Gökçeada'da Nerelere Gidilir, Ne Yenir?

Efi Badem

Gökçeada’nın meşhur pastanesidir. Eğer gökçeada’ya yolunuz düşerse mutlaka uğramanız gerek. Meşhur Badem Kurabiyesinden de tatmanızı öneririm. Sadece bir pastane olarak düşünmeyin. İçinde farklı güzel ürünlerin de satıldığı yerdir.

images (1) (3)

Efibadem kurabiyesi (Bademli kurabiyesi) , (Gliki kurabiyesi) , hamurdan yapılan bir çeşit un kurabiyesidir. Yapımında badem içi, un, tereyağı ve şekerden kullanılır. Gökçeada mutfağında yapılır.Bademli, Gökçeada’da yapılan bir kurabiyedir.

Ihlamur Kafe

Gökçeada merkezinde bulunan bilindik bir yerdir. Mekan şirin ve ufak. Mekanın gazozları çok meşhurdur. Eğer gökçeadaya yolunuz düşerse gitmenizi tavsiye ederim.

Yeşilyurt Kafe

Kahvaltı yapmak istiyorsanız mutlaka gitmenizi isteyeceğim bir mekan. Mekan yaz aylarında cıvıl cıvıl ve çok ferah oluyor. Eğer gökçeada’ya yolunuz düşerse gitmenizi tavsiye ederim.

Helvacı Ali

Helvacı ali’yi gökçeada’da keşfettim. Önceden böyle bir yer olduğunu bilmiyordum. Gökçeada’nın merkezinde olan bir mekan. Dondurmalı helvaları çok güzeldir. Eğer gökçeada’ya yolunuz düşerse gitmenizi tavsiye ederim.

Fotoğraflar google’dan alıntıdır.

5 Beğeni