Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

2025 Türkiye Orman Yangınları | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

2025 Türkiye Orman Yangınları

İzmir'in Foça ve Aydın'ın Germencik ilçelerinde orman yangınları çıkmış​

• Üzgün
Tepkiler: Rime
Adana'da Orman Yangını Çıktı.
1750082217175.png

Adana’nın Feke ilçesi sınırlarında orman yangını çıktı, ekipler havadan müdahaleye başladı.

Yangın, ilçeye bağlı Çandırlar Mahallesi Bekirhacılı Daşlıgedik mevkiinde ormanlık alanda çıktı. Yangını fark edenler durumu orman ekiplerine bildirildi. Feke Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde bölgeye çok sayıda arasöz ve yangın söndürme ekibi sevk edildi. Yangın söndürme helikopterinin bölgeye ulaşarak yangına müdahale etmeye başladığı bildirildi. Ekiple Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Dün Karaburun'un zannedersem
Eğlenhoca Mevkiinde yangın çıkmıştı
Kaynak-Halk TV

• Beğen
Tepkiler: Rime
Manisa, Mersin, Balıkesir ve Çanakkale ormanlık ve tarım arazilerinde çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Google Maps'e göre Bursa'nın Orhaneli Mevkiinde Yürücekler köyünün 3 km aşağında yangın vardır,yangın alanının Bursa Merkez'e uzaklığı 45 km olup,yangın alanının tahmini(kendi tahminim ve maps'te gördüğüm) çapı 700-800 metredir

Ben izmir den yazıyorum. Burası günlerdir çok sıcak. Hava kuru rüzgar kuzeyden esiyor. Buna rağmen 36 37 derece sıcaklar var. Rüzgar lodosa döndüğü an ormanlar yangına çok hassas bir hale gelecek.

• Beğen
Tepkiler: Bucali
Ben izmir den yazıyorum. Burası günlerdir çok sıcak. Hava kuru rüzgar kuzeyden esiyor. Buna rağmen 36 37 derece sıcaklar var. Rüzgar lodosa döndüğü an ormanlar yangına çok hassas bir hale gelecek.
Ne taraf olur gibi hocam?Sancaklı tarafı yine yanar mı? Yoksa bu seferki farklı yere mi?

İnşallah hiç bir yer yanmaz. Bu kış çok kurak geçti. Ağaçlar oldukça kuru.

Valilikler bu sene Bütün Egede Temmuz Ağustos aylarında orman sahalarına girmeyi yasaklamalı. Piknik yapmak kamp yapmak sigara içmek izin verilen yerler dışında tamamen yasak olmalı. Sigara bile yasaklanabilir. 2 ay Piknik yapmazsak ölmeyiz.

Az önce hava tahminlerine baktım. Çarşambadan sonra İzmir 40 derecenin üstünde ve nem oranı yüzde 20 ye kadar düşecek. Rüzgar kuzeyden orta hızda esecek.

Yani bu havalar en riskli zaman. Üstelik daha Temmuz bile olmadı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar