Erasmus Programı Nedir?
Erasmus Programı, 1987 yılında Avrupa Birliği (AB) tarafından başlatılan bir öğrenci değişim programıdır. 2014 yılından itibaren Erasmus+ adıyla daha geniş bir kapsamda sunulmaktadır. Programın amacı, Avrupa’daki yükseköğretim öğrencilerinin ve eğitimcilerin farklı ülkelerdeki kurumlarda eğitim almalarını ve deneyim kazanmalarını teşvik etmektir.Erasmus+ Programı’nın Temel Hedefleri:
- Avrupa’da eğitim ve öğretimi geliştirmek
- Öğrenci ve eğitimcilerin uluslararası deneyim kazanmalarını sağlamak
- Farklı kültürler arasında diyalog ve işbirliğini teşvik etmek
- Avrupa’nın birleşmesini ve entegrasyonunu desteklemek
- Öğrenci Değişimi: Erasmus+ Programı’nın en bilinen ve popüler bileşenidir. Bu kapsamda, programda yer alan üniversitelere kayıtlı öğrenciler, bir veya iki sömestr boyunca başka bir Avrupa ülkesindeki bir üniversitede eğitim alabilirler.
- Staj: Erasmus+ Programı, öğrencilere Avrupa’daki işyerlerinde staj yapma imkanı da sunmaktadır. Stajlar, öğrencilerin iş deneyimi kazanmalarına ve Avrupa iş piyasasını tanımalarına yardımcı olur.
- Personel Hareketliliği: Erasmus+ Programı, öğretim üyeleri ve diğer eğitimcilerin de farklı ülkelerdeki kurumlarda eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılmalarını teşvik etmektedir.
- Gençlik Faaliyetleri: Erasmus+ Programı, gençlerin Avrupa’daki çeşitli faaliyetlere katılmalarını da desteklemektedir. Bu faaliyetler arasında gönüllülük, eğitim kursları ve değişim programları yer almaktadır.
- Avrupa’da bulunan ve Erasmus+ Programı’na katılan bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak
- Programın başvuru şartlarını ve seçme kriterlerini karşılamak
Erasmus+ Programı’na başvuru, her üniversitenin kendi prosedürlerine göre yapılmaktadır. Genellikle, başvuru için aşağıdaki belgelerin hazırlanması gerekir:
- Başvuru formu
- Akademik transkript
- Dil yeterlilik belgesi (genellikle İngilizce veya programın yapılacağı dilde)
- Motivasyon mektubu
- Referans mektubu
- Ulusal Ajans:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
- Avrupa Komisyonu:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme: