Ajet-Anadolujet

[No message]
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    99.9 KB · Görüntüleme: 0

Bolat: THY ve AJet’in 23 A320/321NEO uçağı motor bekliyor​

Türk Hava Yolları dün Airbus A320/A321NEO serilerinde yaşanan motor sorunlarıyla ilgili olarak KAP açıklaması yapmış ve imalatçı ile tazminat konusunda anlaşma yapıldığı açıklanmıştı. THY’nin kaç uçağı yere indiği konusundaki açıklama Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat tarafından açıklandı.

Bolat, THY’de 17 adet A321NEO, AJet’te 3 A320NEO ve 3 adet da A321NEO olmak üzere 23 uçağın yerde parça beklediğini açıkladı.

Linkedin hesabı üzerinden Gazeteci Murat Herdem’in paylaşımı üzerine yazan Bolat, detaylar hakkında şu bilgiyi verdi:

“Doğrusu şu: THY filosundaki 17 adet A321NEO ve AJet filosundaki 3 adet A320NEO ile 3 adet A321NEO uçağımız olmak üzere toplam 23 adet uçağımız yedek motor yetmediği için yerde bekliyor.

5 uçak kiralandı​

Bu nedenle de piyasadan 5 tane A320NEO uçağı kiraladık ve bunların motorlarını indirdik, yedek motor olarak kullanıyoruz. İlave motor ve uçak arayışlarımız devam ediyor. (Geçen ay baktığımızda dünya genelinde 600 den fazla NEO uçağı yedek motor olmadığı için yerde bekliyordu)

Toz metal sorunu​

Airbus’ın A320neo serisinde kullanılan Pratt&Whitney PW1100G serisinde kullanılan parçalarda meydana gelen ‘toz metal’ sorunu nedeniyle parça değişimi gerçekleştiriliyor.

Onarım süresi uzuyor​

Yaşanan sorunlara halen sorunlu parçalar sökülerek imalatçıya gönderiliyor. Sorun, yüksek basınçlı türbin disklerinde kullanılan toz bir metalde mikroskobik kirleticiler. Bu durum tüm motorda ciddi çatlakların oluşmasına neden oluyor.

Değişim için planlanan modifikasyon işlemi için yaklaşık 60 günlük süre planlanırken yığılma nedeniyle işlem süresi 300 güne kadar uzamış durumda.

Oluşan ciddi zarar, geçtiğimiz yıllarda Raytheon ve Pratt&Whitney’in üst şirketi United Technologies’in birleşmesi ile kurulan RTX şirketinin hisselerinde önemli bir kayıp oluşturmuş durumda.

Kaynak: Tolga Özbek . com
 
  • Beğen
Tepkiler: Emir ve Rafet

AJet, İlk Üsküp Uçuşunu Gerçekleştirdi​

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, 13 Temmuz 2024 itibarıyla Makedonya’nın başkenti Üsküp’e direkt uçuşlara başladı. Yaz dönemi boyunca haftada dört gün karşılıklı seferlerin düzenlenmesi, seyahat severler için büyük bir avantaj oluşturuyor.

AJet yönetiminin zamanında iniş ve kalkış hedefiyle tüm imkanlarını seferber ettiği belirten AJet CEO’su Sarp, Sabiha Gökçen’de 7 uçağın, Ankara Esenboğa’da ise 5 uçağın olası gecikmelerde yolcu mağduriyetini önlemek amacıyla hazır bekletildiğini belirtti.

Üsküp: Heykeller Kenti​

Üsküp, son yıllarda Avrupa’nın en popüler seyahat noktalarından biri haline geldi. “Heykeller kenti” olarak bilinen şehir, zengin tarihi, doğal güzellikleri ve lezzetli mutfağı ile gezginlerin ilgisini çekiyor. Üsküp, hem tarihi hem de modern dokusuyla ziyaretçilerini bekliyor.

Uçuş Tarifesi​

İstanbul Sabiha Gökçen ile Üsküp arasındaki uçuş tarifesi aşağıdaki gibidir:
KALKIŞVARIŞBAŞLANGIÇ TARİHİGÜNLERKALKIŞ SAATİ*
İstanbul (Sabiha Gökçen)Üsküp13 TemmuzPazartesi, Perşembe, Cumartesi, Pazar09:30
Üsküpİstanbul (Sabiha Gökçen)13 TemmuzPazartesi, Perşembe, Cumartesi, Pazar12:00
*Yerel saat bilgileri baz alınmıştır.

Kaynak: Airline Haber
 
Sosyal medyada her gün Ajet in rezillikleri konuşuluyor. Anadolujet iyi güzel çalışırken çalışan sistemi nasıl berbat ettiler inanılmaz !
 
  • Beğen
Tepkiler: sezgin_ist

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp’tan rötar açıklaması​

Türk Hava Yolları’nın iştirak şirketi olan AJet, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’e kendi uçuş koduyla ilk uçuşunu yaptı. Uçuş öncesi basın mensuplarının rötar sorunlarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Ajet Genel Müdürü Kerem Sarp, rötarların önüne geçmek için tedbirler aldıklarını belirterek “AJet olarak Ankara’da 5, Sabiha’da 7 tane yedeğimiz var. 12 tane uçağı yerde bırakmanızın hava yolu olarak size maliyeti maalesef çok fazla ama biz şu anda onu düşünmüyoruz. Kesinlikle biz bir saatin üzerinde rötar yapmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz ve bunu da oturttuğumuz zaman tamamen artık AJet’in rötarla anılmasının önüne geçmeye çalışacağız.” dedi.​

Türk Hava Yolları’nın iştirak şirket Ajet, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kendi uçuş koduyla ilk uçuşunu Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’e yaptı. Saat 12.30’da hareket eden uçakla Üsküp’e yapılan ilk sefer sonrası düzenlenen lansmana, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, AJet Genel Müdürü Kerem Sarp ve AJet yöneticileri katıldı. AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, uçuş öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AJet’in sayısı 80’i aşan uçak filosuyla, yolcularını, 32 ülke ve 93 destinasyonda misafir ettiğini belirten AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, “AJet, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 40’ıncı yurt dışı noktası olan Üsküp’e uçuşlarının başlamasıyla 25 ülkede, toplam 72 destinasyona ulaşmış oldu” dedi.

Sarp, AJet ekibinin büyük bir kısmının Türk Hava Yolları’ndan geldiğini ve sektörde uzun yıllar tecrübesi olan profesyonellerden oluştuğunu belirtti.

Sarp, “Şu anda birçok altyapı iyileştirmesi devam ediyor. Kendi planımıza göre dijital hava yolu olarak konumlandıracağımız o seviyeye ekim ayında gelmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Bayram dönemindeki yoğunluğa dikkati çeken Sarp, söz konusu dönemde yoğun bir trafikle birlikte, talepleri karşılamak için operasyonların ilk günde çok rahat bir şekilde geçtiğini ancak planda olmayan, teknik arızadan, bakımdan dolayı hizmet veremeyen uçakların yoğunlukta dengeyi bozduğunu dile getirdi.

Sarp, “Operasyona başlıyorsunuz, kapıyı kapatacaksınız. Amsterdam’dan gelen slot 390 dakika. Yani sana ‘uçakta yolcuyu 390 dakika beklet’ diyor. Bu da ‘seferi yapma’ anlamına geliyor. Başka bir noktadan 230 dakika geldi. 200 dakika geliyor. Bu sefer uçakları kaldıramıyorsunuz. Sektördeki oyuncuların yaşadığı bütün sorunların bir benzerini yaşayarak o dönemde biz, basında ya da yazılı, görsel medyada biraz daha öne çıkartıldık. İnsanlar da haklı. Tatil planları var. Ona göre arabasını ayarlamış, otelini ayarlamış. Geç kalınca doğal olarak reaksiyon gösterdiler. Başlangıçta marka algısını, hep Türk Hava Yolları’yla yan yana gittiği için, aradaki ayrımı tam yapamadık. Bu sefer beklentiler farklı oldu. Beklentiler farklı olunca da düşük maliyetli hava yolu standardında hizmet verdiğinizde bu sefer beklentileri karşılamamış olduk. Bundan dolayı da biraz daha fazla bizle ilgili şikayetler gündemde olmaya başladı.” diye konuştu.

Herhalükarda rötar konusunun bir gerçek olduğunu vurgulayan Sarp, Anadolu Jet’in 2023 Nisan-Haziran dönemindeki on-time performansıyla, AJet’in 2024 Nisan-Haziran on-time performansı arasında 5 puanlık bir fark ile daha iyi bir 3 ay geçirdiğine işaret etti.

Sarp, haziranın ilk haftasına iyi başladıklarını ancak bayram ve sonrası Avrupa hava sahasındaki hava durumundan kaynaklı yoğunluk ve yine aynı dönemdeki teknik nedenlerle yaşadıkları sorunlar dolayısıyla hazirandaki on-time performansında 4 puanlık bir fark olduğunu belirtti.

Sarp, 4 puanlık farkın realitede etkisinin bu kadar olmaması gerektiğine değinerek, “Uçağı gönderiyorsunuz. Uçağınız gelmiyor. Yani bu operasyon birbirine bağlı bir halka. Ben buradan uçağı gönderdim. Zamanında dönemedi. Dönemediği zaman peşindeki bütün seferleri otomatik olarak etkileniyor. Bunlar bizim kendi elimizle değiştiremeyeceğimiz şeyler.” dedi.

“BİR SAATİN ÜZERİNDE RÖTAR YAPMAMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”

Sarp, “AJet olarak Ankara’da 5, Sabiha’da 7 tane yedeğimiz var. 12 tane uçağı yerde bırakmanızın hava yolu olarak size maliyeti maalesef çok fazla ama biz şu anda onu düşünmüyoruz. Bunu yapmaya başladığımızdan beri Ankara’da büyük bir sıkıntımız kalmadı. Sabiha’da da on-time performans konusunda belli bir noktaya getirdi. Ancak bu da yeterli değil, çünkü elimizde datalar var. Rötarlar eskisi gibi olmayacak ama bir Ankara’nın yüzde 80’lerine ulaşmanızın da Sabiha’da imkanı yok. Çünkü havalimanı yoğun. Yoğun bir Avrupa operasyonu yapıyorsunuz ve havalimanlarının da imkanları belli.” ifadelerini kullandı. Sarp, “Kesinlikle biz bir saatin üzerinde rötar yapmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz ve bunu da oturttuğumuz zaman tamamen artık AJet’in rötarla anılmasının önüne geçmeye çalışacağız.” açıklamasında bulundu.

“HAKLI ELEŞTİRİLERİN TAMAMINI ALACAĞIZ”

Her türlü eleştiriye açık olduklarını belirten Sarp, “Sektörün tamamında bu sorunlar var. Birebir ilgileniyoruz. Ama yalan ve iftiraya tahammülümüz yok. Gerçek mağduriyet yaşayan yolcuyla, gerçek olmayan konuları ayırt etmemiz gerekiyor. Bununla ilgili haftalık, müşteri deneyimi ekibimiz var, gelen şikayetleri analiz ederek neleri iyileştireceğimize birlikte bakıyoruz. Çalışan arkadaşlarla birlikte birçok iradeyi gösteriyoruz ve bunları iyileştirmek için de elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Haklı eleştirilerin tamamını alacağız.” dedi.

“AMACIMIZ ANKARA’YI, AVRUPA’NIN NEREDEYSE BÜTÜN BAŞKENTLERİYLE BAĞLAMAK”

Sarp, 10 yıllık stratejilerinde 200 uçağa ulaşmak olduğuna dikkati çekerek, 5 yıl içinde de 150 uçağa ulaşacaklarını vurguladı. Ankara’yı hem iç hatlarda koruyacaklarını hem de dış hatlarda yeni frekanslar açacaklarını belirten Sarp, “Amacımız Ankara’yı, Avrupa’nın neredeyse bütün başkentleriyle bağlamak. Bizim Ankara’yla ilgili ‘Ankara Plus’ dediğimiz bir ürün üzerinde şu anda paydaşlarla birlikte çalışıyoruz. Çünkü Ankara’ya olan turizmin artması gerekiyor. Ankara bizim için çok önemli. Ankara’da da bundan sonra büyüyeceğiz. 10 yıllık stratejide biz dış hatlarda ortalama yüzde 15, yüzde 16 büyümeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sarp, rötarlarla ilgili aksiyonları aldıklarını ve kış operasyonunda Avrupa hava sahasının da rahatladığını dile getirerek, “Doğal olarak rötarlar azalıyor, biz de kendimizin önüne koyduğu stratejileri daha hızlı bir şekilde çalışarak hayata geçireceğiz.” dedi.

Kerem Sarp Kahire’ye de AJet’in uçuşlarının başlayacağını ifade etti.

Lasmanda konuşan Fatih Ulusoy da Türkiye ve Kuzey Makedonya arasındaki bağları daha da güçlendirecek önemli bir gelişmeye tanıklık ettiklerini dile getirdi. Ulusoy, “AJet’in ilk İstanbul-Üsküp uçuşu vesilesiyle düzenlenen bu tur, ülkelerimiz arasında turizm, ekonomik ve toplumlar arası ilişkilerin, ayrıca ulaştırma boyutunda ise bağlantısallığın geliştirilmesi adına önemli bir adımdır.” dedi.

Kaynak: Hürriyet
 

AJet, Avrupa Uçuşlarında 9 Euro+Vergi Kampanyası Başlattı​

AJet, Avrupa uçuşları için büyük bir kampanya başlattı ve sınırlı sayıda bileti 9 Euro+vergi fiyatıyla satışa sundu. Kampanya, 25-26 Temmuz 2024 tarihlerinde geçerli olacak ve toplam 175 bin koltuk indirimli fiyatlarla sunulacak.

Kampanya Detayları

  • Kampanya kapsamında biletler Türkiye çıkışlı tek yön 9 USD + vergiler, gidiş-dönüş 18 USD + vergiler; Türkiye varış tek yön 9 EUR + vergiler, gidiş-dönüş 18 EUR + vergilerden oluşan fiyatlarla sunulacaktır.
  • 25 – 26 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak biletler için geçerlidir.
  • 16 Eylül 2024 – 27 Mart 2025 tarihleri arasındaki uçuşlar için geçerlidir.
  • Kampanya, Türkiye çıkışlı yurt dışı varışlı ve yurt dışı çıkışlı Türkiye varışlı gidiş-dönüş tüm uçuşları kapsamaktadır. Ücret detaylarına aşağıdaki tablolardan ulaşabilirsiniz.
  • Kampanya yurt dışı noktaları Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, Danimarka, Fransa, Hollanda, Macaristan, Kuzey Makedonya, İngiltere, İsviçre, İtalya, Kosova ve Sırbistan ülkelerini kapsamaktadır.
  • Kampanya sadece AJet tarafından gerçekleştirilen tarifeli seferlerde geçerlidir.
  • Kampanya sadece , AJet mobil uygulama ve yetkili satış acentelerinde geçerlidir. Gelecek kampanyalarımızı herkesten önce duymak için AJet Mobil uygulamasını aşağıdaki QR kodu okutarak indirebilirsiniz.
  • Kampanya kapsamında alınan biletlerde iptal, iade ve değişiklik işlemlerinde orijinal bilet kuralları geçerlidir.
  • Kampanya kapsamında 175.000 bin adet koltuk arz edilecektir.
  • Bu kampanya diğer kampanya ve indirimlerle birleştirilemez.
  • AJet, kampanya ile ilgili kural ve koşulları, tanımları ve diğer bilgileri değiştirme ve herhangi bir zamanda teklifi iptal etme hakkını saklı tutar.
  • AJet, kurallara aykırı olduğu tespit edilen durumlara karşı yasal işlem yapma hakkını saklı tutar.
Çıkış ÜlkesiVarış ÜlkesiTek YönGidiş Dönüş
AlmanyaTürkiye9 EUR + vergiler18 EUR + vergiler
AvusturyaTürkiye9 EUR + vergiler18 EUR + vergiler
BelçikaTürkiye9 EUR + vergiler18 EUR + vergiler
Bosna HersekTürkiye9 EUR + vergiler18 EUR + vergiler
DanimarkaTürkiye9 EUR + vergiler18 EUR + vergiler
FransaTürkiye9 EUR + vergiler18 EUR + vergiler
HollandaTürkiye9 EUR + vergiler18 EUR + vergiler
İngiltereTürkiye9 EUR + vergiler18 EUR + vergiler
İsviçreTürkiye9 EUR + vergiler18 EUR + vergiler
İtalyaTürkiye9 EUR + vergiler18 EUR + vergiler
KosovaTürkiye9 EUR + vergiler18 EUR + vergiler
MacaristanTürkiye9 EUR + vergiler18 EUR + vergiler
MakedonyaTürkiye9 EUR + vergiler18 EUR + vergiler
SırbistanTürkiye9 EUR + vergiler18 EUR + vergiler
Çıkış ÜlkesiVarış ÜlkesiTek YönGidiş Dönüş
TürkiyeAlmanya9 USD + vergiler18 USD + vergiler
TürkiyeAvusturya9 USD + vergiler18 USD + vergiler
TürkiyeBelçika9 USD + vergiler18 USD + vergiler
TürkiyeBosna Hersek9 USD + vergiler18 USD + vergiler
TürkiyeDanimarka9 USD + vergiler18 USD + vergiler
TürkiyeFransa9 USD + vergiler18 USD + vergiler
TürkiyeHollanda9 USD + vergiler18 USD + vergiler
Türkiyeİngiltere9 USD + vergiler18 USD + vergiler
Türkiyeİsviçre9 USD + vergiler18 USD + vergiler
Türkiyeİtalya9 USD + vergiler18 USD + vergiler
TürkiyeKosova9 USD + vergiler18 USD + vergiler
TürkiyeMacaristan9 USD + vergiler18 USD + vergiler
TürkiyeKuzey Makedonya9 USD + vergiler18 USD + vergiler
TürkiyeSırbistan9 USD + vergiler18 USD + vergiler
Kaynak: Airline Haber
 

AJet, 2033’e kadar uçtuğu ülke sayısını 50’ye çıkarmayı hedefliyor​

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, şu anda yaklaşık 32 ülkede, 52 yurt dışı noktasına uçtuklarını belirterek, “İlk başta 32 ülkeyi 2025’e kadar 43 ülkeye, 2033’te bunu 50 ülkeye çıkartmayı hedefliyoruz.” dedi.​

Sarp, AA muhabirlerine, şirketin operasyonları ve hedeflerine ilişkin açıklamada bulundu. Anadolu Jet’ten AJet’e geçiş süreci için Ağustos 2023’te müracaat ettiklerini, sonraki süreçte uluslararası sivil havacılık gereği bazı gereksinimleri tamamlamaları gerektiğini ve bu gereksinimleri tamamlamak için yoğun tempoyla çalıştıklarını dile getiren Sarp, kendileri için zirvenin 31 Mart olduğunu ve o gün emniyetli bir şekilde aksama yaşanmadan operasyonlara başladıklarını söyledi.

