Türkiye Bölünmüş Yol - Tünel - Viyadük Projeleri Ve Haberleri

YUSUFELİ’NDE İKİ YAKA BİRLEŞTİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Yusufeli Merkez Viyadüğü’nde son segment konularak iki yaka bir araya getirildi. Köprü üzerindeki asfalt çalışmalarını bir an önce tamamlayarak viyadüğü hizmete açacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.


Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, Artvin’de yapılan Yusufeli Barajı ve HES nedeniyle değişen kara yolu ağı kapsamında inşası süren Yusufeli Merkez Viyadüğü’nde çalışmaların sona geldiğini bildirdi.

Uraloğlu, Yusufeli Barajı’nın Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen, temelden 275 metre yüksekliğiyle kemer baraj sınıfında Türkiye’nin birinci, dünyanın 5’inci en yüksek barajı olduğunu belirterek, Yusufeli Barajı’nın ve HES nedeniyle, Yusufeli ilçe merkezinin ve 7 köyün tamamen sular altında kaldığını hatırlattı.

Uraloğlu 7 köyün yerleşim yerlerinin değişmesi için devletin her durumda olduğu gibi o süreçte de hızla hareket ettiğini kaydederek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Kasım 2022’de katıldığı törenle vatandaşlarımız evlerini teslim almıştı. Hak sahipleri eski ilçe merkezinin üst kotlarında bulunan Sakut ve Yansıtıcılar bölgesinde inşa edilen yeni yerleşim yerine taşındı. Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmedi.” ifadelerini kullandı.

YUSUFELİ MERKEZ VİYADÜĞÜ İNŞAAT ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Yusufeli ilçesinde yeni ilçe merkezine ulaşımda önemli rol oynayacak olan merkez viyadüğünün de oldukça önemli olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, “Yeni ilçe merkezini mevcut kara yoluna bağlayacak olan baraj gölü üzerinde 150 metre yüksekliğinde 685 metre uzunluğunda, dengeli konsol ve dökme sistemi kullanılarak inşa edilen viyadük için çalışmalarımız hızla sürüyordu. Çalışmalarda artık sona geldik.” İfadelerini kullandı.

HEM ZAMANDAN HEM YAKITTAN TASARRUF SAĞLANACAK

Bakan Uraloğlu, Yusufeli Barajı’nın yükselen suları ile kapanan vadi güzergâhındaki yolların yerine yeniden inşa edilen kara yolu güzergâhında iki yakanın birleştirilmesi için Yusufeli Merkez Viyadüğü’nün yapıldığını ve son işlerin yapılarak çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Köprü üzerindeki asfalt çalışmalarının da bir an önce tamamlanarak viyadüğün hizmete açılacağını kaydeden Uraloğlu, köprünün tamamlanması ile birlikte şu an kullanılan 16,2 kilometrelik yolun 685 metreye ineceğini ifade etti.

Uraloğlu, viyadüğün bitmesiyle Artvin’e gidiş geliş saatinde yaklaşık 25 dakika zaman kazanılacağının da altını çizerek hem zamandan hem de yakıttan tasarruf edileceğine dikkati çekti.

image


image


image


image


image


Kaynak:
 
KALKINMA YOLU PROJESİ KAPSAMINDA ŞANLIURFA-OVAKÖY ARASINA 320 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA YENİ BİR OTOYOL İNŞA EDECEĞİZ

Şanlıurfa’ya sevda ile hizmet ettiklerini, bunu sürdüreceklerini aktaran Bakan Uraloğlu, şöyle devam etti:

“Kalkınma Yolu Projesi kapsamında Şanlıurfa-Ovaköy arasına 320 kilometre uzunluğunda yeni bir otoyol inşa edeceğiz. Bu proje ile Hindistan, Doğu Asya ve Basra Körfezi ülkelerinden Irak’ın güneyinde inşa edilmekte olan FAV Limanı’na gelecek yüklerin 1200 kilometrelik çift yönlü otoyol ve demiryolu inşa ederek, Türkiye’ye ulaşmasını planlıyoruz. Irak’tan başlayıp Ovaköy’den Türkiye’ye gelen bu yeni uluslararası koridor sayesinde Güney Asya ve Orta Doğu’yu, Avrupa, Kafkasya ve Kuzey Afrika’ya yeni bir güzergâh üzerinden de bağlayacağız. Kuzey-güney koridorunda bölgemiz için hayati bir bağlantı da tesis etmiş olacak bu sayede. Bugün, Ümit Burnu’ndan 45 gün ve Kızıldeniz’den 35 günde yapılan nakliyenin, Kalkınma Yolu Projesi’ni bitirdiğimizde sadece 25 günlük bir süre içerisinde yapılabileceğini biz hesapladık ve çalışmalarımızı buna göre yürütüyoruz. Çok önemli bir proje ve hayata geçmesi için işleri çok sıkı bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla takip ediyoruz. Bu yeni otoyolumuz ve Kalkınma Yolu Projesi faaliyete geçtiğinde, bölgedeki tarım, sanayi ve ticaret faaliyetlerini arttırarak, Şanlıurfa ekonomisinin büyümesine ve istihdamın artmasına önemli bir katkı sağlayacak, vatandaşımıza iş ve aş imkânı olacaktır inşallah.”

Kaynak:
 
Kırklareli Vize ve Demirköy Çevre Yolları açıldı.

12 DAKİKALIK YOL 3 DAKİKAYA İNDİ​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Vize şehir geçişini 12 dakikadan 3 dakikaya indirdik. Böylece çevre yolumuz ile zamandan 72 milyon lira, akaryakıttan 10 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 82 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da bin 193 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Kırklareli Vize ve Demirköy Çevre Yolları’nın açılışına katıldı. Törende konuşan Bakan Uraloğlu, Trakya Bölgesinin; güçlü kara yolu altyapısı, limanları, demir yolu ve hava yolu bağlantıları ile Avrupa’yı Asya’ya bağlayan köprü konumunda olduğunu belirtti.

Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısını güçlendirmek, modernize etmek ve vatandaşlara daha konforlu bir yaşam sunmak hedefiyle önemli adımlar atıldığının ve atılacağının altını çizen Bakan Uraloğlu, Türkiye Yüzyılı’nda şehirlerin birbirine daha da yakınlaştığını, ulaşım altyapısının güçlendirildiğini ifade etti.

KIRKLARELİ HER GÜN BÜYÜYOR, GELİŞİYOR, GÜZELLEŞİYOR

Avrupa’yla Asya’yı birbirine bağlayan Trakya Bölgesi’nin önemli şehirlerinden Kırklareli’nin her geçen gün geliştiğini ve güzelleştiğini belirten Bakan Uraloğlu, “Bilindiği üzere Trakya Bölgemiz; güçlü karayolu altyapısı, limanları, demiryolu ve havayolu bağlantıları ile Avrupa’yı Asya’ya bağlayan köprü konumundadır. Özellikle Dereköy Sınır Kapısı üzerinden Bulgaristan’a ulaşım sağlaması, Edirne’den İstanbul’a kadar Trakya’yı kat eden otoyol ve devlet yoluna yakınlığı ile de lojistik açıdan büyük önem arz ediyor. Ayrıca Kırklareli; tarihi yapıları ve kültürel değerlerinin yanı sıra, tarım ve tarıma dayalı sanayi kollarıyla, üretim alanları, pazarlara yakınlığı ve iş gücü kaynakları ile bölgenin yatırıma açık merkezleri arasında yer almaktadır. Bu nitelikleriyle Kırklareli her gün büyüyor, gelişiyor, güzelleşiyor. Biz de bunun farkındayız ve Kırklareli’nin büyüme hızına ve artan trafik yoğunluğuna bağlı olarak yeni proje üretiyor, dev yatırımlar hayata geçiriyoruz. Bugün de Kırklareli’mize iki müjde ile Vize ve Demirköy Çevre Yollarımızın açılışı için geldik. Özellikle İstanbul’dan Kırklareli’ne ulaşım sağlayan güzergâhta hayata geçirdiğimiz karayolu projeleri ile şehrin ulaşım altyapısını geliştirmekteyiz. Bu kapsamda yürüttüğümüz önemli çalışmalar arasında yer alan Saray-Kırklareli Yolu’nun uzunluğu 71 kilometredir. Projemiz ile; bölgede bulunan organize sanayi bölgeleri ile yurtiçi ve yurtdışına sevkiyat yapan, kapasitesi yüksek kireç ve çimento fabrikalarından kaynaklanan ağır taşıt trafiği kentin dışına aldık.” ifadelerini kullandı.

VİZE ŞEHİR GEÇİŞİNİ 12 DAKİKADAN 3 DAKİKAYA İNDİRDİK

Kırklareli Vize ve Demirköy Çevre Yolları’nın hayata geçirilmesi ile birlikte doğaya ve ekonomiye katkı sağlandığını ayrıca zamandan da tasarruf edildiğini böylelikle milyonlarca liralık tasarruf elde edildiğini belirten Bakan Uraloğlu, “Vize şehir geçişini 12 dakikadan 3 dakikaya indirdik. Böylece çevre yolumuz ile zamandan 72 milyon lira, akaryakıttan 10 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 82 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da bin 193 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Hayırlı uğurlu olsun.” açıklamalarında bulundu.

PINARHİSAR-DEMİRKÖY-İĞNEADA YOLU İLE YILDA 20 MİLYON LİRA TASARRUF

Kırklareli’nin hem turizm açısından hem de ülke güvenliği açısından stratejik bir konuma sahip ilçesi İğneada için hayata geçirilen Pınarhisar-Demirköy-İğneada Yolu’nun yıllık 20 milyon lira tasarruf edileceğini belirten Bakan Uraloğlu şu sözleri kaydetti:

“Pınarhisar-Demirköy-İğneada Yolu’da, Trakya Bölgesinin Karadeniz sahiline açılan en önemli turizm beldesi olan İğneada’ya ulaşımın sağlanması adına büyük önem taşımaktadır. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul illerinin İğneada’ya ulaşan tek aksıdır. Ayrıca Karadeniz kıyısındaki eşsiz longoz ormanları ve orman endüstrisine dayanan ekonomik faaliyetleriyle de öne çıkmaktadır. Demirköy-İğneada Yolumuzu 27,7 kilometre uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardında projelendirdik. Yolumuzun Demirköy geçişinde de 5,5 kilometrelik Demirköy Çevre Yolu’nu tamamladık ve iş kapsamındaki 75 metrelik Bulanık Deresi Köprüsü’nü inşa ettik. Yolun kalan kesimlerinde de çalışmalara hızla devam ediyoruz. Demirköy Çevre Yolumuz ile bölgedeki orman endüstrisinden kaynaklanan ağır taşıt trafiğinin ve özellikle yaz aylarında artış gösteren turistik trafiğin Demirköy şehir merkezinde neden olduğu yoğunluğunu rahatlattık. Bu yolumuzun çok önemli bir yanı daha var. Savunma Sanayii Başkanlığımızın ülkemizin güvenliği için önem arz eden İğneada bölgesindeki askeri faaliyetleri kapsamında sevk edilen ağır tonajlı askeri araçları geçişine uygun, hızlı ve güvenli ulaşım imkânı da sağlamış olduk. Çevre yolumuzla şehir merkezi üzerinden saatte ortalama 30 kilometre trafik hızı ile 10 dakikada katedilen Demirköy Geçişini, ortalama hızı 90 kilometreye yükselterek 3 dakikaya indirdik. Böylece zamandan 18 milyon lira, akaryakıttan 2 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 20 milyon lira tasarruf edeceğiz. Bu yolumuz sayesinde de çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 291 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız.”

SON 22 YILDA KIRKLARELİ’NİN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA 27 MİLYAR 553 MİLYON LİRA YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK

Kırklareli’nin büyüme hızına ve artan trafik yoğunluğuna bağlı olarak yeni projelerin hayata geçirildiğini ve son 22 yılda ulaşım ve iletişim altyapısına 27 milyar liradan fazla yatırım gerçekleştirildiğini vurgulayan Uraloğlu, “Üretiyor, dev yatırımlar hayata geçiriyoruz. Son 22 yılda kırklareli’nin ulaşım ve iletişim altyapısına 27 milyar 553 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. 2002 yılında 77 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 257 kilometreye çıkardık. Kırklareli’yi; Edirne’ye, Tekirdağ’a, İstanbul’a bölünmüş yollar ile bağladık. Kırklareli’nin demiryolu altyapısını da çok önemli yatırımlar yaptık. Şehir içinde kalan tüm demiryolu alt yapısını modernize ettik. 62 kilometresi Kırklareli’nden geçen 229 kilometre uzunluğundaki Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi ile Kırklareli’ni İpek Demiryolu güzergâhının önemli merkezlerinden biri haline de getiriyoruz. Bu proje kapsamında Kırklareli’nde Babaeski, Lüleburgaz, Büyükkarıştıran istasyonları olacak. Projenin tamamlanmasıyla; mevcut hat kapasitesini 4 kat arttıracağız. Halkalı-Kapıkule (Edirne) arası yolcu seyahat süresini 4 saatten 1.5 saate; yük taşıma süresini ise 6.5 saatten 2.5 saate düşüreceğiz. Hattın hizmete alınmasıyla birlikte gelişmeye başlayacak ticari hareketlilik bölge insanımızın ve ülkemizin ekonomik süreçlerine, kalkınmasına ve gelişmesine çok büyük faydalar getirecektir” dedi.

Kaynak:
 
BEYŞEHİR SEYDİŞEHİR ARASINDA BÖLÜNMÜŞ YOL KONFORU

Konya’nın Beyşehir ile Seydişehir ilçelerini birbirlerine bağlayan devlet yolu, bölünmüş yol haline getirilerek törenle hizmete sunuldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun katıldığı törene Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen canlı yayınla bağlandı.

Törende konuşan Bakanımız, mevcut yolun 28,3 kilometrelik bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yola dönüştürüldüğünü, güzergahta bulunan Kavak ve Çifte köprülerini inşa ettiklerini belirtti. Beyşehir ile Seydişehir arasındaki seyahat süresini 24 dakikadan 17 dakikaya indirdiklerini söyleyen Uraloğlu, bu sayede yolun Antalya’nın Alanya, Manavgat gibi doğu ilçelerine ve Akdeniz Sahil Yolu’na bağlantısının daha süratli haline getirildiğini; trafik güvenliğinin ve konforunun ise daha ileri seviyeye taşındığını ifade etti.

Programa Taşkent’ten canlı bağlanan Genel Müdürümüz Gülşen, Beyşehir - Seydişehir Devlet Yolu’nun her iki ilçeye, Konya’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. Balcılar’a erişim sağlayan (Taşkent-Ermenek) Ayrım-Balcılar İl Yolu projesiyle alakalı son bilgileri paylaşan Gülşen, Afşar Hadimi Barajı’nın göl alanından etkilenen yolun yeni bir güzergah üzerinden 20,1 km uzunluğunda bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardında inşa edilmekte olduğunu, iş kapsamında 367 m’lik özel tasarım Çetmi Viyadüğü’nün de yapımına devam edildiğini ifade etti.

image


image


image


Kaynak:
 
ULAŞIM ALTYAPISI GÜÇLENİYOR: “DİYARBAKIR-BİSMİL-BATMAN YOLU HİZMETE AÇILDI"

Türkiye’nin tarih, kültür ve medeniyetler beşiği olarak bilinen Anadolu’nun kadim şehri Diyarbakır’da, 5 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu açılış töreniyle, bölgenin ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ve Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen’in katılımıyla düzenlenen törene, Kamu Kurum ve Kuruluş yetkileri yanı sıra firma temsilcileri ve bölge halkı da katılım sağladı.

Bakanımız Uraloğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dört bir yanında hayata geçirilen projelerle şehirlerin ulaşım altyapısının güçlendirilmeye devam edildiğini belirtti. Karayollarının, yük ve yolcu taşımacılığında sağladığı esneklikle en dinamik ulaşım modu olduğunu vurgulayarak projelerin Türkiye’nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi demeden, köyü-kasabası ya da büyükşehri fark etmeden dört bir noktasında aralıksız hayata geçirildiğini ifade etti.

Diyarbakır’ın ulaşım ve iletişim altyapısına 57 milyar 652 milyon lira yatırım yapıldı

Diyarbakır’da gerçekleştirilen yatırımların önemine değinen Bakanımız, Güneydoğu Anadolu Projesi’nin faaliyete geçmesiyle Diyarbakır’ın tarım ve sanayi alanında öncü bir rol üstlendiğini; coğrafi konumu ticaret merkezlerine kolay ulaşılabilmesi ve tarihsel dokusuyla Diyarbakır’ın turizm potansiyelinin giderek arttığını belirtti.

2002 yılından bu yana Diyarbakır’ın ulaşım ve iletişim altyapısına 57 milyar 652 milyon lira yatırım yapıldığını ifade eden Bakanımız, “44 km olan bölünmüş yol uzunluğunu 456 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 2 kilometreden 285 kilometreye çıkardık. Diyarbakır-Mardin Yolu, Diyarbakır-Şanlıurfa Yolu, Diyarbakır-Silvan Yolu, Kuzey Batı ve Güneybatı Çevre Yolları, Havaalanı Bağlantı Yolu, Diyarbakır-Ergani Yolu Köprü ve Köprülü Kavşakları, Diyarbakır Şehir Geçişindeki Köprülü Kavşaklar gibi önemli karayolu projelerini bitirdik. 9.852 metre uzunluğunda 97 adet köprü inşa ettik. Malabadi, Eğil, Eğil Sancak, Dicle Ongözlü, Çüngüş, Dörtulular ve Dilaver gibi tarihi köprülerinin restorasyonunu da gerçekleştirdik. Şu anda da toplam proje tutarı 15 milyar 618 milyon lira olan 12 ayrı karayolu projesine devam ediyoruz." dedi.

Diyarbakır’ın ulaşım ağı bir adım daha ileri taşındı

Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu’nun açılışının da bölgedeki ulaşım ağının güçlendirilmesi adına büyük bir adım olduğunu söyleyen Bakanımız, 66 km uzunluğundaki Bismil-Batman güzergahının Bismil ovasından geçtiğini, günlük ortalama 11 bin aracın kullandığı yolda özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu dönemlerde taşıt trafiğinin önemli ölçüde artığına dikkat çekti. Ayrıca, Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu’nun açılmasıyla yıllık 57 milyon lira tasarruf edileceğini ve çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunun 3 bin ton azalacağını bildirdi.

Diyarbakır’da yapımı devam eden projelerin detaylarına da konuşmasında yer veren Bakanımız, Bağlar ilçesinde Deprem Konutları’nın Bağlantı ve İmar Yolları’nın altyapı çalışmalarının sürdürüldüğünü; ayrıca, 25,9 kilometrelik Diyarbakır-Şanlıurfa yoluna bağlantı sağlayacak Farklı Seviyeli Kavşak inşa çalışmalarının da Mart ayı sonuna kadar 7,3 kilometrelik kesimin bitirilmesinin hedeflendiğini ifadelerine ekledi.

Şehrin büyüyen yapısına cevap verecek yatırımlar hayata geçiriliyor

Törende konuşan Gelen Müdürümüz Gülşen, Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu’nun sıcak asfalta dönüştürülme çalışmalarında önemli bir aşamanın daha geride bırakıldığını belirterek tamamlanan kesimin bölge halkının ulaşım konforunu artırmayı hedefleyen kapsamlı projenin bir parçası olduğunu bildirdi.

Genel Müdürümüz, Diyarbakır’ın karayolu konforunu artıracak, aynı zamanda şehrin büyüyen yapısına cevap verecek yatırımlar kapsamında, 66 km uzunluğundaki Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu’nun ulaşım standardının yükseltilmekte olduğunu, hizmete sunulan 14,6 km’lik kesim ile birlikte yolun 53,6 kilometresinin bitümlü sıcak karışım kaplamalı hale getirildiğini söyledi.

