışı yapılmamaktadır.

  • Kabatepe-Gökçeada Hattı’nda kredi kartı geçerlidir. Kabatepe ve Gökçeada gişelerimizde kredi kartıyla bilet satın alabilirsiniz

** Belirtilen palamar fiyatı, sadece balıkçı tekneleri ve özel tekneler için geçerlidir.

4 Beğeni

FİLOMUZ


5 Beğeni

Çanakkale’de Feribot Ücretlerine Büyük Zam

Çanakkale 1915 Köprüsü’ne yapılan zammın ardından GESTAŞ, beklenen tarifeleri açıkladı. Çanakkale-Eceabat, Kilitbahir ve Bozcaada gibi hatlarda otomobil geçiş ücretleri yükseldi.

GESTAŞ’tan 3 Ay Sonra Yine Zam

Mayıs ayında köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zammın ardından GESTAŞ A.Ş’de feribot ücretlerine fahiş zam yapmıştı. Geçtiğimiz hafta köprü ve geçiş ücretlerine yeniden yapılması sonrasında GESTAŞ, feribot ücretlerini güncelleyerek yeni tarifeleri duyurdu. Çanakkale-Eceabat hattında otomobil geçiş ücreti 320 liradan 445 liraya, günübirlik geçiş ücreti ise 485 liradan 680 liraya çıktı.

Çanakkale-Kilitbahir hattında da benzer bir artış gerçekleşti; otomobil geçiş ücreti 310 liradan 435 liraya, günübirlik bilet ise 465 liradan 650 liraya yükseldi. Geyikli-Bozcaada hattında, gidiş-dönüş şeklinde kesilen biletlerde otomobil geçiş ücreti 1140 liradan 1590 liraya çıkarıldı. Kabatepe-Gökçeada hattında da otomobil bilet fiyatı 640 liradan 895 liraya yükseldi.

Kaynak: Ray Haber

3 Beğeni

Çanakkale’de ücretten sonra sefer tarifesi de değişiyor

Çanakkale deniz ulaşımında sefer tarifesinin önümüzdeki günlerde değişeceği bildirildi.

Çanakkale Boğazı ile Gökçeada ve Bozcaada’nın yanı sıra Güney Marmara’da deniz ulaşımını sağlayan Gestaş, yaz sonunun sona ermesiyle birlikte sefer tarifelerinde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz hatlarda ücret tarifelerini yenileyen ve hatların hepsinde araç geçiş ücretlerine zam yapan şirket, 9 Eylül itibariyle dört hatta sefer tarifesinin değişeceğini duyurdu.

Gestaş internet sitesinden yapılan bilgilendirmede 9 Eylül Pazartesi günü itibariyle Geyikli-Bozcaada, Kabatepe-Gökçeada, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hatlarında sefer tarifesinin değişeceği aktarıldı.


Kaynak: Çanakkale Boğaz Gazetesi

2 Beğeni

HATLARA GÖRE ANLIK GEMİ DURUMU (13/09/2024)

Boğaz Hattı;
Gelibolu-Lapseki Hattı:Onsekiz Mart-Mesudiye-Ayvacık-Gelibolu 1-Karahasanoğulları 2 - Aydın Kaptan 2
Eceabat-ÇANAKKALE-Kilitbahir Hattı:Avşa Adası-Bayramiç-Kilitbahir-Alınteri 8-Alınteri 18
Adalar Hattı;
Kabatepe-Gökçeada Hattı:Gökçeada 1- Elliyedinci Alay
Bozcaada-Geyikli Hattı:Lapseki-Sehid Ömer Halisdemir
Güney Marmara Adalar;
Erdek Kalkışlı Adalar:Seddülbahir
Narlı Kalkışlı Adalar:Yenice

4 Beğeni