Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Altın Ve Döviz Kurları Takip | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Altın Ve Döviz Kurları Takip

Ahmet26

Paylaşımcı Üye
altin

ABD Doları​

ALIŞ(TL) 29,2043

SATIŞ(TL) 29,2172

ÖNCEKİ KAPANIŞ 29,2107 0,22 %

Euro​

ALIŞ(TL) 32,1815

SATIŞ(TL) 32,2725

ÖNCEKİ KAPANIŞ 32,2269 0,30 % 23.12.2023

Şuan serbest piyasada
Dolar: 30,23₺
Euro: 32,96₺
Gram Altın: 1967₺
tabi bu fiyatlar şehirden şehire ve kurumdan kuruma değişkenlik gösteriyor.

• Beğen
Tepkiler: wow_Admin

Altın fiyatlarını fırlatan hamle: Merkez Bankaları devrede​

Altın fiyatları hızla yükselerek herkesi şaşırttı. Özellikle merkez bankalarının alımları, yatırımcıların henüz büyük ölçüde altına yönelmemiş olması ve artan jeopolitik riskler, altın fiyatlarının daha da artabileceğine işaret ediyor.​

Trump’ın büyük vergi indirimleri yapması demek altın fiyatlarının hızla yükselmesi demek.
Faiz indirimleri ile enflasyon artarsa altın ons fiyatlarında ani yükselişler görebiliriz.

MAYIS 2024'de altın alım yönüne geçmiştim. BES yatırımımda da fon ağırlığını altına çevirmiştim. Yaklaşık 10 gündür altın fiyatları düşüşte. MB faiz indirimlerine başladığında altında yukarı doğru ivmelenme olur diye bu seviyeden de bir miktar alım yaptım.

Jeopolitik belirsizlikler ve ticaret savaşı endişeleri ons altına talebi artıracaktır. Faiz indirimleri de altına güç verir. Mayıs 2025'de Türkiye'de 3500 rakamı geçilir diye bir miktar alım yaptım.​

Altın sene başı itibariyle yüzde 57,01 kar yaparak, yılın yükselen yıldızı olmuş.

Son 5 yılda ise gayrimenkulun epey gerisinde 2.sırada. Dövize ise fark atmış.

Altın fiyatları 10 Aralık Salı günü Çin'in yeniden altın alımı kararı sonrasında başlayan yukarı yönlü hareketi bugün de sürdürüyor.​

MAYIS ayına kadar 3500 hedefim var. Faizde 5-10 puanlık iniş bu hedefimi getirebilir.

• Beğen
Tepkiler: r_kahya

Konu görüntüleyen kullanıcılar