Sürdürülebilirliği ve katma değeri artıran karayolu yatırımlarını önemsiyoruz

Genel Müdürümüz konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Karayolları Genel Müdürlüğü olarak mal ve hizmetleri en hızlı ve en uygun maliyetlerle pazarlara ulaştıran bölgelerin bir adım öne çıktığı bilinciyle, üretim merkezlerimizin sürdürülebilirliğini ve katma değerini artıran karayolu yatırımlarını önemsiyor ve hayata geçiriyoruz. Proje ile ayrıca, Kurumumuzun ülke genelindeki yol ağını bitümlü sıcak karışım kaplamalı hale getirme hedefine de katkı sağlamış oluyoruz."

image


Kaynak:
 
ÇANAKKALE’NİN ULAŞIM STANDARDI YENİ YATIRIMLARLA YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Çanakkale’nin karayolu ağına güç katarak hızlı, güvenli ve kesintisiz ulaşım imkanı sağlayacak Sarıcaeli-Teknopark Farklı Seviyeli Kavşağı ile Ezine-Bayramiç-Çan Ayrım İl Yolu ve Bayramiç-Etili Çevre Yolları 9 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen törenle hizmete sunuldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ve Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen’in katıldığı açılış töreninde milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarından bürokratlar ve yüklenici firmaların temsilcileri yer aldı.

Ezine-Bayramiç-Çan Ayrım Yolu’nu 60 kilometre uzunluğunda bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardında projelendirdiklerini söyleyen Bakanımız Uraloğlu; “Proje kapsamında 3,5 km uzunluğundaki Bayramiç Çevre Yolu ile 2,5 km uzunluğundaki Etili Çevre Yolu da bulunuyordu. Bugün, Ezine-Bayramiç- Çan Yolu’nun Bayramiç Çevre Yolu’nu da kapsayan ilk 28 km’lik kesimini ve Etili Çevre Yolu’nu kapsayan 6 km’lik kesimle toplam 34 km’lik bölümünü tamamlayarak hizmete açıyoruz. Açılışı yapılan kesimde toplam uzunluğu 91 metre olan 2 adet köprü de yer alıyor. Bu yolumuzla Çanakkale’nin ilçeleri arasındaki ulaşım standardını yükselttik." ifadelerini kullandı.

Çevre yolları ile tarım, hayvancılık faaliyetlerinin ve seramik fabrikalarının yoğun olduğu bölgedeki ağır taşıt trafiğinin şehir içine girmeksizin hızlı, güvenli ve kesintisiz geçişini sağladıklarını vurgulayan Uraloğlu; yol üstyapısını bitümlü sıcak karışım kaplamalı hale getirerek ulaşım konforunu artırdıklarını da sözlerine ekledi.

Uraloğlu, proje ile zamandan 44,4 milyon lira, akaryakıttan 7,7 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 52,1 milyon lira tasarruf edeceklerini, karbon emisyonunu da 964 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Sarıcaeli-Teknopark Farklı Seviyeli Kavşağı ile günde ortalama 18 bin aracın geçiş yaptığı bölgedeki trafik yoğunluğunu rahatlattıklarına dikkat çeken Uraloğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bölgedeki yerleşim yerlerinin genişlemesi, nüfusun ve taşıt trafiğinin artmasıyla mevcut altgeçit artık buraya yetmiyordu. Gelişen bu ihtiyacı karşılamak için buraya 12 metre genişliğinde 6 metre yüksekliğinde yeni bir altgeçit yaptık. 1 kilometrelik kavşak kollarını inşa ettik. Devlet yolunun bu kesiminde yer alan 1 kilometrelik bölümün de bitümlü sıcak karışım kaplamalı asfalt üstyapısını yeniledik. Lapseki-Çanakkale-Ezine Devlet Yolu’ndan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Teknopark Yerleşkesi’ne, Sarıcaeli Köyü’ne, çevredeki eğitim kurumlarına ve lojmanlara hızlı ve yüksek standartlı erişim imkanı tesis ettik. Kavşak projemizle zamandan 72 milyon lira, akaryakıttan 15 milyon lira olmak üzere yıllık 87 milyon lira tasarruf sağladık. Yine karbon emisyonunu da 180 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağladık. Her iki projemizin de başta Çanakkaleliler olmak üzere tüm bölgemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Törende konuşan Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen, projelerin ana iş kalemleri kapsamında toplam 1 milyon 420 bin metreküp toprak işi, 10 bin metreküp beton, 385 bin ton plentmiks temel ve alttemel, 180 bin ton bitümlü sıcak karışım imalatının yapıldığını, bununla birlikte bin 150 adet ağaç dikilerek toplam 15 bin metrekarelik alanın yeşillendirildiğini ifade etti.

Karayolları Genel Müdürlüğü olarak hayata geçirdikleri yatırımlarla ülke genelinde yerleşim merkezlerini kapsamlı ve yüksek standartlı yol ağıyla erişilebilir hale getirdiklerini vurgulayan Gülşen, bölgeler arasındaki dengeli kalkınmadan, sağlık ve eğitim hizmetlerinin gelişimine, turizm potansiyelinin artırılmasından, tersine göç sürecinin başlamasına kadar pek çok alanda önemli katkılar sağladıklarını da sözlerine ekledi.

image


image


image


image


image


Kaynak:
 
DOĞA DOSTU KARAYOLU PROJELERİ NALLIHAN’DA HİZMETE SUNULDU

Ankara’da hayata geçirilen Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli, Nallıhan Köprüsü ve Bağlantı Yolları 11 Mart Pazartesi günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ile Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen’in katıldığı törenle hizmete sunuldu.

“Ankara için durmadan, yorulmadan, yılmadan çalışmaya devam ediyoruz"

Ankara-Beypazarı-Nallıhan-İstanbul güzergâhında bulunan Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli, Nallıhan Köprüsü ve Bağlantı Yolları’nın önemli bir kilometre taşı olduğunu belirten Bakanımız Uraloğlu projeyle ilgili şu ayrıntılara değindi: “2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardındaki projemiz kapsamında; çift tüplü olarak hayata geçirdiğimiz 1.278 metre uzunluğundaki Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli’ni, 270 metre uzunluğunda Nallıhan Köprüsü’nü, Davutoğlan Yaban Hayatı Geliştirme Sahasına olumsuz bir etki oluşturmadan, tünel ve sulak alan içerisine dolgu veya ayağın gelmediği eğik ayaklı dengeli konsol köprü şeklinde inşa ettik. Ayrıca bölgede hızlı, güvenli ve konforlu ulaşımı da tesis ettik. Projemiz hayata geçmeden önce hizmet veren mevcut yolumuz da ziyaretçilerimiz için hizmet vermeye devam edecek."