Kerem Sarp, AJet’in, Türk Hava Yollarıyla (THY) mantalite olarak, çalışma kültürü olarak tamamen birbirinden ayrı ve prensiplerinin farklı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Belki tam anlatamadık, bizim en büyük eksikliğimiz bu olabilir. Biz bunu anlatmak için ilk önce şunları yaptık; bir, bu tamamen düşük maliyetli bir hava yolu konseptiyle çalışacak. Sektördeki taşıyıcıların hizmet kalitesine ise yakın ve bunun birazcık daha üstünde hizmet vereceğiz. Ama ilk başta ne yaptık? Biz bütün kontuarları THY’den ayırdık. Niye? THY marka algısıyla AJet’in marka algısı birbirinin içine girmesin diye. Yurt içi meydanlarda, yurt dışı meydanlarda fiziki şartların izin verdiği her yerde bunu yaptık. İki, yurt dışı ve yurt içinde teşkilat yapılanmamız olmadığı için handling firmalarıyla bizim adımıza bizi temsil edecek birer tane yetkili atadık ve bunlarla ilgili kontakları bitirdik. Bir operasyon anında bir aksaklık olduğunda bu kişilerin yolcularımızla ilgilenmesi ve onların uçuş aksaklığında yaşadığı sorunları tolere edip azaltması için kontratlarımızı bu şekilde bütün dünyanın her yerinde yaptık.”

“2025’e gelmeden 150 uçağa daha hızlı ulaşacağımızı görüyoruz”​

Sarp, 6 aylık dönemde bakıldığında proje takvimleriyle birebir aynı gittiklerinin bilgisini paylaşarak, kendilerinin ayrı bir IT yapısına sahip olduklarını belirtti.

Kerem Sarp, “Bizim amacımız ekim sonuna doğru bu takvimde ilerleyip AJet’in dijitalleşmede diğer sektördeki düşük maliyetli hava yollarıyla aynı teknolojiye kavuşması ve ondan sonra da hızlı bir şekilde teknolojisini daha fazla ilerleterek, birçok işini yapay zekaları kullanarak, iş süreçlerini kısaltarak kullanıcının daha hızlı erişebileceği bir iş modeline geçmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Herkeste bir marka karmaşası olmasının doğal olduğunu anlatan Sarp, halihazırda hem Anadolu Jet uçaklarının, hem de AJet uçaklarının varlığından bahsetti.

Sarp, “Şimdi uçakların boyanması belli bir süre istiyor ve bunun için de yeterli şekilde hangarlarda bir kapasitenin olması lazım. Bu uzun soluklu bir iş. İkincisi bizim düşük maliyetli hava yolu modelini çok iyi uygulayabilmemiz için, maliyetleri de aşağıya getirmek için bizim filo yaşımızın daha düşük olması gerekiyor. Bunun için de filomuza yeni uçakların girmesi gerekiyor. Önümüzdeki sene yaklaşık 40’a yakın yeni nesil uçağın girişi planlanıyor ve bu uçakların gelmesiyle birlikte uçaklar gelirken tamamı AJet logolarıyla ve AJet olarak boyanmaya başlanacak. AJet’in marka olarak alanlarda görünürlüğü daha fazla artacak.” ifadesini kullandı.

Markanın dönüşüm sürecinin biraz uzun olacağını kaydeden Sarp, filodaki uçak durumunu da anlattı.

Kerem Sarp, 3 yıllık süreçte 100’e yakın uçağın AJet işletme ruhsatına geçmesini planladıklarını aktararak, “Bu sene 5’ti bunu 8 yaptık. Önümüzdeki sene için şu anda biz pilot alım ilanlarına çıktık, yurt içi ve yurt dışı. Buradan gelecek pilot sayısı bizim için çok önemli. Buradan gelecek pilot sayısına göre de hemen mevcutta eskide kullanılan Anadolu Jet uçaklarını hızlı şekilde kendi işletme ruhsatımıza geçirip yine onları AJet olarak uçuracağız.” bilgisini paylaştı.

On yıllık stratejilerine değinen Sarp, filodaki uçak sayısını 2028’de 150’ye ulaştırma, ondan sonra da 200 uçağı geçme hedeflerinin olduklarını vurguladı.

Sarp, bu hedefleri sürekli takip ettiklerini dile getirerek, “Ben şunu söylüyorum, biz 2025’e gelmeden önce eğer beklediğimiz büyümeleri gerçekleştirirsek, 150 uçağa daha hızlı ulaşacağımızı görüyoruz. Şu anda ciddi anlamda bir talep var. Bu talebi karşılamakta şu anda zorluk çekiyoruz. Yani bugün 80 değil, 90 değil, bundan 10 tane daha fazla uçağımız olsaydı şu anda çok daha fazla opere edebileceğimizi ve bu uçakları da doldurabileceğimizi görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

AJet Genel Müdürü Sarp, iç hatlarda çok ciddi bir talep olduğunu, dış hatlara da daha ağırlık vermek istediklerini vurgulayarak, bunu karşılayabilmek için kendilerinin uçak sayılarını, pilot sayılarını artırmaları ve hızlı bir şekilde de bu büyümeye ayak uydurmaları gerektiğini aktardı.

“Şu anda 32 ülkeye uçuyoruz, 2033’te bunu 50 ülkeye çıkartmayı hedefliyoruz”​

Sarp, yeni rotalara da değinerek, şu anda yaklaşık 32 ülkede, 52 yurt dışı noktasına uçtuklarını belirtti. İlk başta 32 ülkeyi 2025’e kadar 43 ülkeye, 2033’te ise bunu 50 ülkeye çıkartmayı hedeflediklerini kaydeden Sarp, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi bizim dar gövde uçaklarının, operasyon yaptığımız uçakların yaklaşık 5-5,5 saatlik uçuş süresini göz önüne aldığınızda Sabiha Gökçen Havalimanı’na 5-5,5 saatlik uzaklıktaki mesafe neresi var? Avrupa’nın tamamını kapsıyorsunuz. Avrupa’da uçmadığımız şu anda ülkeler var, başkentler var. Aynı zamanda ülkenin büyüklüğüne baktığınızda sadece bir-iki noktaya uçtuğumuz yerler var. Yine diğer şehirlere sefer sayısı artırmayı ve oralara başlamayı düşünüyoruz. Orta Doğu coğrafyası var, Türki Cumhuriyetler var. Yine aynı şekilde de bizim gidebileceğimiz bu uçaklarla Kuzey Afrika’daki belli destinasyonlar var. Ağustos’ta Kahire’yi açıyoruz. Kahire’den sonra ekimde Şarm El-Şeyh ve Hurgada uçuşlarına başlıyoruz ve bu noktaları tamamen kapsayacak şekilde, hangi yıl hangisini açacağımızın planları şu anda elimizde var. Yani önümüzdeki 10 yıllık stratejik planında belli bir plan dahilinde büyüme stratejilerimizi koydum, bunlar yeni hatlar. Yine aynı şekilde günde bir sefer olan yeri günde iki sefere nasıl çıkartırız? Haftada üç uçtuğumuz yeri her gün sefer koyacak şekilde nasıl planlayabiliriz? Bunların tamamen stratejilerini hazırladık. Yani bizim 10 yıllık süreçte dış hatlarda ortalama yıllık yüzde 16 gibi büyüme hedefimiz var. İç hatlarda da bu artan talebi karşılamak için 10 yıllık süreçte ortalama yüzde 6’lık bir büyüme hedefimiz var”

İç hatlarda kapasite artışından ödün vermeyi düşünmediklerini aktaran Sarp, dış hatlarda da 10 yıllık periyotta 70’e 30 olan dengenin, 50-50’ye gelmesini hedeflediklerini dile getirdi.

“Bir yerde kapasite artarsa tekel kırılır, arz attığı için fiyatlar aşağı gelmeye başlar”​

Kerem Sarp, bir yerde kapasite arttığı, tekel kırıldığı zaman, arz arttığı için fiyatların otomatikman aşağı gelmeye başlayacağını söyleyerek, aslında şu anda AJet’in havacılıktaki yapacağı aksiyonlardan birisinin de bu olduğuna vurgu yaptı.

Sarp, “AJet, THY’den ayrı, kendi büyüme stratejilerini hayata geçirdiğinde bu büyümeyle birlikte uçuş ağının gelişmesi, frekansların derinleşmesi, daha fazla frekansı koyması, yurt içi ya da yurt dışında, otomatikman zaten pazara sunduğunuz arzı artırdığı için ekonomik ücretlerin bulunması noktasında da katkı sağlayacak. En büyük etkenlerden birisi de bu olacak. Bugüne kadar bir başkanlık düzeyinde görülen Anadolu Jet’in kendine özgün bir pazarlama stratejisi, büyüme stratejisi yoktu. Bu sadece şirket bünyesinde değil, aynı zamanda dışarıda büyümek istediğinizde, yurt dışında yeni frekanslar açmak istediğinizde, gittiğinizde oranın lokal ve sivil otoritesi tarafından da dikkate alınmıyordu. Niye? Diyordu ki zaten siz grup olarak ya da işte THY zaten TK koduyla uçuyordu. Zaten buraya 3 tane uçuyorsun diyordu. Anadolu Jet bir tane daha artırmak istediğinde zaten yeterince kapasiteyi kullanmışsınız.” açıklamasında bulundu.

Son bir, bir buçuk yılda Anadolu Jet’te alamadıkları izinlerin olduğunu, ancak ayrı bir şirket olup, ayrı bir tüzel kişiliğe kavuştuklarında muhataplarının bakış açısının değiştiğini anlatan Sarp, THY şemsiyesinden ayrıldıktan sonra şu anda artık kendilerinin yurt dışında da ayrı bir tüzel kişilik olarak görüldüğünü belirtti.

Sarp, “Bu yüzden izinleri daha rahat alıyoruz ve daha fazla uçuş imkanı sağladığımızda fiyatlar da biraz daha aşağıya gelecek. Çünkü arz fazlası olacak. Talep yeterince artmadığı, bu seviyelerde kaldığı müddetçe de yine aynı şeyi yaşayacağız. Fiyatlar aşağıya gelecek.” dedi.

