Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Ayvansaray-Fenertepe Metro Hattı Projesi | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Ayvansaray-Fenertepe Metro Hattı Projesi

Hat ilk başta 2014 yılında Vezneciler-Sultangazi arasında 17,35 km ve 15 istasyon olarak projelendirilmiştir. 2016 yılında 4 istasyon ve 15 km uzunluğunda bir uzatma planıyla beraber 19 istasyonlu ve 32,35 km uzunluğunda Vezneciler-Arnavutköy (Taşoluk) metrosu haline gelmiştir. İlerleyen yıllarda Fenertepe-Taşoluk arası kısımdan vazgeçilerek ibb projeleri arasında 23,70 km uzunluğunda Vezneciler-Fenertepe metrosu olarak bahsedilmeye başlanmıştır.

26 Kasım 2024 tarihli ibb meclis toplantısında hattın ikiye bölünüp Ayvansaray-Vezneciler arasındaki kesimi Laleli'ye uzatılarak tramvaya dönüştürüldüğü gösterilmiştir. Bu değişiklikle beraber metro projesinin güncel durumu 13 istasyon ve 18 km'ye düşmüştür.

ayvansaray-fenertepe metro hattı.jpg

Hattın Ayvansaray istasyonunda T7 Feshane-Bayrampaşa tramvay hattı ile ve Yenimahalle istasyonunda M7 Kabataş-Mahmutbey-Esenyurt metro hattı ile entegrasyonu planlanmaktadır.

Son düzenleme:
Birşey soracağım Fenertepe-Vezneciler Metro hattı hakkında herhangi bir gelişme var mı ? İptal mi edildi ? Yapılacak mı ? Yapılacaksa tahmini ne zaman biter ? Ayrıca yapılacaksa hangi durakları kapsayacak? Bilen birsi aydınlatabilir mi ? Teşekkürler

( Konuyla alakasız değil , bir sitede T4 ile bazı durakları paylaşacağını okudum ama belirsiz ismi filan da gözükmüyor hattın böyle bir proje gerçekten var mı ? )
Farklı bir başlığa yazmıştım bu başlığı şimdi buldum herhangi bir bilgisi olan cevaplarsa sevinirim

Farklı bir başlığa yazmıştım bu başlığı şimdi buldum herhangi bir bilgisi olan cevaplarsa sevinirim
Son projede hattın T4 ile bu hat sadece Rami ve Mescid-i Selam duraklarında buluşacaktı. Projenin ne zaman biteceği ile ilgili bir bilgi vermek şu aşamada doğru olmaz ancak benim tahminim şöyle:

Bu hat üç etapta inşaa edilir:

1. Etap: Ayvansaray - Küçükköy (Yenimahalle M7)
2. Etap: Küçükköy (Yenimahalle M7) - Mescid-i Selam
3. Etap: Bu etabın inşaa vakti geldiğinde Fenertepe’den vazgeçilip mevcutta askeri bölge gelecekte muhtemelen konut olacak bölgeden geçirip Metrokent’e bu hattı taşıyacaklar o yüzden bu etaba da Mescid-i Selam - Metrokent etabı diyorum (sebebi ise T4’ün şu planda Fenertepe’ye uzaması daha mantıklı duruyor açı bakımından).

1. Etap 2031-2035 arası, 2. Etap 2035-2037 arası, 3. Etap ise 2040-2050 arasında açılır gibime geliyor. Umarım yanılırım ve daha hızlı açılır.

Son projede hattın T4 ile bu hat sadece Rami ve Mescid-i Selam duraklarında buluşacaktı. Projenin ne zaman biteceği ile ilgili bir bilgi vermek şu aşamada doğru olmaz ancak benim tahminim şöyle:

Bu hat üç etapta inşaa edilir:

1. Etap: Ayvansaray - Küçükköy (Yenimahalle M7)
2. Etap: Küçükköy (Yenimahalle M7) - Mescid-i Selam
3. Etap: Bu etabın inşaa vakti geldiğinde Fenertepe’den vazgeçilip mevcutta askeri bölge gelecekte muhtemelen konut olacak bölgeden geçirip Metrokent’e bu hattı taşıyacaklar o yüzden bu etaba da Mescid-i Selam - Metrokent etabı diyorum (sebebi ise T4’ün şu planda Fenertepe’ye uzaması daha mantıklı duruyor açı bakımından).