Yenilikçi projelerle geleceğe yeni adımlar

Çevre dostu düzenlemeleri geliştirmeye ve uygulamaya devam edeceklerini vurgulayan Bakanımız Uraloğlu, Davutoğlan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içinde, tünel ve sulak alan içerisine zarar vermeden, çevre dostu bir köprü inşa ederek doğanın korunmasına katkı sağlandığını, sürdürülebilir yolların artırılmasına ilişkin adımlardan sadece biri olduğunu bildirerek yol boyu ağaçlandırması, orman ve yeşil alanlar ile su havzalarının korunması, araştırma ve geliştirme çalışmalarının da öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Uraloğlu, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli, Nallıhan Köprüsü ve Bağlantı Yolları projeleriyle zamandan 6,3 milyon lira, akaryakıttan 3,3 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 9,6 milyon lira tasarruf edileceğini, çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 394 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlanacağını bildirdi.

Ülkemizi bir ağ gibi saran yollarımızla…

Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Ankara’yı İstanbul’a bağlayan Ankara-Beypazarı-Nallıhan Yolu, sadece bir ulaşım güzergahı değil, aynı zamanda başkentimizin batısındaki ilçeleri, yaşam alanları, ticaret ve turizm merkezleri ile ulaşımını sağlaması bakımından, bölgenin ekonomik ve sosyal hayatında kritik bir rol oynamakta, ticaretin can damarı olmaktadır. Bu bilinçle yola çıkarak, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve Nallıhan Köprüsü projelerini hayata geçirdik.” dedi.

Yapılan çalışmalarla Ankara ile İstanbul arasındaki ulaşımın daha güvenli hale getirildiğini belirten Gülşen, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardındaki projede inşa edilen çift tüplü tünel, köprü ve bağlantı yollarıyla birlikte projenin toplam uzunluğunun 5 kilometreye ulaştığını söyledi. Projenin ana iş kalemlerine yönelik detayları paylaşan Genel Müdürümüz, 930 bin metreküp toprak işi, 270 bin metreküp tünel kazısı, 136 bin metreküp beton, 8 bin ton demir, 120 bin ton plentmiks alttemel ve temel ile 65 bin ton bitümlü sıcak karışım imalatı yapıldığı bilgisini aktardı.

Gülşen, “Ülkemizi bir ağ gibi saran yollarımızla, uzakları yakın ederken, insanımızı güvenle kavuşturuyor, sosyal ve ekonomik tüm faaliyetlere katkı sağlayarak yaşam standardını artırıyoruz." şeklinde konuştu.

image


image


image


Kaynak:
 
BAKANIMIZ URALOĞLU: “YAĞDONDURAN TÜNELİ İLE ULAŞIMI KESİNTİSİZ HALE GETİRDİK"

Sivas’ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli ve Bağlantı Yolları ile Numune Hastanesi Farklı Seviyeli Kavşağı, düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’nun katıldığı törene Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen tünel mevkiinden canlı yayınla bağlandı.

“Sivas’ta 21 ayrı karayolu projesine devam ediyoruz"

Sivas’ı Erzincan’a, Kayseri’ye, Tokat’a, Yozgat’a ve Kahramanmaraş’a bölünmüş yollarla bağladıklarını vurgulayan Uraloğlu; il genelinde 41 milyar 404 milyon lira proje bedeli ile 21 ayrı karayolu projesine devam ettiklerini ifade etti.

Yağdonduran Tüneli hakkında bilgiler veren Uraloğlu; “Bin 750 metre rakımlı Yağdonduran Geçidinde hayata geçirdiğimiz 850 metre tünel, 717 metre aç-kapa yapısı olmak üzere toplam bin 567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tünelimizi; bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında, çift tüplü olarak inşa ettik. Bin 674 metre kotunda başlayan tünelimiz, %2 eğimle devam ederek bin 705 metre kotunda sona eriyor. Tünel projesinin toplam uzunluğu bağlantı yolları ile birlikte 5 kilometreye ulaşıyor." dedi.

“Zaman zaman aksayan ulaşımı, tünel konforuyla kesintisiz hale getirdik"

Uraloğlu, kış aylarında yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle zaman zaman aksayan ulaşımı, tünel konforuyla kesintisiz hale getirdiklerini; özellikle ağır taşıt trafiği tarafından önce tırmanarak ardından inilerek zorlukla aşılan güzergahta daha hızlı ve güvenli ulaşım tesis ettiklerini belirtti.

Yağdonduran Tüneli’nin inşa edilmesi ve mevcut yolda yürütülen çalışmalar sayesinde güzergahı 2,2 kilometre kısaltarak, seyahat süresini 40 dakikadan 30 dakikaya indirdiklerinin altını çizen Bakanımız; zamandan 110 milyon lira, akaryakıttan 143 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 253 milyon lira tasarruf edeceklerini söyledi. Uraloğlu, çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 10 bin 200 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

“Numune Hastanesi Farklı Seviyeli Kavşağı ile yıllık toplam 196 milyon lira tasarruf edeceğiz"

Sivas’ın yerel trafiğin yanında ciddi bir transit trafik yüküne de sahip olduğunu bu nedenle Sivas şehir merkezi ile Numune Hastanesi’ni bağlayan güzergahın D-200 Devlet Yolu ile kesiştiği noktada Numune Hastanesi Farklı Seviyeli Kavşağı’nı da inşa ettiklerini ifade eden Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Her gün 40 bine yakın aracın geçiş yaptığı ve sinyalizasyon ile dur-kalk yaparak ilerleyen trafiği kesintisiz hale getirerek bölgeyi rahatlattık. Hastalarımızın, sağlık personeli ve ziyaretçilerin Numune Hastanesi’ne güvenli ve konforlu erişimini sağladık. Özellikle zamanla yarışılan acil durumlarda ambulans ve hasta nakil araçlarının hastaneye hızlı ulaşımını tesis ettik. Kavşağımız ile zamandan 191 milyon lira, akaryakıttan 5 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 196 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 396 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız."

image


image


image

image

image.jpg


Kaynak:
 
Son düzenleme:
  • #10
KARAYOLU YATIRIMLARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR: KÜTAHYA’DA ÖNEMLİ PROJELER HİZMETE SUNULDU

Kütahya’da yapımı tamamlanan Germiyan ve Zafertepe Kavşakları, Tavşanlı- Emet Devlet Yolu ile restore edilen Tarihi Yukarı (Koca) Köprüsü, düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete sunuldu. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ile Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen’in yanı sıra milletvekilleri, kamu ve özel sektör temsilcileri katıldı

“Kütahya’yı bölünmüş yollarla tüm komşu illere bağladık"

Kütahya’yı bölünmüş yollarla tüm komşu illere bağladıklarının altını çizen Uraloğlu, inşası devam eden otoyol ve çevre yolu projelerini optimize ederek şehir için en yararlı hale getireceklerini ifade etti. Kütahya’nın gelecek vizyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak hizmetlerine devam edeceklerini söyleyen Bakanımız, açılışı yapılan projelerin Kütahya’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

“Kütahya-Afyon Yolu önemli bir trafik yükü taşımakta"

Törende konuşan Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen, Kütahya’da transit trafiğin yanında şehir içi ulaşımına da hizmet veren Kütahya-Afyon Yolu’nun; Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Organize Sanayi Bölgesi gibi önemli kurum ve üretim merkezlerinin de bölgede yer alması sebebiyle önemli bir trafik yükü taşıdığını belirtti.

