Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Askerlik | WowTurkey Bilgi Resim Ulaşım Paylaşım Forum Sitesi

Askerlik

Yasin190754

Paylaşımcı
Paylaşımcı
Askerlikle ilgili deneyimlerimiz ve (varsa) sorularımızı buradan paylaşabiliriz. Benim bazı sorularım olacak.

Yoklama sürem 31 Aralık 2024 tarihinde sona eriyor.

Sorularım:
1.
Yoklama işlemleri ne kadar sürüyor? Aralık'ın ilk haftasında başvuru yapsam yetiştirebilir miyim?
2. Şu anki yaşım 27, yedek subay seçilme ihtimalim nedir? Ya da ileri yaşıma rağmen er olarak alınır mıyım?
3. 1 aylık acemi birliği dönemi nasıl geçiliyor?
4. Genel olarak askerliğin zorluk derecesi nedir?
5. 2025 yılı için celp ve sevk tarihleri ne zaman belli olur? Bunu nasıl takip edebilirim?

Şimdiden teşekkür ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: yuSuF
1. Yoklama işlemleri ne kadar sürüyor? Aralık'ın ilk haftasında başvuru yapsam yetiştirebilir miyim?
Aralıkta başvuru yaparsanız büyük ihtimal 2025 Şubat ayında askere alınırsınız. Çünkü yılın şubat, mayıs ağustos ve kasım ayları celp dönemidir.

2. Şu anki yaşım 27, yedek subay seçilme ihtimalim nedir? Ya da ileri yaşıma rağmen er olarak alınır mıyım?
Askeriyenin işi belli olmaz ama yaşı büyük olanların alınma ihtimali daha çok. Tabi okuduğunuz bölümün de etkisi olabiliyor.

3. 1 aylık acemi birliği dönemi nasıl geçiliyor?
Gideceğiniz yere göre değişir ama genelde temel bazı askeri eğitimler, tören için yürüyüş çalışması, yer seçimi ve yedek subay olabilmek için yaptıkları sınavın dersleri ve size verecekleri birtakım işlerle geçer.

4. Genel olarak askerliğin zorluk derecesi nedir?
Bu da düşeceğini yere göre değişir. Birlikte görev yaptığınız astlarınız ve üstleriniz düzgün insanlarsa pek bir zorluk çekmezsiniz.

Bir yerde askerlik yerinin çıkmasının 6 ay kadar sürebildiğini okumuştum. Kontenjan durumu varmış galiba.

Biraz çekingen biri olduğum için benle dalga geçilme riski de var, inşallah iyi insanlarla karşılaşırım. 😁

• Beğen
Üstlerimden fırça yemekten de korkuyorum açıkçası 😂 bayağı duygusalım ve orada hüngür hüngür ağlayabilirim.

Çok şanslı da olabilirim, gidip göreceğim artık.

İstanbul'dan çok Karadeniz'in çıkmasını istiyorum, orada kendimi daha rahat hissedeceğime inanıyorum.

• Beğen
Yanlarında tir tir titrerim zaten, bir şey yapma ihtimalim yok 😂

Bazı konularda yetersiz olduğumu fark edeceklerdir zaten, daha az zorlayan görevler alabilirim.

• Beğen
Askerliğimi geçen sene KKTC’de 28. Mekanize Piyade Tümeni nde tamamlamış birisi olarak birkaç şey yazayım. Yedek subaylık işi tamamen şansa kalmış bir olay. TSK ihtiyacını bildirir atıyorum 130 inşaat mühendisi 50 kütüphaneci vb. ihtiyacı vardır ve buna göre kura çekilip yedek subay - astsubaylar seçilir.

Kıbrıs a gittiğimde üç tarafı sınır olan bir hudut karakolunda askerliğe başladım. O kadar sıkıcı bir yerdi ki kantin kamyonu geldiğinde yeni bir insan-araç görme umuduyla çıkıp onu izliyorduk :) İmkan ve olanaklar çok zayıftı, yeterli tabak kaşık bile yoktu. Kanalizasyon altyapısı da olmadığı için yağmurda foseptik kuyuları taşar rezil bir ortamda kalırdık.

Üniversite mezunu olman ve yaşının büyük olması sebebiyle komutanlar sana başka bir gözle bakacak, beni santralci yapmışlardı sabah 8 akşam 8 mesaili iş gibi çalışıyordum.

Bu arada askeri uçaktan ilk indiğimizde subaylar gelip adam seçmişti ve seçilenlerden birisi de bendim. Yaklaşık 1 ay içinde emir geldi ve beni Tümen Karargah bölüğüne çektiler. Oradaki imkanlar çok daha iyiydi , diğer er arkadaşlar da seçili olduğu için çok daha güzel bir ortam oluşturup askerliği tamamladık.

• Beğen
Tepkiler: Yasin190754
Üstlerimden fırça yemekten de korkuyorum açıkçası 😂 bayağı duygusalım ve orada hüngür hüngür ağlayabilirim.

Çok şanslı da olabilirim, gidip göreceğim artık.

İstanbul'dan çok Karadeniz'in çıkmasını istiyorum, orada kendimi daha rahat hissedeceğime inanıyorum.
Üstlerinden fırça yemekten çekinme çünkü şöyle düşün onu da kendi üstleri fırçalıyor :) Komutanlar genelde pısırık adam sevmezler, sesin her zaman gür ve çoşkulu çıksın sınavı geçmen için yeterli olur

2005 şubat ayında acemi birliği Kırkağaç, Usta birliği Van Gürpınar, toplam 15 ay :) zaman ne hızlı geçiyor

• Beğen
Tepkiler: Yasin190754

Konu görüntüleyen kullanıcılar