“Önceliklerimizden birisi hizmet standartlarımızı low-costların bir çıta üstüne çıkartmak”​

AJet Genel Müdürü Sarp, önceliklerinin, hizmette bir standardı tutturmak olduğunu kaydederek, yolcunun memnuniyetinin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Sarp, “Şimdi biz kampanyalar yapıyoruz işte 1 avroya bilet sattık, 290 lira iç hatları sattık. Şimdi yoğun sezonda yüzde 40, yüzde 20 dış hatlara indirimler uyguladık ve bundan sonra da kampanyalarımız hızlıca devam edecek. Bu yönümüzü de kullanacağız. Maliyetleri aşağı getirdiğimiz müddetçe bunun yansıması olacak yolcu nezdinde. Daha ekonomik şartlarda bilet alacaklar. Ama biz bunu yaparken salt low-cost mantığıyla ‘yolcu uçağa nasıl biniyorsa binsin, deneyimde sorun yaşadı, yaşamadı, benim için önemli değil, benim standardım bu’ demiyoruz.” ifadesini kullandı.

Sektördeki low-cost olarak görülen hava yolu firmalarının sunduğu standardın bir tık üzerine çıkmayı hedeflediklerini anlatan Sarp, rötar konusunun sadece bir hava yoluna ait bir şey olmadığını dile getirdi.

Kerem Sarp, “Bugün sadece AJet konuşuldu. Yarın başka bir hava yolu konuşulabilir ama sektörün genel bir sorunudur. Bizim yaşadığımız sorunun bir benzerini şu anda Türkiye’deki taşıyıcılar yaşıyor, Avrupa’daki taşıyıcılar yaşıyor. Haberleri görüyorsunuz işte sürekli onlar da aynı şeyi söylüyorlar. İşte hava yoğunluğu, hava sahasının yoğun olması. Yine aynı şekilde Avrupa hava sahasındaki trafiğin artmasının da etkisi var.” diye konuştu.

Bununla birlikte “on time” performanslarını yani zamanında kalkış oranlarını da daha yukarıya çıkaracaklarını kaydeden Sarp, bu alanda da örnek gösterilecek bir hava yolu olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı​

 

AJet’ten Mısır’a Yeni Destinasyonlar: Hurgada ve Şarm El-Şeyh Ekim’de Açılıyor​

AJet, İstanbul’dan Kahire’ye yaptığı ilk özel uçuşla önemli bir adım attı. 2 Ağustos’ta Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 00:45’te kalkış yaparak Mısır’ın başkentine ulaştı. Uçuş sonrası düzenlenen törene, Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Amr Elhamamy, Mülki İdari Amir Halil Avşar, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, AJet Genel Müdürü Kerem Sarp ve diğer AJet yöneticileri katıldı. Törende kurdele kesilerek hat açılışı yapıldı.

AJet Genel Müdürü’nden Şiddet Olaylarına Sert Tepki

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, uçaklarda yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekti. Sarp, “Uçakta kabin görevlisine şiddet uygulayan kişilerle ilgili yasal haklarımızı kullanıyoruz. Bu tarz yolcuları blacklist uygulamamızla uçaklarımıza almayacağız. Hiçbir şey bir insana saldırmayı haklı gösteremez” dedi. Sarp, toplumsal olarak bu tür şiddet olaylarına karşı daha duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.

AJet’in Yatırımları ve Yurt Dışındaki Büyüme Stratejisi

AJet, 31 Mart’ta resmen uçuşlarına başlamıştı ve Kahire hattı ile yurt dışındaki ikinci destinasyonunu açtı. Genel Müdür Kerem Sarp, Mısır’ın kendileri için önemli bir nokta olduğunu belirtti. Ekim ayında Hurgada ve Şarm El-Şeyh destinasyonlarının da açılacağını ve Mısır’daki destinasyon sayısının üçe çıkacağını duyurdu. AJet, Türkiye ile Mısır arasındaki ticaret ve turizmi artırmayı hedefliyor.

AJet’in Hedefleri ve Operasyonel İyileştirmeler

Kerem Sarp, AJet’in tamamen sıfırdan kurulan yeni bir havayolu olduğunu ve markalarının yalnızca isim değişikliği değil, kapsamlı bir yenilenme anlamına geldiğini vurguladı. Ayrıca, rötarlarla hatırlanmak istemediklerini belirterek, geçen yıl Temmuz ayında %53 olan zamanında kalkış oranını bu yıl %61’e çıkardıklarını açıkladı. Havacılıktaki mevsim değişikliklerinin performansı etkilediğini ve sıcaklıkların uçak kalkış ağırlığını etkileyebileceğini belirtti.

Kaynak: Airline Haber
 

AJet’in Zamanında Kalkış Oranı %90’a Ulaştı. Yeni Destinasyonlarla Uçuş Ağını Genişletiyor​

AJet Havayolları, yurt dışındaki yeni destinasyonlarla uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. Şirketin yüzde 90’lık zamanında kalkış oranına ulaştığı açıklandı.

AJet Havayolları Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çalışanların uyumlu ve yoğun mesailerinin sonucunda zamanında kalkış oranlarının oldukça yüksek olduğunu belirtti.

Ayrıca, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda kalkış oranlarının %100 olduğu bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Airline Haber
 

Ajet, Avrupa’nın Zamanında Kalkış Oranını Geride Bıraktı​

Türkiye’nin yeni havayolu markası Ajet, Avrupa ortalamasının üzerinde bir zamanında kalkış performansı sergiledi.

Ajet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, Ajet’in 1-18 Ağustos tarihleri arasında %71 zamanında kalkış oranına ulaştığını duyurdu. Avrupa genelinde aynı dönemde bu oran %57 olarak gerçekleşti.

Kaynak: Airline Haber
 

AJet’ten Avrupa’dan Türkiye’ye 1 avroya uçuş kampanyası​

AJet, Avrupa’dan Türkiye’ye seyahat etmek isteyen yolcular için 1 avrodan başlayan biletleri satışa sundu.​

AJet’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, 22-24 Ağustos’ta alınan 1 avro ve artı vergilerden oluşan kampanyalı biletlerle, 22 Ağustos ila 24 Ekim arasında seyahat edilebilecek.

Kampanya, Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, Danimarka, Fransa, Hollanda, Macaristan, Kuzey Makedonya, İngiltere, İsviçre, İtalya, Kosova, Sırbistan’dan çıkışlı ve Türkiye varışlı tek yön tüm uçuşları kapsayacak.

Kampanya kapsamında 25 bin koltuk satışa sunuldu.

Anadolu Ajansı​

 

AJet’ten yurt içi uçuşlarda indirimli bilet kampanyası​

AJet, yurt içi uçuşlar için düzenlediği indirimli bilet kampanyası kapsamında, bugün ve yarın alınan biletlerle 590 liradan başlayan fiyatlarla uçuş imkanı sağlayacak.​

Şirketin sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre, kampanyadan yararlanmak isteyenler 27-28 Ağustos’ta alınan biletlerle, 16 Eylül’den başlayarak gelecek yıl 27 Mart’a kadar seyahat edilebilecek.

Biletler, yurt içi tek yön ve direkt uçuşlarda 590 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Kampanya için 200 bin koltuk ayrıldı.

Anadolu Ajansı​

 

AJet zamanında kalkış oranını yüzde 72,7’ye çıkardı​

AJet, seferlerde zamanında kalkış oranının yüzde 72,7’ye yükseldiğini bildirdi.​

AJet’ten yapılan açıklamada, şirketin yoğun yaz sezonu ve Avrupa hava sahasında yaşanan rötarlara rağmen zamanında kalkış oranını yükselttiği belirtildi.

Yeni bir hava yolu şirketi olmalarına rağmen seferlerin zamanında yapılması için hızla çözüm üretildiğine dikkati çekilen açıklamada, “AJet, 31 Mart itibarıyla yeni ismi ve kimliğiyle ilk uçuşlarına başladığı günden bu yana, geçen yılki AnadoluJet verilerinin yaklaşık yüzde 18 üzerine çıkarak, zamanında kalkış oranlarında yüzde 72,7 ile büyük bir başarı yakaladı. Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan yürüttüğü operasyonlarda ise yine geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17 artış göstererek, zamanında kalkış oranını yüzde 68,3’e çıkardı.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yüzde 72,7 zamanında kalkış oranıyla Avrupa ortalamasının üzerinde bir başarı yakalandığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

“Avrupa hava sahasında güvenlikle ilgili ölçüm ve değerlendirmeler yapan havacılık kuruluşu Eurocontrol’ün açıkladığı verilere göre bu yıl Avrupa genelinde zamanında kalkış oranı ortalaması yüzde 58,8. AJet, bu alanda yakaladığı yüzde 72,7’lik başarıyla ön plana çıkıyor. Operasyon ağını hızla genişletmeye devam eden AJet, misafirlerine zamanında, güvenli bir yolculuk deneyimi vadediyor.”

Anadolu Ajansı​

 

AJet'ten gazi, şehit ve gazi yakınları ile engelli vatandaşlara indirim​

AJet, gazi, şehit ve gazi yakınları ile engelli yolcuların "ajet.com ve AJet Mobil Uygulaması" üzerinden indirimli bilet satın alabileceğini duyurdu.​


AJet Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında gazi, şehit ve gazi yakınlarına, yurt içi biletlerde yüzde 50, Türkiye çıkışlı ve/veya varışlı yurt dışı biletlerde yüzde 20'ye varan indirim uygulanacak.

Engelli vatandaşlar ise yurt içi uçuşlarında yüzde 20, Türkiye çıkışlı ve varışlı yurt dışı uçuşlarında ise yüzde 25'e varan indirimden faydalanabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Hava Yolları ve AJet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, projeyle ilgili olarak "Milli Bayrak Taşıyıcı marka olmanın bilinciyle, tüm iştiraklerimizle birlikte şehit yakınları, gazilerimiz ve yakınlarıyla engelli yolcularımıza yönelik hayatı kolaylaştırıcı adımlarımıza bir yenisini daha ekliyor, engelsiz hayata verdiğimiz desteği artırarak sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

İndirimli bilet almak isteyenler, ayrıntılı bilgiye AJet'in internet sitesinden ulaşabilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
 
  • Beğen
Tepkiler: Rafet ve Meksika

Konu görüntüleyen kullanıcılar