Metro Turizm

Metro Turizm , Kasım 1992’de Galip Öztürk tarafından kurulmuş şehirlerarası otobüs firması. Bünyesinde 455’i firmaya ait, toplamda 1303 otobüs bulunmaktadır. 2012 yılında yaklaşık 20 milyon yolcu taşımışlardır. 70’ten fazla ile karşılıklı seferleri vardır. Almanya, Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan ve İran gibi ülkelere de seferler bulunmaktadır. 12 Şubat 2009 tarihinde Metro Holding bünyesine dahil edilmiştir. 2014 yılında toplam 23 milyonun üzerinde yolcu taşımıştır.

Metro Turizm
Metro_Turizm_Logo

Slogan "Aklınızda neresi varsa oraya Metro var
Kuruluş Kasım 1992
Kurucu :tr: Galip Öztürk
Web Sitesi Metroturizm.com.tr

Metro_Turizm_bus_at_Sinop_Otogar (1)
Metro Turizm’e ait bir otobüs

Türkiye İtibar Endeksi’nin 2012 yılı araştırmasına göre Metro Turizm yılın en itibarlı ulaşım firması seçilmiştir. 2016 ve 2017’de ise ölümlü kazalar ile şoför ve muavinlerinin neden olduğu cinsel istismar temelli skandal haberler ile gündeme gelip eleştirildi.

Kaynak: Wikipedia

5 Beğeni

Metro Turizm ile yolculuk yapan birisi parası ile rezil olur, en son çare olarak kullanılması daha iyi olur, gideceğiniz bölgede tren varsa onunla gidin daha iyi.

2 Beğeni

1 defa yolculuk ettiğimi hatırlıyorum ama koridorda oturmuştum :sweat_smile:

Bu olay bile benim gözümde Metro’yu Buzlu’dan daha rezil bir firma haline getirmedi. En azından son model araçlar alıyorlar.

Son zamanlarda filolarına kattıkları Mercedes araçlar 34 MTR ** plakaları aldı. .

3 Beğeni