1. Etap 2031-2035 arası, 2. Etap 2035-2037 arası, 3. Etap ise 2040-2050 arasında açılır gibime geliyor. Umarım yanılırım ve daha hızlı açılır.
Bende Topkapı-Metrokent diyorum.
Hatırlarsanız Habibler-Yeni Otogar diye bir proje vardı.
Mescidi Selamdan sonra Habibler yeni otogar Metrokent diye bir proje vardı Wikipedia'dan proje halindeki raylı sistem hatları diye bakabilirsiniz.

Mescidi Selamdan sonra Habibler yeni otogar Metrokent diye bir proje vardı Wikipedia'dan proje halindeki raylı sistem hatları diye bakabilirsiniz.
M3'ün uzatması olarak düşünülüyodu sanırım. Habipler-Bakırköy kesintisiz ulaşım hem de metroyla off bizim hayaller siyah poşete..

Hat sur içine girmeyecekse en azından Kazlıçeşme’ye indirilip Marmaray ile entegrasyonu sağlanabilir gibi geliyor. Bu şekilde metro yolcusu Ayvansaray’da metrobüse akın edecek ve yoğunluk oluşacak.

• Beğen
Tepkiler: BERKO92 ve alex
Bu proje revize olup muhtemelen Göktürk -kemerburgaz kent ormanı-yayla mahallesi-habibler -eski habibler-otogar-metrokent olucak en son 2024 sonunda değerlendirme aşamasındaydı

T4 laleliye uzatsalar güzel olur

@trmrt34 T4'ü Laleli'ye uzatmak projede mümkün olsa da (Edirnekapı'dan bir çatal ile yer altından olmak kaydıyla) mantıksız gözükmekte. Zira Laleli son/ilk istasyon olabilecek bir nokta değil. Yenikapı, Beyazıt veya Aksaray'ı anlarım ama Laleli denilen noktayı son/ilk durak yapmanın çok da bir avantajı ya da mantığı olacağını düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: trmrt34
Bu proje revize olup muhtemelen Göktürk -kemerburgaz kent ormanı-yayla mahallesi-habibler -eski habibler-otogar-metrokent olucak en son 2024 sonunda değerlendirme aşamasındaydı

Ayrıca , hadi diyelim senin yazdığın şekilde bir revizeye gittiler . Yayla Mahallesi ne alaka ?
Nereye sokacağız tramvay / metroyu yaylada ?
Yer altı zaten imkansız , yer üstü belki . Gerçi caddede 2 tane araba yan yana zor gidiyor . Orası da olmaz .
Hadi diyelim bir şekilde , kent ormanından doğru , Yaylaya girdi bu hat , e yer altı imkansız , yerin üstündeki yokuşu otobüsler ıkınarak çıkıyor , tramvay / metro nasıl çıkacak ? Nerden geçireceksin ?
Yaylanın dışından desen , e yolcu yok orda ?

Bak harita üzerinden düşününce oooo bu hat böyle daha mantıklı olur demesi kolay . Ama işi plana döktüğün zaman , olmuyor maalesef. Sen buradan geçecek tram / metro projesini bi 2050’ye kadar ertele bence . 10.000 kişilik yerden bırak metro geçirmeyi , doğru düzgün otobüs veremiyorlar .

Çok bencil davranıyorsun bu otobüs , tramvay konularında bence ( yanlış anlama ) her proje bizim yaşadığımız yerden geçsin gibi bir anlayışın var . Bende çok isterim Yayla ulaşımın merkezi olsun , tramvay metrobüs geçsinde , de işte . Yok yani .1 milyon insan yaşamıyor . Senin anlattığın gibi bir olayın gerçekleşmesi 1000000000/1 ihtimal .
Otobüslerle devam
Ayrıca hala anlattığın bir proje plana inanmıyorum . Gerçek çıkarsa yüzüme s*ç orası ayrı dava . Ama sırf 1 tane okul için ayrı bir hatta açılmayacağına eminim . 5 tane sefer ekleyecekler arkamıza tekmeyi vuracaklar .

Ayrıca , hadi diyelim senin yazdığın şekilde bir revizeye gittiler . Yayla Mahallesi ne alaka ?
Yer altı zaten imkansız , yer üstü belki . Gerçi caddede 2 tane araba yan yana zor gidiyor . Orası da olmaz .
Hadi diyelim bir şekilde , kent ormanından doğru , Yaylaya girdi bu hat , e yer altı imkansız , yerin üstündeki yokuşu otobüsler ıkınarak çıkıyor , tramvay / metro nasıl çıkacak ? Nerden geçireceksin ?

Bak harita üzerinden düşününce oooo bu hat böyle daha mantıklı olur demesi kolay . Ama işi plana döktüğün zaman , olmuyor maalesef. Sen buradan geçecek tram / metro projesini bi 2050’ye kadar ertele bence . 10.000 kişilik yerden bırak metro geçirmeyi , doğru düzgün otobüs veremiyorlar .

Çok bencil davranıyorsun bu otobüs , tramvay konularında bence ( yanlış anlama ) her proje bizim yaşadığımız yerden geçsin gibi bir anlayışın var . Bende çok isterim Yayla ulaşımın merkezi olsun , tramvay metrobüs geçsinde , de işte . Yok yani .1 milyon insan yaşamıyor . Senin anlattığın gibi bir olayın gerçekleşmesi 1000000000/1 ihtimal .
Otobüslerle devam
Ayrıca hala anlattığın bir proje plana inanmıyorum . Gerçek çıkarsa yüzüme s*ç orası ayrı dava . Ama sırf 1 tane okul için ayrı bir hatta açılmayacağına eminim . 5 tane sefer ekleyecekler arkamıza tekmeyi vuracaklar .
Çok haklısın.
Maalesef trmrt34 saçmalamış.

trmrt34 sen bence chatgpt uygulamasına proje yaptır.

Otobüslerle devam
Yine ön yargılısın semih anladığım kadarıyla ile genç bir arkadaşımızsın proje hemen olucak demiyorum dikkat edersen geleceğin metro projeleri diyorum
Yayla mahallesi kentsel dönüşüme gidilecek tamamı Habibler de öyle bu metro eski habiblerden Habibler yer altından ordanda şuan dolgu yapılan yayla mahallesi Habibler arası düm düz olucak 3-5 dk habiblere geliceksin ulaştırma bakanlığının yaptığı otoyolun altından geçip yayla mahallesi muhtarlık ile haktanır market coşkun gıda yeni marketi önünde geniş alan var ordan iki yönde yaya çıkışı olucak(hatta geçen seçimde İBB ortaya refüj yapmaya kalktı sonra sultangazi söktü İBB yaptı sonra muhtarın talebi ile kaldırıldı İBB oraya neden bu yolun ortasına park yapmak isteğini belki anlarsın) hat yerin altından eski pazar sokağı yönüne devam edicek alibeyköy barajına geldımı seyir terası köprüsü ile kemerburgaz kent ormanından geçip Göktürk ulaşıcak Göktürk bakırköy arası kısalıcak ayrıca kemerburgaz kent ormanı ve yeşil vadi insanların ve turizm kalbi olucak molova kemeri vs mimar sinanın bir çok eseri var bu bölgede bu proje dediğin gibi 2050 yapılır belki ama günümüzde yapılan metro projesinin mazi baktığımızda 20 sene önce planlanan projesi çizilen hatlar şuan yapılmaya başlanıyor örneğin esenyurt -Kabataş metro hattı (m7) o dönemin İBB başkanı bir konuşmasında esenyurttan beşiktaş Kabataş ulaşım olucak dediğinde halk arasında hadi ya dalga geçiyorlar kağthane nasıl geçicek vs beşiktaş nasıl inecek bu metro ora alçak kağthane dagın tepe si gibi yorumlar vardı ama bak oldumu oldu geçende ön yargılı olduğum için pişmanım demiştin benim için
Yayla için şunu söyliyim en yakın olucak ulaşım yatırımı gaziosmanpaşa minibüsleri nin kalkıp yeşil boyanıp istanbul kart gelip forum istanbul çalışması başka hiç bir şey olmaz bu dediğim metro otobüs projeleri kentsel dönüşüm ne zaman başlanıp nüfus çoğaldımı o zaman başlar.. Birde yayla mahallesinde oturuyorsun anladığım kadarıyla ile yaylayı kötülüyorsun allahın köyüne vezneciler gitsin otobüs şöyle böyle cebeci arabası çalışmadımı iptal verdimi sefer gelmiyor yolda buz gibi döndük diyorsun hem kötülüyorsun hem gelişsin diyorsun mahalle olan yeri sen köy dersen gerek yok dersen İETT yöneticileri veya yardımcıları bu grubu takip edip İETT birileri gördümü bu otobüs yetiyor demekki burası köy abartıyorlar der hiç bir otobüs vericeksede vermez ki şayet bu konuda TM18 için bu oldu iett araştırma için bir yönetici 36V biniyor halkla sohbet ediyor burası köy biz alıştık otobüsler böyle nüfüs az vs konuşmalardan dolayı TM18 yayla mahallesine çekilmesi iptal edildi proje yayla mahallesi sakinleri böyle devam etsin onlar böyle istiyor demekki durumdan memnunlar tanıdıklarımıza konuyu dile getirerek halkın mağdur olduğunu yayla muhtarı ayrı bir koldan proje sahibi ödüllü yaylada oturan bir çocuk var o ayrı bir koldan bizler ayrı bir koldan İETT müdürüne kadar ulaştırdık ama saolsun yayla mahallesi halkımıza teşekkür ederiz durumdan memnunlarmış