İstanbul-Antalya trafiğinin de geçiş güzergahı olan yolun trafik yoğunluğunu rahatlatacak kavşak yatırımlarının projelendirilerek, hayata geçirildiğini söyleyen Gülşen, kesintisiz trafik akımı kavşağı olarak nitelendirilen model ile tesis edilen kavşakların 2,3 kilometresinin ana gövde, 2,5 kilometresinin kavşak kollarından oluştuğunu ve toplam 4,8 kilometre uzunluğunda olduğunu sözlerine ekledi.

“Tarihi Yukarı Köprüsü restore edilerek, şehrimizin turizm ağına kazandırıldı"

Tavşanlı-Emet Devlet Yolu’nun iki kesim halinde, toplam 41,8 kilometre uzunluğunda projelendirildiğini dile getiren Gülşen; “Bitümlü sıcak karışım kaplamalı yolun 11,7 km’si 2x2 şeritli bölünmüş yol, 30,1 km’si 2x1 şeritli tek yol standardında inşa edilmiştir. Proje kapsamında ayrıca, 197 m’lik 4 adet köprünün yapımı tamamlanmıştır. Ayrıca, Çavdarhisar ilçesinde, Kocaçay üzerinde yer alan 46 m’lik Tarihi Yukarı (Koca) Köprüsü de restore edilerek, şehrimizin turizm ağına kazandırılmıştır." ifadelerini kullandı.

Projelerin ana iş kalemleri hakkında bilgiler veren Genel Müdürümüz; 4 milyon metreküp toprak işi, 71 bin metreküp beton, 5 bin metre fore kazık, 750 bin ton plentmiks temel ve alttemel ile 400 bin ton bitümlü sıcak karışım imalatının yapıldığını söyledi.

image


image


image


image


Kaynak:
 
Son düzenleme:
  • #11
BOLU’NUN KARAYOLU STANDARDI YÜKSELİYOR

Bolu’nun güneyindeki yaşam alanlarına Bolu şehir merkezine girmeksizin doğrudan erişim imkanı sağlayan Bolu Güney Çevre Yolu hizmete sunuldu. 18 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcımız Osman Boyraz, Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, bürokratlar ve yüklenici firma temsilcileri katıldı.

“Bolu’yu komşularına bölünmüş yollarla bağladık"

2002 yılından bu yana Bolu’nun ulaşım ve iletişim altyapısı için 54 milyar liranın üstünde yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Yardımcımız Boyraz, kara yolu yatırımları kapsamında bölünmüş yol uzunluğunun 173 kilometreden 303 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplama yol uzunluğunun 192 kilometreden 432 kilometreye yükseltildiğini ve 192 kilometre tek yolun iyileştirmesinin yapıldığını bildirdi.

Bolu’yu Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya, Düzce, Karabük, Çankırı ve Zonguldak olmak üzere tüm komşularına bölünmüş yollarla bağladıklarını vurgulayan Boyraz, “Bolu Dağı Tüneli başta olmak üzere Gerede-Yeniçağa-Bolu Yolu, Gerede-Çerkeş Yolu, Yeniçağa Mengen Yolu, Kıbrısçık Çevre Yolu, Çatakören Köprüsü gibi önemli karayolu projelerini hayata geçirdik." dedi.

“Bolu’da ulaşım projelerini bir bir hayata geçirdik"

Boyraz, Bolu Güney Çevre Yolu sayesinde Bolu şehir merkezine uğramaksızın doğrudan ulaşım imkanı sağladıklarının altını çizdi. Bölgede tesis edilen hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım ile ulaşım süresini kısaltarak zamandan 167 milyon lira, akaryakıttan 38 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 205 milyon lira tasarruf edileceğini açıklayan Bakan Yardımcımız, çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunun da 2 bin 748 ton azaltılarak doğanın korunmasına katkı sağlanacağını vurguladı. Proje ile ayrıca, çevre yoluna paralel ilerleyen 2,9 kilometre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde bitümlü sıcak karışım kaplamalı bisiklet ve yürüyüş yolu da inşa ederek Bolu halkının kullanımına sunduklarını belirten Boyraz, Bolu’nun turizm faaliyetlerini, tarımını, sanayisini geliştirecek yatırımların önünü açacak ulaşım projelerini bir bir hayata geçirdiklerini ve yenilerine de devam edeceklerini bildirdi.

Trafik yoğunluğu, çevre yolları ile rahatlıyor

Törende konuşan Genel Müdürümüz Gülşen, Güney Çevre Yolunun trafiğe 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında hizmet vereceğini belirterek, proje kapsamında 30 m’lik 1 adet köprü ve 2 adet hemzemin kavşağın da yer aldığını söyledi. Projeye ilişkin detayları aktaran Gülşen, 1 milyon 140 bin metreküp toprak işi, 6 bin 500 metreküp beton, 1.360 metre fore kazık, 85 bin ton bitümlü sıcak karışım imalatı yapıldığı bilgisini verdi. Genel Müdürümüz, artan araç sahipliği ve mobiliteye bağlı olarak şehir merkezlerinde yaşanan trafik yoğunluğunu, inşa edilen çevre yolları ile rahatlattıklarını sözlerine ekledi.

image


image


image


image


Kaynak:
 
  • #12
BURSA İLE BİLECİK ARASINDAKİ BÖLÜNMÜŞ YOL BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLANDI

Bursa-Bilecik arasındaki bölünmüş yol bütünlüğünü sağlayarak hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım imkanı tesis eden Yenişehir-Bilecik Yolu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ve Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen’in katıldığı açılış törenine milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarından bürokratlar, yüklenici firmaların temsilcileri ve Karayolcular katıldı.

