John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı (JFK)

John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı (JFK), Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Şehri’ndeki Queens semtinde bulunan uluslararası bir havalimanıdır. Dünyanın en işlek havalimanlarından biridir ve 2023 yılında 47,7 milyon yolcuya ev sahipliği yapmıştır.

JFK havalimanı, Manhattan’ın 20 kilometre güneydoğusunda, Long Island adasında yer alır. Havalimanına AirTrain, New York City metrosu, otobüs, taksi, özel araç ve limuzin ile ulaşabilirsiniz.

JFK havalimanı, dört ana terminale ve bir kargo terminaline ev sahipliği yapmaktadır. Terminaller şunlardır:

  • Terminal 1: Air France, Aer Lingus, Alitalia, El Al, Finnair, Icelandair, KLM, Lufthansa, TAP Air Portugal ve Turkish Airlines gibi havayollarına ev sahipliği yapmaktadır.

Terminal 2: Delta Air Lines’a ev sahipliği yapmaktadır.

JFK Havalimanı’ndaki Terminal 3, Pan American World Airways (Pan Am) tarafından 1960 yılında inşa edilen bir terminaldi ve “Worldport” unvanıyla biliniyordu. Ancak, bu terminal 2013 yılında kapandı ve yıkıldı. Şu anda yolcular, diğer terminaller üzerinden hizmet alıyor.

JFK Terminal 4 American Airlines’a ev sahipliği yapmaktadır.

Terminal 5: JetBlue Airways’e ev sahipliği yapmaktadır.

Terminal 8: British Airways ve Aeroflot’a ev sahipliği yapmaktadır.

JFK Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır:

  • AirTrain: AirTrain, JFK havalimanını New York City metrosu, Long Island Rail Road ve otobüslerle bağlar. AirTrain, 24 saat hizmet vermektedir ve tek yön bilet ücreti 8 dolardır. JFK Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır:

  • AirTrain: AirTrain, JFK havalimanını New York City metrosu, Long Island Rail Road ve otobüslerle bağlar. AirTrain, 24 saat hizmet vermektedir ve tek yön bilet ücreti 8 dolardır.

  • New York City metrosu: E hattı, New York City’nin Manhattan ve Queens semtlerini JFK havalimanına bağlar. E hattı, hafta içi 05:00 - 24:00 ve hafta sonları 06:00 - 24:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Tek yön bilet ücreti 2,75 dolardır.

  • Otobüs: NYC Transit ve özel otobüs şirketleri, JFK havalimanına New York City ve çevresindeki diğer yerlerden servis hizmeti vermektedir. Otobüs biletleri 2 ila 25 dolar arasında değişmektedir.

  • Taksi: Taksiye binmek JFK havalimanından Manhattan’a gitmenin en hızlı yoludur. Taksi ücreti, trafik durumuna bağlı olarak 50 ila 70 dolar arasındadır.

  • Özel araç: JFK havalimanında bir araba kiralayabilir veya özel bir araba hizmeti kullanabilirsiniz. Park yeri ücreti günlük 40 dolardır.

2 Beğeni