Genel Bilgiler:
Alıntı:
İstanbul Üniversitesi, öğrencilerine çeşitli burs imkanları sunmaktadır. Bu burslar;
İstanbul Üniversitesi, alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir kadroya sahiptir. Üniversitede profesörler, doçentler, doktor öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri görev yapmaktadır.
Sosyal Olanaklar:
İstanbul Üniversitesi, öğrencilerine çeşitli sosyal imkanlar sunmaktadır. Bu imkanlar;
İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt, Fatih, Capa ve Cerrahpaşa olmak üzere dört kampüsü bulunmaktadır. Kampüslere metro, otobüs ve tramvay ile ulaşım mümkündür.
- Kuruluş Tarihi: 1453 (Fatih Sultan Mehmet tarafından Medreseler)
- Tür: Devlet Üniversitesi
- Yer: İstanbul, Türkiye
- Web Sitesi: İstanbul Üniversitesi:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Alıntı:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
İstanbul Üniversitesi Hakkında Bilgiler
Genel Bilgiler:- Kuruluş Tarihi: 1453 (Fatih Sultan Mehmet tarafından Medreseler)
- Tür: Devlet Üniversitesi
- Rektör: Prof. Dr. Mahmut Ak
- Yer: İstanbul, Türkiye
- Web Sitesi: İstanbul Üniversitesi:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
- Edebiyat Fakültesi
- Fen Fakültesi
- Hukuk Fakültesi
- Tıp Fakültesi
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
- Eczacılık Fakültesi
- Diş Hekimliği Fakültesi
- İletişim Fakültesi
- Orman Fakültesi
- Egemenlik Caddesi Kampüsü
- Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
- İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa
İstanbul Üniversitesi, öğrencilerine çeşitli burs imkanları sunmaktadır. Bu burslar;
- Başarı Bursu
- Sosyal Yardım Bursu
- Spor Bursu
- Sanat Bursu
- Yurt Bursu
İstanbul Üniversitesi, alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir kadroya sahiptir. Üniversitede profesörler, doçentler, doktor öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri görev yapmaktadır.
Sosyal Olanaklar:
İstanbul Üniversitesi, öğrencilerine çeşitli sosyal imkanlar sunmaktadır. Bu imkanlar;
- Kütüphane
- Spor salonu
- Yurtlar
- Yemekhaneler
- Kafeteryalar
- Öğrenci kulüpleri
İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt, Fatih, Capa ve Cerrahpaşa olmak üzere dört kampüsü bulunmaktadır. Kampüslere metro, otobüs ve tramvay ile ulaşım mümkündür.