Hatta saolsun bir vatandaş buraya otobüs gerek yok ta vezneciler ne işi var Cebeci'ye 4 otobüs koysunlar bu haftaki araçları 36A versinler demiş zaten yolcu yok demiş helal olsun onu tebrik etmek lazım bazı şeyleri konuşmak istemiyorum ama böyle olumsuz düşünmeye konuşmaya devam etsin herkes herkes konuşur olup olmamasından bahsetmiyorum sadece bir konuda bilgim olmasa yazmam buraya
Ayrıca çok detay vermek istiyorum ama senin köy dediğin yayla 10 sene sonra Göktürk olucak kimsenin ordan daire almaya gücü yetmeyecek sadece sana bu kadar söylim
Biraz mantıklı düşünsen
Köy dedğin yaylaya her gün bir bakan geliyor koskoca bakanlar okul açıyor park açıyor vs vs koskoca istanbul bir sürü okul değil neden yayla açılışına geliniyor neden fen lisesi yaylaya yapılıyor
Biraz düşün semih kardeşim itiraz etmeden düşün senden isteğim bu ve bu konuyu uzatmak istemiyorum yayla hakkında konuşmak konusunda geleceği güzel olucak bir yer bunu bil yeter

Son düzenleme:
trmrt34 sen bence chatgpt uygulamasına proje yaptır.
Teşekür ederim yorumunuz için bu proje İBB ses getirdi detaylı ayrıntılı yapan kişinin eline sağlık ben projeyi gördüm çok mantıklı herkeste çok mantıklı buldu herkes konuşur bazı güzel kardeşlerimiz var yaylada oturan bu kardeşimiz bu projesi ve istanbul geneline kattığı bir kaç proje
Hatta
🟡seyrantepe-gazi mahallesi-mescidi selam
⚪eyüpsultan-gaziosmanpaşa-tekstilkent-baştabya-kayaşehir-sazlıbosna-hadımköy
🟢esenyurt-hadımköy
🟣T5 tramvayının hasekı sultangazi hastane önüne uzaltılması projeri proje değerlendirme aşamasına alındı

Sizin yorumunuz için teşekür ederim birileri konuşur birileri icraat yapar kardeşimizi de tebrik ederim 👏

Teşekür ederim yorumunuz için bu proje İBB ses getirdi detaylı ayrıntılı yapan kişinin eline sağlık ben projeyi gördüm çok mantıklı herkeste çok mantıklı buldu herkes konuşur bazı güzel kardeşlerimiz var yaylada oturan bu kardeşimiz bu projesi ve istanbul geneline kattığı bir kaç proje
Hatta
🟢esenyurt-hadımköy
🟣T5 tramvayının hasekı sultangazi hastane önüne uzaltılması projeri proje değerlendirme aşamasına alındı

Sizin yorumunuz için teşekür ederim birileri konuşur birileri icraat yapar kardeşimizi de tebrik ederim 👏
Yapay zekadan yararlanabilirsiniz.
Ben bile yapay zeka ile 4 proje yapıp İBB’ye değerlendirmeleri için gönderdim

Hatta
🟢esenyurt-hadımköy

Yalnız Yayla Mahallesinden geçirilebilir mi?
O önemli işte

Konu görüntüleyen kullanıcılar