Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Birleştirilmesi Gereken İett Hatları | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Birleştirilmesi Gereken İett Hatları

Metroseksüel Polat

Paylaşımcı Üye
Bu başlıkta birbirini tamamlayan, birleşmeleri sonucu daha efektif olması muhtemel hatları yazalım.

Örneğin:
80T + MR11 = Topkapı - Kazlıçeşme- Taksim hattı
Bu sayede Fatih’in sahil kesimindeki semtler tek otobüsle metrobüse ulaşmış olacak. Sefer süresi ise 40 dakika oluyor.

Birleştirilmesi değil de 15 hattının 15F gibi Kadıköy'e gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Üsküdar'ın içinden Doğancılar'dan Karacaahmet'e çıkacak. Ya da Üsküdar sahil boyundan Harem'e kadar gidip Harem'den Numune Hastanesine çıkarak Kadıköy'e gidecek. Ya da Ayrılıkçeşmesi'ne kadar gitse de olur. Bir nevi 15F gibi davranacak yani.

• Beğen
Tepkiler: emreunel159
Tm3 + Tm14 birleştirilirse Gaziosmanpaşa - Eyüpsultan Devlet Hastanesi - Bilgi Üniversitesi - Kağıthane - Alibeyköy hattı elde edilebilir. Nasıl bir faydası olacağını kestiremiyorum ama kesinlikle faydalı olacaktır

Son düzenleme:
73B + 73Y + 73F = 73T

73T Şenlikköy/Bakırköy - Taksim

Tıpkı 71T ve 72T gibi olacak.

Güzergah: Şenlikköy - Metin Oktay - Eceler - Florya - İstanbul Akvaryum - Yeşilköy Pazarı - Hava Müzesi - Havuzlu Kavşak - Ataköy Konakları - Park - Ataköy 3-4. - Behçet Kemal Çağlar - Refet Bele - Zuhuratbaba - Bakırköy - İncirli - Zeytinburnu - Merter - Cevizlibağ - Topkapı - Millet Caddesi - Saraçhane - Unkapanı - Şişhane - Taksim - Harbiye

38B ve 38E hattı birleştirilebilir. 38'li hatların çoğu artık Cengiz Topel Caddesi'nden geçiyor.

Nasıl yapılır bilmiyorum ama bence 89C ve 89T birleşmeli. İki ayrı kalkış yerleri evet, biri İkitelli Garajından kalkıp dümdüz giderken diğeri K.S.S. + Atakent yapıyor ama bilmiyorum. İki hattı ortak noktada birleştirip araç sayıları toplanarak arttırılmalı.

89T'nin güzerganı üzerinden ortaklaşa baştan bir hat olabilir. Atakent durakları azaltılabilir ayrıca Yüzyıl Köprüsünden geçmesi sabit kalmalı bence. 89C Metrokent'ten kısaltıldığıdan beri çok benzer hatlar oldular. Ufak tefek farkları var sadece.

Tm3 + Tm14 birleştirilirse Gaziosmanpaşa - Eyüpsultan Devlet Hastanesi - Bilgi Üniversitesi - Kağıthane - Alibeyköy hattı elde edilebilir. Nasıl bir faydası olacağını kestiremiyorum ama kesinlikle faydalı olacaktır
Faydası olmaz. Problem hattın güzergahında değil, Hamidiye/S.İdaresi bölgesinde sefer ve araç azlığı problem burda. TM3 uzatılmamalı hatta Kağıthane Metro'ya kadar kısaltılmalı. Çünkü hat Metro'dan sonra gereksiz oluyor 50 yolcudan 2 yolcu kalıyor doğru düzgün. Uzatılması sefer saatlerine zararı olur zaten İETT Hamidiye-S.İdaresi bölgesine doğru düzgün araç vermiyor sefer sıklığı azalır.

Kağıthane - GOP arası ulaşım istiyorsan (ne kadar ütopik olsa da) 55Y'ye iki araç daha verilip Hamidiye Mah./Kağıthane - GOP - Kocatepe Metro güzergahında çalıştırılabilir ve bence işte görür.

Son düzenleme:
133Ş + 130ŞT - > KM16
Çağdaşkent - Şekerpınar Caddesi - Kiptaş 2.Etap - Emiroğlu Caddesi -.... - Tersane Köprüsü - Kaynarca - Tavşantepe Metro - Pendik Köprüsü - Pendik YHT - Pendik Sahil Peronlar

Kartal için,
133Ş tabelasıyla Şifa Sonduraktan 130Ş gibi Kartal Köprüsüne kadar gidip oradan Kartal Sahilde son bulacak.

MK14 + MK2 = Vaditepe - Olimpiyat - Şehir Hastanesi
MK15 + MK2 = Bahçeşehir - Olimpiyat - Şehir Hastanesi

MK13 yoğun bir hat olduğu için Şehir Hastanesi’ne giden depar saatler eklerdim. Böylece hastaneye ulaşım problemi çözülmüş olurdu.

• Beğen
Tepkiler: emreunel159

Konu görüntüleyen kullanıcılar