İzmir - Gediz Elektrik

Alsancak’ta elektrik hatlarını yenileme çalışmaları devam ediyor

Gediz Elektrik, İzmir’in Konak ilçesi Alsancak semtinde elektrik hatlarını yenilemeye devam ediyor. Çalışmalar sırasında Gediz Elektrik’in bariyerlere astığı pankart ise dikkat çekti.

Geçtiğimiz 12 Temmuzda şiddetli yağan yağmurdan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz suyla dolan yolda elektrik akımına kapılmıştı. Onu kurtarmak isteyen ikinci el eşya satışı işiyle uğraşan İnanç Öktemay da akıma kapılıp, bir anda yere yığılmıştı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirmişti.

Günlerce tartışamalara neden olan facianın ardından harekete geçen Gediz Elektrik hatları yenileme çalışmalarına başlamıştı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde çalışma yapan Gediz Elektrik ekipleri İZSU’ya ait borulara zarar vermişti. Patlayan borulardan akan sular caddeyi adeta göle çevirmişti.

ÇALIŞMALAR GENİŞLEDİ

Gediz Elektrik, Alsancak semtinde elektrik hatlarını yenileme çalışmaları genişletilerek devam ediyor. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde boydan boya çalışma yapılıyor. Çalışma yürüten ekipler kazı bölgelerini güvenlik amacıyla bariyerlerle kapattığı görüldü.

ASILAN PANKART DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan çalışmalar sırasında Gediz Elektrik’in bariyerlere astığı pankart dikkat çekti. Pankartta “Hayat için enerji dağıtırken, gelecek için yatırım yapıyoruz” yazıldığı görüldü.

Bu yazı akıllara 12 Temmuz’da yağan yağmurdan kaçarken akıma kapılarak yaşamlarını yitiren Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ı hatırlattı.

Kaynak: Ege Postası

5 Beğeni