İzmir - İZSU

Buca’ya Altyapı Yatırımı: Tugay Sürdürülen İZSU Çalışmalarını İnceledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca’nın 11 mahallesine hizmet edecek “Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi” kapsamında bölgenin birleşik sistem çalışan kanalizasyon altyapısını ayrıştırarak yenileyen çalışmaları yerinde inceledi. Sabahın erken saatlerinde Özmen Caddesi’nde mesaiye başlayan Başkan Dr. Tugay, çalışmaların eylülde tamamlanacağını belirterek, “Ekiplerimiz 11 kilometrelik yağmur suyu 7 kilometrelik de atık su imalatlarını tamamladı. Buca’da bizi üzen su baskınlarının önüne geçeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İZSU Genel Müdürlüğü’nün Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi kapsamında Buca’da sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceledi. Saha gezisi sırasında halkın sorunlarını da dinleyen Başkan Dr. Tugay’a İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Ferit Çağlar, Kozağaç Mahallesi Muhtarı Nermin Kaynak da eşlik etti. Buca sakinleri temiz su, beton, asfalt ile temizlik için hayata geçirilen çalışmalardan memnuniyet duyduğunu aktardı. Başkan Dr. Cemil Tugay ayrıca bölge halkının talebi olan sokak ve trafik düzenlemelerine ilişkin talepleri de hızla değerlendireceklerini söyledi. Bölge esnafını ziyaret ederek sohbet eden Başkan Tugay, çalışmalar için anlayışlarından dolayı da teşekkür etti.

Buca’da su baskınlarının önüne geçeceğiz

Özmen Caddesi’nde devam eden yağmur suyu ve atık su ayrıştırma projesinin Buca’da yaşanabilecek su baskınlarını önleyeceğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Ekiplerimiz şu ana kadar 11 kilometrelik yağmur suyu, 7 kilometrelik atık su, Kozağaç deresinde de 1.6 kilometrelik dere ıslah imalatlarını tamamladı. Arkadaşlarımız olabildiğince hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Büyük bir iş. Buca’da geçmiş dönemde bizi üzen su baskınlarının önüne geçeceğiz. Bu dönem İzmir’in altyapısıyla ilgili sorunlara etkili müdahaleler yapacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Buca’nın tarihi altyapı yatırımı

Çevik Bir Meydanı’nı Üçkuyular Meydanı’na bağlayan Özmen Caddesi üzerinde sürdürülen çalışmalar, 300 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek. Projenin imalatları tamamlandığında Buca’nın önemli bir kısmında ayrışık sistemli altyapı uygulanacak. Buca’nın 11 mahallesine hizmet edecek “Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi” kapsamında bölgenin birleşik sistem çalışan kanalizasyon altyapısını ayrıştırarak yenileyen İZSU ekipleri, bölgede şu ana kadar 11 kilometre yağmur suyu ayrıştırma, 7 kilometre atık su hattı ve Kozağaç deresinde 1.6 kilometre dere ıslahı imalatı yaptı. Çevik Bir Meydanı’ndan itibaren Özmen Caddesi güzergâhında 256-256/3 Sokak aralığında çalışmalara devam eden ekipler, projeyi eylül ayında tamamlayacak ve bölgeyi trafiğe açacak.

Kaynak: Ege Postası

5 Beğeni





Kaynak: İZSU

5 Beğeni

İzmir’in barajları alarm veriyor: İZSU’dan tasarruf çağrısı

İzmir’e uzun zamandır yağmur yağmaması, barajların ve kuyu sularının boşalması susuzluk tehlikesini de beraberinde getirdi. İZSU, vatandaşları alınacak önlemler konusunda uyardı.

İzmir’e çok uzun zamandır yağmur yağmadı. Yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde baraj lardaki su oranı da hızla azalmaya başladı. Susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya olan İzmirlilere İZSU’dan uyarı geldi.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan uyarıda “Geleceğimiz için su kaynaklarını koruyalım, israftan uzak duralım, tedbirimizi alalım” denildi.

İZSU tasarruf önlemlerini de açıkladı.

-Damlatan musluklarınızı tamir ettirerek yılda ortalama 3 ton su tasarrufu sağlayabilirsiniz.
-Dişlerimizi fırçalarken musluğu kapalı tutarak ortalama 2 ton su tasarrufu sağlayabiliriz.
-Sebze ve meyveleri su dolu bir kap içerisinde yıkayarak yılda ortalama 18 ton su tasarrufu sağlayabiliriz.
-Sifon içindeki suyu azaltarak yılda ortalama 2 ton su tasarrufu sağlayabiliriz.

İzmir’de barajların son durumu

Balçova Barajı: Yüzde 35.46
Gördes Barajı: Yüzde 5.14
Tahtalı Barajı: Yüzde 19.66
Ürkmez Barajı: Yüzde 18.88
Güzelhisar Barajı: Yüzde 71.45
Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı: Yüzde 16.46

Kaynak: İz Gazete

5 Beğeni

Bornova Belediyesi’nden altyapı ve asfalt seferberliği

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, hafta içinde İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile birlikte inceleme yaptığı yağmur suyu toplama ve atık su kanalı çalışmalarının hemen ardından asfalt serimlerini tamamlamak için düğmeye bastı.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, hafta içinde İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile birlikte inceleme yaptığı yağmur suyu toplama ve atık su kanalı çalışmalarının hemen ardından asfalt serimlerini tamamlamak için düğmeye bastı. Bornova Belediyesi, Ankara Asfaltı Yan Yolu’ndaki çalışmalar biter bitmez asfalt serimini tamamladı. Mustafa Kemal Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, Süvari Caddesi ve Küçükpark çevresindeki altyapı çalışmaları tamamlandıkça asfalt seriminin de gecikmeden yapılacağını söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe genelinde yürütülen yağmur suyu toplama ve atık su kanalı çalışmalarını, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile birlikte yerinde inceledi. Başkan Eşki, Ankara Asfaltı Yan Yolu, Mustafa Kemal Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, Süvari Caddesi ve Küçükpark çevresinde süren altyapı yatırımlarının Bornova’nın geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı.

