Mersin-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi / O-51

Özellikle yaz mevsiminde trafiğin durma noktasına geldiği d400 karayolunu rahatlatacak olan bu proje yıllardır nedense pek ilerlemiyor. İlk olarak Silifke ilçesi Taşucu’na kadar yapılacağı söylenen bu projenin daha sonra iki etaba bölündüğü açıklanıp projenin ilk etapta Erdemli ilçesi Kızkalesi’ne kadar yapılacağı söylenmişti. Hatta bununla ilgili bu sene içinde kollar sıvanmış, sosyal medyada Çeşmeli’den fotoğraf paylaşımları olmuştu.

Umarım yerel seçimlerden sonra bu otoyol inşaatına ağırlık verilir ve ivedilikle bitirilir. Çünkü her geçen yıl trafik katlanarak artıyor ve d400’e alternatif bir yol yok transit geçişler için. Otoyol projesi güzergahında kamulaştırma şuan yapılıyor mu bilmiyorum ama yapılıyorsa da işlerin hızlandırılması gerekiyor artık.

3 Beğeni

İnşaat yeniden başladı diye haberler var

1 Beğeni

Limonluda vadi yolunda dayımın limon bahcesı söküldü körü ayağı denk geliyor. Bir akrabamızın muz serası sökülme ılemı basladı ödemeler yapılmış hesaplarına

3 Beğeni

ÇEŞMELİ - ERDEMLİ - SİLİFKE - TAŞUCU OTOYOLU PROJESİ

ÇEŞMELİ - KIZKALESİ KESİMİ​​

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi; 41 km ana gövde, 11 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 52 km uzunluğundadır.​

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi, mevcut Mersin-Adana-Gaziantep Otoyolu’nun Çeşmeli Kavşağı mevkiinden başlayarak Erdemli ve Kızkalesi yerleşimlerinin kuzeyinde, D400 (Mersin-Antalya) Devlet Yoluna paralel olarak ilerlemekte ve Kızkalesi Kavşağı ile D400 (Mersin-Antalya) Devlet Yoluna bağlanarak son bulmaktadır.​

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi, mevcutta işletmede olan TAG (Tarsus-Adana-Gaziantep) Otoyolunun devamı niteliğinde olup Mersin-Adana-Gaziantep-Şanlıurfa arası otoyol bağlantısını sağlamış olacaktır. ​

Ülkemizde yaz aylarında devlet ve il yollarındaki trafik yoğunluğu oldukça artmaktadır. Bu yoğunluk, aynı zamanda bir turizm bölgesi olan Mersin gibi illere olan karayolu bağlantılarında daha fazladır. Artan trafik ile beraber trafik kazalarında da önemli artış olmaktadır. Mayıs ile Ekim aylarında daha çok olan kaza, ölü ve yaralı sayısı, yaz aylarında trafiğin en yoğun olduğu Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında tavan yapmaktadır. Mevcut devlet yolundaki transit trafiğin çoğunu alması beklenen, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi, yaz aylarında devlet yollarında yaşanan trafik yoğunluğunu azaltacaktır. Proje güzergâhı ile beraber; transit, yüksek standartlı, konforlu, güvenli ve daha kısa süreli ulaşım imkânlarıyla, mevcut devlet yolları yerine cazibesi yüksek bir alternatif oluşacaktır.​

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi Yap-İşlet-Devret Modeli ile Yapılması, İşletilmesi ve Devri İşi’nin ihalesi 23.09.2021 tarihinde yapılmıştır. İşe ait Uygulama Sözleşmesi 22.12.2021 tarihinde imzalanmış olup yapım çalışmaları devam etmektedir. ​

K1 Köprüsü Kenar Ayak Çalışmaları

T1 Tüneli Portal Çalışmaları

T2 Tüneli Portal Çalışmaları ,

Kaynak:Çeşmeli-Kızkalesi Otoyol Projesi

2 Beğeni

T2 Tüneli kazılmaya başlanmış

3 Beğeni

Google uydu görüntüleri güncellense de şöyle genel olarak baksak çalışmalara.

1 Beğeni

Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi’nin ilk etabı 9 farklı noktada devam ediyor

MERSİN, (DHA)-MERSİN’de yaz dönemi tatilciler için büyük sorun olan kara yolu ulaşımı nedeniyle başlatılan 7 tünel, 5 viyadük ve 8 bağlantı yolundan oluşan Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi’nin ilk etabının, 9 farklı noktada devam ettiği bildirildi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, ilçe ziyaretleri kapsamında temaslarda bulundu. İlk olarak AK Parti Erdemli İlçe Başkanlığını ziyaret eden Ali Kıratlı’yı AK Parti İlçe Başkanı Serdal Kaya, parti yöneticileri ve partililer karşıladı. İlçe binasında vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Kıratlı, programına ilçede yapımı devam eden projeleri yerinde inceleyerek devam etti.

Kıratlı, ilk olarak İmam Hatip Lisesi inşaat alanını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Sonrasında Çeşmeli-Taşucu Otoban projesinin ilk etabı olan 41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi etabında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Kıratlı, yüklenici firma yetkililerinden bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Kıratlı, “Şu anda ‘Bu proje yapılmaz, hayal’ denilen Çeşmeli-Taşucu Otoban projesinin Çeşmeli-Kızkalesi etabında yapımı devam eden T2 tünelinin önündeyiz. 41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi etabında 10 kilometrelik 7 tünelin yanı sıra 2,5 kilometrelik 5 viyadük ve 8 bağlantı yolumuz var. Mersinimizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan ve adeta Mersin’in olmazsa olmazı diyebileceğimiz bu proje kapsamında yapılan çalışmalarda hiçbir canlıya, tarihi sit alanlarına, ekosisteme ve doğal güzelliğe zarar verilmeden devam ettiğinin altını özellikle çizmek istiyorum” dedi.

9 LOKASYONDA 400 İŞÇİ ÇALIŞIYOR

Çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Kıratlı, “2027 yılında bitmesi planlanan ve şu anda 9 farklı lokasyonda 400 emekçi kardeşimizin gayretleri ile yapımı devam eden 41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi etabında süre anlamında projenin önünde gidiyoruz. Kısa süre sonra hizmete açacağımız Çukurova Uluslararası Havalimanımız ile Çeşmeli-Taşucu Otobanı Projesi birlikte ele alındığında Mersinimiz 321 kilometrelik sahili ile ülkemizin ve belki de dünyanın önemli turizm bölgelerinden biri olacaktır. Bu yatırımların Mersin’e kazandırılmasında emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma Bakanımıza, milletvekillerimize, önceki dönem milletvekillerimize, bakanlarımıza, tüm siyasi parti temsilcilerimize, yüklenici firmalarımıza ve en önemlisi tüm emekçi kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: Milliyet

1 Beğeni

Mersin Çeşmeli Taşucu Otoban İnşaatı / Kolin İnşaat

Resim 1 T2 Giriş
Resim 2 T1 Çıkış

Kaynak: Cengiz Demir / Linkedin

3 Beğeni

Tünel kepçelerle mi açılacak böyle tünel açma makinesi köstebek gelmeyecek mi acaba?

TBM (diğer adıyla köstebek makinesi) burda kullanılmayacak görünen fotoğraflarda.

Karayolları tünelleri NATM ( Avusturya Yeni Tünel Açma Yöntemi) kullanılarak açılıyor genelde.

Örnek:

Fotoğrafı wikipedia’dan aldım.

4 Beğeni

Peki bu süreyi uzatmaz mı sezgin bey

İşte o konuda bişey diyemem. Ne desem yalan olur.Toprağın yapısı tünelin uzunluğu faktörlerine göre kazı tekniği belirleniyor intenette öğrendiğim kadarıyla. Bu konuda inşaat mühendisi birinin yorumu daha güzel olur.

Ama daha önce paylaştığım bir habere göre 2027 yılı tarihi verilmişti bitiş için:

Çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Kıratlı, “2027 yılında bitmesi planlanan ve şu anda 9 farklı lokasyonda 400 emekçi kardeşimizin gayretleri ile yapımı devam eden 41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi etabında süre anlamında projenin önünde gidiyoruz

2 Beğeni

Anladım sezgin bey bilgi için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Arkadaslar yolu dusen, bilgi alan, bilgilerini, fotograflarini paylassin ki hepimizin haberi olsun. Benim gibi uzakda olup memleketimizde olan gelismeleri takip etmek isteyenler icin bu paylasimlar cok onemli oluyor. Benim anladigim kadariyla bukadar cok noktadan calismalar cok hizli ilerliyor ve bu gidisle 2 yila bu projeyi tamamlayacaklar. Sadece 9 km si tunel ve bu tunellerin yapimi 1 yila biter diye dusunuyorum.

2 Beğeni

İşe başlarken zamanın maddi karşılığı ve tünel açma yöntemlerinin maddi karşılaştırılmaları yapılır. Uzunluğu kısa olan tünellerde tbm bu yüzden kullanılmaz onun yerine natm tercih edilir.

4 Beğeni

Mersin Çeşmeli Taşucu Otoban T1 Giriş
Son Hız Çalışmaya Devam

Kaynak: Cengiz Demir / Linkedin

4 Beğeni

Sanki çok yavaş ilerliyor

Çeşmeli-Taşucu Otoban Projesi’nin ilk etabı olan 41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi etabında 7 tünel, 5 viyadük ve 8 bağlantı yolu yapılıyor.

Çalışmalar 9 farklı noktada devam ediyor, toplam 400 işçi çalışıyor. Etabın 2027 yılından önce tamamlanması planlanıyor.



Kaynak: İnşaat Tedarik Dergisi - Linkedin

2 Beğeni