“Bilecik’in 21 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 184 kilometreye yükselttik"

Son 22 yılda Bilecik’in ulaşım ve iletişim altyapısı için 110 milyar 562 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Bakanımız Uraloğlu, 21 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 184 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu 231 kilometreye yükselttiklerini ayrıca 137 kilometre tek yol iyileştirmesi yaptıklarını söyledi.

Yenişehir-Bilecik Yolu ile bilgiler veren Uraloğlu, “Projemiz kapsamında; 2x2 standardında bitümlü sıcak karışım kaplamalı 41,6 kilometre bölünmüş yol, 1 adet farklı seviyeli kavşak, 2 adet 158 metre uzunluğunda köprü ve 22 adet hemzemin kavşak ve 9 adet tarımsal altgeçit inşa ettik. Uyguladığımız yeni projeyle 97 virajı ortadan kaldırdık. Minimum kurp yarıçapını da 40 metreden 300 metreye yükselterek çok daha güvenli ve konforlu bir yolculuk imkânı sağladık." ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, ulaşım süresini 51 dakikadan 25 dakikaya düşürdüklerini böylece zamandan 162 milyon lira, akaryakıttan 61 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 223 milyon lira tasarruf edeceklerini vurguladı. Ayrıca çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 4 bin 356 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacaklarını da sözlerine ekledi

“Yenişehir-Bilecik kesimini bölünmüş yol seviyesine yükselttik"

Bursa’dan otoyol ile başlayıp, Yenişehir’e kadar bölünmüş yol standardında devam eden güzergahın Yenişehir-Bilecik kesiminin sathi kaplamalı tek yol seviyesinde hizmet verdiğini hatırlatan Genel Müdürümüz Gülşen, “Karayolları Genel Müdürlüğü olarak, gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu kesimi de bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol seviyesine yükselttik." dedi.

Projeye ilişkin teknik bilgiler veren Gülşen, 10 milyon metreküp toprak işi, 110 bin metreküp beton, 50 bin metre fore kazık, 1 milyon 750 bin ton plentmiks temel ve alttemel ile 575 bin ton bitümlü sıcak karışım imalatının yapıldığını belirtti.

Gülşen; Bilecik’in Bursa’ya, Yenişehir Havalimanı’na, Gemlik ve Bandırma limanlarına, Güney Marmara sahil kesimindeki tatil beldelerine, Ege Bölgesi’ne, İstanbul-İzmir Otoyolu’na, 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden Trakya ve Avrupa’ya konforlu bağlantısının sağlandığını da sözlerine ekledi.

image


image


image


Kaynak:
 
  • #13
BAKANIMIZ URALOĞLU TRABZON GÜNEY ÇEVRE YOLU ŞANTİYESİNİ ZİYARET ETTİ

image


Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için gittiği Trabzon’da yapımı devam eden Güney Çevre Yolu şantiyesindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Şantiyede yapılan incelemelerin ardından proje hakkında kısa bir açıklamada bulunan Uraloğlu, şehir içi ve transit trafiği düzenlemeyi amaçlayan Güney Çevre Yolu’nun önemine vurgu yaparak, trafiğin çevre yolu üzerinden hızlı ve kesintisiz akışının sağlanacağını belirtti. Uraloğlu, sahil kesimindeki yoğunluğun azalmasıyla şehir trafiğine olumlu katkı sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak :
 
  • #16
NEVŞEHİR-AKSARAY YOLU’NUN STANDARDI YÜKSELİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu, 27 Mart Çarşamba günü Nevşehir’e geldi. Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen’in de yer aldığı programda, çalışmaların devam ettiği çeşitli ulaşım yatırımlarını yerinde inceleyen Uraloğlu, yetkililerden bilgi aldı.

“Nevşehir –Aksaray Yolu bitümlü sıcak karışım kaplamalı olacak"

Uraloğlu, Kayseri – Kırşehir – Ankara Yolu ve Nevşehir – Acıgöl – Aksaray yollarını bölünmüş yol haline getirdiklerine işaret ederek, Kayseri – Avanos Ayrımı – Ürgüp – Nevşehir Yolu, Gülşehir – Avanos Yolu, Nevşehir – Niğde Yolu ve Nevşehir Güney Çevre Yolu gibi önemli karayolu projelerini tamamladıklarını bildirdi. Ankara-Niğde Otoyolu’nu da tamamlayarak hizmete verdiklerini ve bu projenin geçtiği şehirlerin gelişmesine katkı sağladığını vurguladı. Ayrıca sathi kaplamalı hizmet veren Nevşehir – Acıgöl – Aksaray Yolu’nu bitümlü sıcak karışım kaplamalı hale dönüştürülüyor olduğunu, Nevşehir-Ürgüp-Boğazköprü Yolu, 103 Evler Köprülü Kavşağı ve Tarihi Avanos Köprüsü’nün restorasyonu gibi dört önemli karayolu projesine de devam ettiklerini ifade etti.

“Nevşehir Çevre Yolu otoyol standardında olacak"

Nevşehirlilerin dört gözle beklediği Nevşehir Çevre Yolu için de çalışmalara başladıklarını bildiren Bakanımız Uraloğlu, Nevşehir Çevre Yolu’nun 16,7 km uzunluğunda, bölünmüş yol standardında projelendirildiğini kaydederek “Projeyi 2024 Yılı Yatırım Programı’na aldık. Eksik kalan iş kalemlerinin tamamlanabilmesi amacıyla yıl içerisinde proje ihalesine çıkacağız. Projemiz bünyesinde, 6 adet farklı seviyeli kavşak, 2 adet üstgeçit ve 5 adet altgeçit bulunuyor. Çevre yolumuz kendi başına otoyol standartlarını taşıyacak." dedi.

image


image


image


image


image


image


Kaynak:
 
  • #17
Sarıyer - Kilyos Tüneli ve Bağlantı Yolu’nda incelemelerde bulunduk.

• Tünelin 1,3 km uzunluğu ve
• Bağlantı yollarının 6 bin 875 metre uzunluğu ile
• Projemiz toplam 8,2 km uzunluğa sahip.

Sarıyer’e ortalama 35 dakika süren ulaşım süresi, Sarıyer- Kilyos Tüneli ile 5 dakikaya inecek.

sariyer_kilyos_tuneli_1

sariyer_kilyos_tuneli_2



sariyer_kilyos_tuneli_4


sariyer_kilyos_tuneli_3.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • #19
Ramazan Bayramı Tatili Nedeniyle Otoyollar Ve Boğaz Köprülerinden Ücretsiz Ve Ücretli Geçiş Duyurusu

6 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 00:00’dan (Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan gece) başlayarak 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 07:00’a kadar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçişler ücretsizdir.