İZSU ile koordineli çalışma

Hafta ortasında gece geç saatlere kadar çalışan İZSU ekiplerini ziyaret eden Başkan Eşki, altyapı çalışmalarının hızla tamamlanması için Bornova Belediyesi ile İZSU’nun koordineli bir şekilde hareket ettiğini ifade etti. Okulların açılmasıyla artacak trafiği rahatlatmak amacıyla, çalışmaları tamamlanan yolların hızlıca asfaltlanıp trafiğe açılacağını dile getirdi. Başkan Eşki, “Bornovalıların içi rahat olsun, Ankara Asfaltı Yan Yolu’nda olduğu gibi en kısa sürede yolları trafiğe açacağız” dedi.

Bornova’nın geleceğine yatırım

Başkan Eşki, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen bu büyük altyapı projelerinin Bornova’nın gelecek 30-40 yılına hizmet edeceğini belirtti. Ana arterlerde devam eden çalışmaların ardından ilçenin daha sağlam bir altyapıya kavuşacağını söyleyen Başkan Eşki, altyapı sorunlarının çözülmesinin Bornova’nın yaşam kalitesini artıracağını ifade etti.

Yağmur suyu taşkınlarına karşı çözüm

Başkan Ömer Eşki, kış aylarında sıklıkla karşılaşılan ara sokaklardaki göllenme ve yağmur suyu taşkınlarını önlemek amacıyla yürütülen çalışmalara da değindi. Bu sorunun tamamen çözülmesi için muhtarların ve belediye ekiplerinin tespitleri doğrultusunda tüm mahallelerde çalışmaların süreceğini belirtti. Başkan Eşki, “Yine İZSU ile birlikte yürüteceğimiz bu çalışma biraz daha uzun soluklu olacak, ancak tüm mahallelerimizde yağmur suyu kaynaklı sorunları çözmek için kararlıyız” diye konuştu.

Kaynak: Time35 / X

4 Beğeni

https://x.com/torbalibelediye/status/1833944383185715461?t=_x4rQMwr4uPDBQev2M55ZA&s=19

3 Beğeni

Akarca Koyu’nun su kalitesini artıracak projede sona doğru

Çevreci yatırımlarıyla öne çıkan İZSU Genel Müdürlüğü Seferihisar’da yapımına devam ettiği Akarca Atıksu Arıtma Tesisi Terfi Merkezi ve Deniz Deşarj Hattı projesiyle bölgenin sahil şeridine koruma kalkanı çekiyor. Yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen projenin 2 bin 500 metrelik deniz deşarj hattı imalatları bitti. Terfi merkezi inşaatının ise yüzde 90’ı tamamlandı.

İZSU Genel Müdürlüğü, Seferihisar sahil şeridini korumak amacıyla hayata geçirdiği “Seferihisar Akarca Atıksu Arıtma Tesisi Terfi Merkezi ve Deniz Deşarj Hattı” inşaatına tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla yapılan projenin yüzde 90’ını tamamlayan İZSU, Seferihisar Atık Su Arıtma Tesisi’nden çıkan arıtılmış suları sahil bandının 1 kilometre açığına verecek. Bu yatırımla Seferihisar sahillerinde deniz suyu kalitesinin artması sağlanacak.

Hem mavi bayraklı plajların sayısı hem de su kalitesi artacak
Seferihisar Akarca’da yapımı devam eden çalışmalar sayesinde daha iyi su kalitesine sahip olacaklarının altını önemle çizen İZSU Genel Müdürlüğü 3. Bölge İşletmeler Daire Başkanı Tarık Ada, “Seferihisar Akarca’da deniz seviyesinin dere kotunun üzerinde kalması nedeniyle durağan suyun deniz kıyısında yarattığı olumsuz etkileşimlerle karşılaşmaktaydık. Her ne kadar Seferihisar Atıksu Arıtma Tesisimizde deşarj standartlarımızı sağlıyor olsak da bazı talep ve şikayetlerin engellenmesi adına çalışmamızı başlattık. Projemizin yüzde 85’i tamamlandı. Karadan 1.5 kilometre deniz içerisinden de 1 kilometre uzunluğundaki iletim hatları tamamlandı. Önümüzdeki günlerde de arıtma tesisi çıkışındaki terfi merkezinin mekanik kısımlarının yapılmasıyla birlikte tesis Ekim ayı sonuna doğru hizmete girecek. Proje tamamlandığında Akarca koyunun bulunduğu bölgeyi içine alan kıyı sahil bandında daha iyi bir su kalitesi yakalayacağız. Yaptığımız çalışmalar sayesinde hem mavi bayraklı plajların sayısı giderek artacak hem de su kalitemiz artacak” dedi.









Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi

4 Beğeni

https://x.com/drcemiltugay/status/1834935139119349947?t=oYNhVrg_9W5vQYqlEsPsmQ&s=19

4 Beğeni