YAP-İŞLET-DEVRET Modeli ile yapılarak işletmeye açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Gebze Orhangazi İzmir Otoyolu, Osman Gazi Köprüsü, Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu, Ankara Niğde Otoyolu, 1915 Çanakkale Köprüsü, Malkara Çanakkale ve Aydın Denizli Otoyolundan geçişler ücretlidir.

Kaynak:
 
  • #20

AKILLI YOLLAR GELİYOR​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yollarda güvenliği en üst düzeye çıkarmak amacıyla akıllı ulaşım sistemlerini ülke çapında yaygınlaştırdıklarını belirterek “Yollarımızı akıllı ve otonom teknolojilerle donatarak emniyetli yol altyapısı tesis ediyoruz, hayatları kurtarıyoruz. 3 ayrı başlık altında projelendirdiğimiz sistem kapsamında İstanbul’da K-AUS Test ve Uygulama Koridoru uygulamasını başlatacağız. Pilot bölge olarak Antalya’yı seçtik. Ancak bunu yaparken yerli ve milli teknolojiye önem veriyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü Ana AUS Merkezinde hizmet verecek ve tüm kurulacak sistemlerin yazılım altyapısını oluşturacak Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi Yazılım Platformu ve Mobil Uygulaması’nı hayata geçiriyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, doğu-batı, kuzey-güney demeden Türkiye’yi baştan başa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını belirterek, bölünmüş yol ve otoyol yapımına büyük önem verdiklerini söyledi. 2002 yılında sadece 6 şehrin birbirine bölünmüş yol ile bağlı olduğunu anımsatan Bakan Uraloğlu, bu sayının şu anda 77’ye çıktığını vurgulayarak, “Şu anda bölünmüş yollarımız bütün yol ağımızda hareket eden trafiğin yüzde 83’üne hizmet verir hale geldi. Karayollarımıza yaptığımız yatırımlar sayesinde 100 milyon taşıt-km başına hayatını kaybeden kişi sayısında yüzde 81’lik bir azalma sağladık. Ancak bununla yetinmiyoruz, yollarımızı akıllı ulaşım sistemleri ile donatarak yol güvenliğini en üst düzeye çıkartıyoruz. Akıllı ulaşım sistemleri ile hayatları kurtarıyoruz” diye konuştu.

AUS Merkezi Yazılım Platformu ve Mobil Uygulaması Devreye Alınacak

Uraloğlu, kara yolu altyapısını inşa ederken teknolojideki gelişme ve küresel trendleri dikkate aldıklarının altını çizerek, akıllı ve otonom teknolojiler sayesinde hızlı ve emniyetli yol altyapısı tesis ettiklerini vurguladı. Araçların otonom sürüş sistemleri için yeni gelişen altyapıyı hazır hale getirmeye devam ettiklerinin de altını çizen Bakan Uraloğlu, “Yollarımızı ulaşımda ‘aklın yolu’ dediğimiz akıllı ulaşım sistemleri ile donatmaya devam ederken, tüm sistemlerin de milli ve yerli olmasına özen gösteriyoruz. Bu Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine (K-AUS) Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi’ni başlattık. Proje kapsamında Türkiye’nin e-devlet altyapısına da kuran Türksat A.Ş., K-AUS Yazılım Platformu’nu yerli ve milli imkanlarla geliştirecek. İşin süresi 24 ay, bakım devresi de 12 ay olarak belirlendi. 3 ayrı başlık altında projelendirdiğimiz sistem kapsamında ilk olarak İstanbul’da K-AUS Test ve Uygulama Koridoru uygulamasını başlatacağız. Pilot bölge olarak Antalya’yı seçtik. Karayolları Genel Müdürlüğü Ana AUS Merkezinde ise tüm kurulacak sistemlerin yazılım altyapısını oluşturacak Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi Yazılım Platformu ve Mobil Uygulaması’nı da devreye alacağız” şeklinde konuştu.

“Kaza Riski En Aza İnecek”

Uraloğlu akıllı ulaşım sistemleri kapsamında ilk olarak fiber optik internet altyapısının yanı sıra enerji, kazı, kablolama, donatıların yapılacağını daha sonra ise merkez ve bölge sistem donanımları ile kontrol odalarının tamamlanacağını açıkladı. Ayrıca akıllı yol uygulamaları kapsamında bir diğer işin dijital mesaj işaretleri, değişken trafik işaretleri ve meteorolojik bilgi istasyonları olduğunu da anlatan Bakan Uraloğlu, “Ayrıca yine akıllı yol uygulaması kapsamında sinyalizasyon sistemleri, kamera sistemleri, araç algılayıcı sistemler, simülasyon yazılımları ve Merkezi IoT (nesnelerin interneti) platformu da kurulacak. Ayrıca tüm Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı bölgeler müdürlüklerine de iş zekâsı ve karar destek sistemi, entegrasyonları ve Karayolları Mobil uygulaması da yapılacak. Ayrıca akıllı yollarımızı kullanan araçların araç-araç, araç-altyapı haberleşme altyapısının da kurulumu yapılacak. Yani bu sistemimizi hayata geçtiğinde akıllı yollarımızı kullanan araçlar diğer araçlarla ve yolun kendisiyle haberleşecek kaza riski en aza indirilecek” dedi.

“Gelecek Yılın Sonunda Tamamlanacak”

Bakan Uraloğlu, 30 kilometrelik Hasdal-İstanbul Havalimanı ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Kontrol Merkezi, Antalya- Kemer yolu ve Antalya- Ankara yolunda K-AUS Test ve Uygulama Koridoru’nu kuracaklarını bildirdi. Uraloğlu, proje ile geleneksel AUS sistemlerinden elde edilen verileri araç-içi ünitelere iletilecek, araçlarla araçlar ve araçlarla altyapı arasında haberleşmeyi sağlayacaklarını anlattı. Söz konusu proje ile trafiğin etkin ve verimli kullanılmasını ve kazaların önlenmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Bakan Uraloğlu, “K-AUS kapsamında yol kenarı üniteleri, araç İçi üniteleri, çeşitli araç algılayıcı sistemleri, plaka tanıma, kamera, fiber optik kablo gibi daha birçok altyapı sistemi kurulacak. K-AUS uygulamaları ile akıllı ulaşım ekosisteminin asli unsurları olan araç-altyapı-merkez arasındaki iş birliği geliştirilerek karayolu ulaşımındaki kapasite ve performans artırılacaktır. Karayollarının etkin kullanımıyla birlikte ulaşımda hareketlilik ve sürdürülebilirlik sağlanacak, yol güvenliği artacak. 2025 yılının sonunda tamamlamayı planladığımız projenin bakım devresi de 12 ay olacak. Proje ile akıllı ulaşım sistemlerimizi yerli ve milli yazılıma da kavuşturmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

image


 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular